Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik dit stoofpotje van tomaten met halloumi Een heerlijk vegetarisch gerecht bomvol verstopte groenten en om lekker van te genieten.
Dippen in een stoofpotje van tomaten
Ja zelfs in het voorjaar kun je lekker genieten van stoofpotjes. Je kunt er lekker veel groenten in kwijt. En geserveerd met naanbrood of een ander brood dat je erin kunt dippen is het eigenlijk een lui lekker gerecht voor op zomerse namiddagen. Dit stoofpotje van tomaten top ik nog eens af met halloumi kaas voor wat extra proteine en die meteen lekker krokant bakt. Ook heerlijk voor op je broodje.
Wat is Halloumi kaas?
Ik heb halloumi nog niet zo heel lang geleden ontdekt en ben echt fan. Maaar wat is halloumi kaas? Dit is een ongerijpte geitenkaas die zijn oorsprong op Cyprus kent. Het grote voordeel van deze kaas is dat hij niet smelt maar echt zo’n smaakvol bruin grillrandje krijgt. En dat is precies de reden waarom ik halloumi in dit gerecht voor een stoofpotje met tomatenheb verwerkt. Als je op zoek bent naar meer recept inspiratie voor halloumi? Eerder deelde ik deze recepten van boerenkool cake met halloumi en deze gnocchischotel met halloumi en noten. En onze Tex Mex koningin Betty maakte deze Fajita’s met gegrilde halloumi.
Recept: Stoofpotje van tomaten met halloumi
Dit is een heerlijk vegetarische ovenschotel voor zomerse avonden. Dit stoofpotje met tomaten en gegrilde halloumi kaas is erg fijn om je naanbrood of pitabroodjes in te dippen en lekker lang van te genieten.
- Cook Time: 40 min.
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- Blik tomatenblokjes (400 gram)
- 70 gram tomatenpuree
- 2 witte uien
- 3 tenen knoflook
- 125 gram cannelinibonen
- 0.5 courgette
- 1 rode paprika
- 5 takjes verse koriander
- 2 tl. paprikapoeder
- 2 tl. gemalen komijnzaad
- 200 gram halloumi
- 2 naanbroden om erbij te serveren
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als dat mogelijk is bij jouw oven alleen de bovengrill. Bereid het naanbrood volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schil en snij de ui fijn, net als de courgette en paprika. Pers de tenen knoflook alvast uit. Verwarm wat olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de uien totdat ze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak enkele minuten.
- Schep de tomatenpuree en knoflook door de groenten en verwarm dit. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, cannelinibonen, paprikapoeder en komijnzaad toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.
- Ondertussen vet je een ovenschaal in met wat olie. Snij de halloumi in dunne plakken.
- Knip of snij de blaadjes verse koriander en roer deze door de tomatenstoof. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Giet het mengsel in de ovenschaal. Verdeel de halloumi eroverheen en vet de bovenkant van de halloumi in met wat zonnebloemolie.
- Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de halloumi mooi bruin gegrild is. Serveer de tomatenstoof met het naanbrood.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit stoofpotje van tomaten wilt gaan maken!
José
Érg smakelijk gerecht, voor herhaling vatbaar! Heb gerookt paprikapoeder gebruikt (pikant&zoet), een restje zachte geitenkaas en 100g freekeh (ipv naanbrood) door de groente gemengd.