Dit overheerlijke taco gerecht is vegetarisch en bevat lekker veel groenten. Geïnspireerd door Netflix maakten wij thuis ook deze taco’s met zoete aardappel. Zo lekker dat wij hem ook wel met jullie moesten delen!
Taco met zoete aardappel uit Los Angeles!
Er zijn zoveel leuke food series op Netflix te vinden, waar elke foodie nog een beetje van opsteekt of allereerst weer een lekkere trek mee aanwakkert! Zoals bijvoorbeeld de Netflix series ‘Las Cronicas Del Taco‘ In aflevering nr. 6 over de tacos guisado komt een Amerikaanse ondernemer aan het woord en die deelt het geheim voor zijn taco’s met zoete aardappel! Na het zien ervan zaten manlief en ik meteen te watertanden dus besloten om deze thuis ook direct na te maken! Het resultaat van deze ‘taco de camotes‘ vind je hieronder! TIP: Check hier nog meer overheerlijke recepten met zoete aardappel!
Heb je deze al in huis?
Vegetarische TexMex recept
Wij waren een beetje sceptisch, maar wat blijkt… deze vegetarische taco met zoete aardappel is een geweldig recept! Een tikkeltje zoet, een tikkeltje hartig en met een beetje pit! Nog zo’n lekker vegetarisch Tex Mex recept zijn deze fajita’s met halloumi! Hou jij liever van vlees op je taco’s? Check dan hier bijvoorbeeld het recept voor TexMex BBQ Beef brisket en de Taco’s al Pastor die overigens ook een hele aflevering aan gewijd wordt in de Netflix series ‘La cronicas del taco‘ . Check hier overigens een compleet Mexicaans weekmenu!
Recept: Taco met zoete aardappel
Dit taco gerecht is vegetarisch en bevat lekker veel groenten. Geïnspireerd door Netflix maakten wij thuis ook deze taco’s met zoete aardappel, amandelsalsa, fetakaas en gefrituurde mais! Deze taco met zoete aardappel wordt ook wel ‘tacos de camotes’ genoemd.
- Prep Time: 15 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 35 minuten
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Vegetarische hoofdgerechten
- Cuisine: TexMex keuken
Ingredients
- 500 gram zoete aardappel
- 1 klein blikje maiskorrels (ca 70 gram)
- 2 eetlepels roomboter
- 1 el tijm blaadjes
- 100 gram feta kaas
- 2 bosui
- 8 Medium grote soft taco’s (mais tortilla’s)
- olijf- of zonnebloemolie
Voor de amandel salsa:
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 rode Spaanse peper
- 1 jalapeno
- 1 tl zonnebloemolie
- 40 gram amandelen
- 1 el balsamico azijn
- 100 ml water
Instructions
- Schil de aardappels en halveer ze. Breng aan de kook in ruim water gedurende 10 minuten en giet daarna af. Laat uitdampen.
- Verwarm ca 1 cm olie in een klein pannetje en frituur hierin de maiskorrels gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Maak vervolgens de amandelsalsa: Verwijder de zaadjes van de tomaten en stop het vruchtvlees in een blender of keukenmachine. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en pepers en stop ook in de blender. Voeg de zonnebloemolie, amandelen, balsamico en water toe en laat het geheel draaien tot je een mooie oranje, dikke salsa hebt. Schep in een kommetje en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. (NB tot hier kun je de stappen ook gerust een dag van tevoren voorbereiden.)
- Snijd de voorgekookte aardappels in dikke plakken. Verhit een scheutje olie en de roomboter in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappels rondom aan en beetje goudbruin. Breng op smaak met de tijm, peper & zout.
- Verwarm ondertussen ook de taco’s in de oven/magnetron/koekenpan. Schep de gebakken zoete aardappel hierop, verkruimel de fetakaas er overheen en top af met de gefrituurde mais en bieslook/bosui.
- Geef de amandelsalsa er apart bij, zodat iedereen deze zelf naar smaak (en pittigheid) kan toevoegen.
Buen Provecho! Groetjes, Betty
Notes
Heb je nog salsa over? Stop in een schoongemaakte jampot en bewaar max. 2 weken in de koelkast. Lekker voor bij een andere Tex Mex maaltijd.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze taco’s met zoete aardappel wilt gaan maken!
Geef een reactie