Print

Recept: Taco met zoete aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit taco gerecht is vegetarisch en bevat lekker veel groenten. Geïnspireerd door Netflix maakten wij thuis ook deze taco’s met zoete aardappel, amandelsalsa, fetakaas en gefrituurde mais! Deze taco met zoete aardappel wordt ook wel ‘tacos de camotes’ genoemd.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarische hoofdgerechten
  • Cuisine: TexMex keuken

Ingredients

Scale
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 klein blikje maiskorrels (ca 70 gram)
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 el tijm blaadjes
  • 100 gram feta kaas
  • 2 bosui
  • 8 Medium grote soft taco’s (mais tortilla’s)
  • olijf- of zonnebloemolie

Voor de amandel salsa:

  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 jalapeno
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 40 gram amandelen
  • 1 el balsamico azijn
  • 100 ml water

Instructions

  1. Schil de aardappels en halveer ze. Breng aan de kook in ruim water gedurende 10 minuten en giet daarna af. Laat uitdampen.
  2. Verwarm ca 1 cm olie in een klein pannetje en frituur hierin de maiskorrels gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
  3. Maak vervolgens de amandelsalsa: Verwijder de zaadjes van de tomaten en stop het vruchtvlees in een blender of keukenmachine. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika en pepers en stop ook in de blender. Voeg de zonnebloemolie, amandelen, balsamico en water toe en laat het geheel draaien tot je een mooie oranje, dikke salsa hebt. Schep in een kommetje en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. (NB tot hier kun je de stappen ook gerust een dag van tevoren voorbereiden.)
  4. Snijd de voorgekookte aardappels in dikke plakken. Verhit een scheutje olie en de roomboter in een ruime koekenpan en bak hierin de aardappels rondom aan en beetje goudbruin. Breng op smaak met de tijm, peper & zout.
  5. Verwarm ondertussen ook de taco’s in de oven/magnetron/koekenpan. Schep de gebakken zoete aardappel hierop, verkruimel de fetakaas er overheen en top af met de gefrituurde mais en bieslook/bosui. 
  6. Geef de amandelsalsa er apart bij, zodat iedereen deze zelf naar smaak (en pittigheid) kan toevoegen.

Buen Provecho! Groetjes, Betty

Notes

Heb je nog salsa over? Stop in een schoongemaakte jampot en bewaar max. 2 weken in de koelkast. Lekker voor bij een andere Tex Mex maaltijd.