• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in overige steden / Brasserie 1434 in Purmerend

Brasserie 1434 in Purmerend

8 oktober 2019 Door Vincent Nijhof 4 Reacties

Dit restaurant ligt aan de mooie Koemarkt in mijn stad Purmerend. Een plein met een rijke historie waar nog niet zo lang geleden handel werd gedreven in vee en het handje klap zowat is uitgevonden. Het getal in Brasserie 1434 is niet voor niets gekozen, omdat 1434 het jaar was dat Purmerend zijn stadsrechten kreeg!

Een bijzonder verhaal

We worden vriendelijk verwelkomd door de 29 jarige jonge eigenaar Roy Faber en hij nam de tijd om ons zijn bijzondere verhaal achter Brasserie 1434 te vertellen. En het is me een verhaal!

“Op een gegeven moment ben ik door de Postcodeloterij gebeld dat ik een prijs had gewonnen. Alleen werd niet verteld hoeveel, maar natuurlijk heb ik de gehele nacht niet geslapen! De Postcode Loterij bus kwam in de morgen voorrijden en daar stapte Nicolette van Dam uit. Toen dacht ik nog; dit moet wel heel serieus zijn! Eenmaal binnen begonnen ze een film op te nemen en helemaal nerveus mochten wij de cheque vasthouden en kwamen we erachter dat we vijftigduizend euro (!) hadden gewonnen. Echt onwijs veel geld natuurlijk! Wij waren super blij en dan ga je mooie dingen doen, zoals vaak uit eten gaan. Wij hebben zelfs een grote droomreis gemaakt door Amerika: San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, een helicopter tour over de Grand Canyon en nog veel meer. Daarnaast hebben wij voor een deel van de prijs ons nieuwe huis gekocht. Nicolette van Dam had mij uitgenodigd om een keer bij haar restaurant Brasserie van Dam te gaan eten, aangezien ze op de hoogte was van mijn achtergrond in de horeca. Ik vond het concept fantastisch, precies wat bij mij past! Niet teveel poespas, gewoon goede producten, persoonlijke service en eenvoud maar wel echt onderscheidend. Een Brasserie geopend voor ontbijt, lunch, diner en borrel met een niet te hoge instap en toegankelijk voor iedereen. Ik heb toen wel alvast een concept uitgewerkt en ben zo op het idee voor mijn eigen Brasserie 1434 gekomen. We maken nu even een tijdsprong want toen gebeurde er wederom iets wonderlijks… Ik werd opnieuw gebeld, dit keer door de Vriendenloterij en die zeiden, je hebt een prijs gewonnen!. Ik dacht echt vast geen geldprijs gewonnen maar een cheque of iets kleins. Alleen toen de bus van de loterij kwam voorrijden en de bekende Nederlandse zanger Wolter Kroes er uit stapte dacht ik pas, het zou toch weer niet kunnen gebeuren dat we een geldprijs winnen! En… ja hoor we wonnen nog eens twintigduizend euro , waardoor er in een jaar tijd maar liefst zeventig duizend euro op onze bankrekening werd bijgeschreven! “

Van dat geld heeft Roy zijn restaurant concept gefinaliseerd en heeft, samen met een compagnon, een jaar geleden Brasserie 1434 geopend. Zo zie je maar, dromen kunnen uitkomen. Soms zelfs twee keer achter elkaar 🙂

Balinese invloeden bij Brasserie 1434

Dit restaurant is een gemoedelijke plek voor jong en oud. Met een Europese keuken, maar met soms wat spicy invloeden, gezien de liefde van Roy voor Bali. De gerechten zijn met verse ingrediënten bereid en met name eerlijke, en veelal biologische producten. Wat dacht je van de zelfgemaakte flinter dunne pizza’s uit eigen oven of de focaccia, granola, verse pasta, steak tartar, salades of biefstuk Bali, allemaal waard om te proberen! De kaart is ook laagdrempelig en niet te uitgebreid, gewoon puur en eerlijk eten met kwalitatieve goede prijs. Zo kan ook de student met zijn vrienden een hapje en drankje komen nuttigen.

brasserie 1434 purmerend restaurant review

Aangezien het een fantastische mooie zonnige en warme avond was kozen we ervoor om op het prachtige terras buiten onder de mooie rode luifel te gaan zitten. Genietend van ons eerste drankje, een heerlijke Sauvignon Blanc afkomstig uit Chili keken we naar alle gezelligheid buiten (mensen kijken blijft toch altijd leuk ;-). Op het terras zaten zowel ouderen als jongeren te genieten van de najaarszon en de bezetting was goed te noemen.

Als je eenmaal de Brasserie binnen betreed lijkt het wel of je in een deel van een museum bent beland. De gehele wand naast de warme rode comfortabele kuipstoelen en zachte banken hangt vol met historische foto’s van de Koemarkt, mooie oude panden, veehandelaren, de omliggende straten en Purmerend in vervlogen jaren. Een prachtig gezicht, zeker als je als toerist hier komt eten maar ook als inwoner leuk om naar te kijken. Een mooi contrast bij het hippe zwart, wit interieur met zijn rode accenten. Het licht is subtiel, schijnt fijn op je bord en niet in je gezicht.


Dit eet je bij Brasserie 1434

brasserie 1434 purmerend restaurant review

Ons eerste gerechte bestond eigenlijk uit 2 gangen, een zoete aardappel soep met peterselie, sambal en kokos (daar heb je de Bali invloeden weer). Heerlijk verfijnd en lekker pittig! Hierbij werd een lekkere kleurrijke bruschetta gesneden in een pizza vorm geserveerd. Geen poespas maar een goede zelfgemaakte pesto van basilicum, tomaat en tomaten saus met daarop wat rucola.

brasserie 1434 purmerend restaurant review

Tijd voor ons volgende gerecht! Een papadum met carpaccio! Altijd fijn als carpaccio op een mooi bord met toast, of in dit geval met een Indiase papadum cracker gemaakt van linzen, wordt geserveerd. Lekker luchtig en niet te vet, fijn voor diegene die wat lichter of glutenvrij wil eten. De runder carpaccio is rijkelijk bedekt met pomodori pesto, Grana Padano (Italiaanse kaas), kappertjes, pijnboompitten en rucola. Een werkelijk heerlijk gerecht met zacht vlees en een knapperige bite! De Sauvignon Blanc smaakt ons goed, daarom besluiten voor een tweede glas te gaan en het is altijd fijn als je een glas water erbij krijgt zonder het te hoeven vragen 😉

Omdat we gek zijn op kaas besluit de chef voor een burrata te gaan met zelfgemaakte balsamico en daar moet je van houden. Laat mijn partner daar net wat kieskeuriger in zijn. Gelukkig door de wat vollere zoetere tonen zie ik haar verrast genieten. Ja dit gerecht is onze favoriet! De rijke volle smaak van de burrata in zijn pure eenvoud met het bietenblad doet wat met je smaakpapillen!

Als hoofdgerecht kregen we een sate van tonijn met noedels, soya, sesam, een crumble cassave en wat bosuitjes. Heerlijk pittig met een Aziatische ondertoon. Wanneer ga je weer wat inspiratie opdoen Roy want dit gerecht smaakt naar meer!

brasserie 1434 purmerend restaurant review

Als afsluiter krijgen we een overheerlijke en niet (te) zoet dessert geserveerd met ijs van stroopwafel, karamel, crumble en anijszaad. Yummie!

Wij hebben genoten van deze bijzondere avond, het heerlijk eten en een restaurant eigenaar met een bijzonder niet alledaags verhaal. Onder het genot van een bijzonder gin-tonic met paprika (!) wens ik Roy dan ook heel veel succes toe met zijn onderneming. Natuurlijk zijn er kleine zaken die voor verbetering vatbaar zijn maar als je op zo’n jonge leeftijd en nog maar een jaar open bent dan verdien je veel respect.

Brasserie 1434 is dan ook een waardige toevoeging aan de Koemarkt en wij komen graag later nog een keer terug om te ervaren hoe het concept zich verder heeft ontwikkeld.

Groeten,
Vincent

  • Restaurant is ook af te huren voor een feest
  • Geschikt voor ontbijt, lunch, borrel of diner
  • Mogelijkheid voor gluten vrij en vegetarisch eten
  • Laagdrempelig van simpel en snel tot avondvullend culinair
  • Parkeren op 1 minuut lopen
  • Een prachtig en groot terras op historische Koemarkt
  • Open keuken
  • Vriendelijke bediening
  • Mogelijkheid voor thuis dineren via Thuisbezorgd
  • Kleine zaken zijn voor verbetering vatbaar, denk hierbij aan een vaak wisselende bediening
  • Zorg voor ouder en jong in de bediening
  • Tip! De eigenaar mag best nog wat meer op de voorgrond treden

Cijfers:    Prijs: €          Eten:  8.5      Service: 8.0     Decor:  7.5    Totaal:  8.0


Brasserie 1434
Koemarkt 33
1441 DA Purmerend
T: 0299-769 012
https://brasserie1434.nl
brasserie 1434 purmerend restaurant review

Voor deze review was ik uitgenodigd door Brasserie 1434, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in overige steden Tags: Purmerend

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Taco met zoete aardappel
Volgend bericht: Aziatische Zalmburger »

Lees Interacties

Reacties

  1. Henny

    8 oktober 2019 om 7:22 am

    Verwijder mijn gegevens alstublieft!
    Ik krijg elke meldingen van uw site
    Dat wil ik niet

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      8 oktober 2019 om 3:47 pm

      Hi Henny, ik stuur je even een separaat mailtje hierover.

      Beantwoorden
  2. Carlos

    8 oktober 2019 om 4:19 pm

    Mooie recensie weer!
    Ga hier binnenkort zeker een keer eten.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      15 oktober 2019 om 12:25 pm

      Dat is goed om te horen! Leuk!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#REDVELVET

recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • recept kwarkbolletjes met peer en kaneel © bettyskitchen.nl Kwarkbollen met peer en kaneel
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
✨ PASTALICIOUS ✨ Vandaag is het weer knallen ✨ PASTALICIOUS ✨

Vandaag is het weer knallen geblazen met een nieuwe werkweek voor de boeg! Ik heb nog een aardige inhaalslag te plegen omdat ik vorige week dus ziek werd. Maar ik heb er wel weer zin in! Dank jullie wel voor de lieve berichtjes de afgelopen dagen en inmiddels is iedereen hier thuis weer opgeknapt! 

Maar ik wil nog even terugblikken op die prachtige dag gisteren. Want wat hebben we daarvan genoten in eigen tuin gisteren. Eind vorig jaar werd onze nieuwe tuintafel geleverd dus gisteren was de uitgelezen mogelijkheid om hem eindelijk in gebruik te nemen! 

@pastalicious_delivery verzorgde een complete pasta avond voor het gezin. Deze nieuwkomer in Utrecht bezorgd heerlijke pasta maaltijden aan huis. Niet al teveel poespas, maar goede basissauzen die uit te breiden zijn met nog meer toppings. Onze favoriet was ‘La Tagliatelle alla Bolognese di Angus’ , maar daarbij ook een Caprese-pesto salade, knoflook brood en natuurlijk Tiramisu en Amaretti-Cheesecake. 

Het ziet er naar uit dat de restaurants voorlopig nog gesloten blijven. Dus support jij ook een local met een afhaal of thuisbezorgde maaltijd? 

Groetjes Betty
——————————
#restaurants #utrecht #utrechtfood #exploreutrecht #waarutrechteet #pasta #pastalicious #Deliveroo #ubereats #basilicum #tiramisu #supportyourlocal #gekregen #bettyproeft
✨MONCHOU TAART MET KERSEN ✨
Wat een weertje hè mensen! Ben blij dat ik er vandaag toch een beetje lekker van heb kunnen genieten. Een week geleden stonden we nog in de sneeeuw of op het ijs, en nu eten we buiten met het gezin. Officieel duurt het nog een maand voor de lente begint maar dit weekend is alvast een goed voorteken. 

Wat deze foto met monchou taart er dan mee te maken heeft? niets hoor, maar die is gewoon minstens net zo lekker als dat deze dag was. Een echte luie zondag, niets moet, alles mag en gewoon opladen in de zon. Zelfs het avondeten wordt door een ander verzorgd.

Ik hoop dat jullie er ook een prachtig weekend van gemaakt hebben? En vol goede moed op naar de nieuwe week morgen!

==> https://bettyskitchen.nl/monchou-taart-met-kersen/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#weekend #sunday #taart #pie #cherrypie #cheesecake #kersen #heelhollandbakt #monchoutaart #monchou #roomkaas #bastogne
✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧 ✨GROG DRANKJE TEGEN VERKOUDHEID OF GRIEP✨🤧

Wat is nou weer een ‘grog’? hoor ik je denken! Een grog is een warm drankje tegen de griep of een verkoudheid met bijvoorbeeld whiskey er in. Het bestaat echt al eeuwen en er zijn mensen die zweren bij dit middeltje. Zo ook mijn echtgenoot die gisterenavond dit drankje voor me maakte tegen de hevige verkoudheid die momenteel thuis heerst! 

Dus mocht je een beetje in de lappenmand zitten na al die sneeuw en koude nachten, of hebben jouw kids ook een supervirus mee naar huis genomen.. dan kun je dit drankje eens proberen! Ps. 18+ only 🤧

==> https://bettyskitchen.nl/grog-drankje-tegen-griep/

————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#ziek #verkouden #griep #grog #drankje #whiskey #hottoddy #rum #cognac #citroen #lemon #gember #honing #steranijs #moai #kleenex #gezondheid #koorts
✨ BANANABREAD PANCAKES ✨ Hello prachtig weeke ✨ BANANABREAD PANCAKES ✨

Hello prachtig weekend! Mijn kop barst nog een beetje uit elkaar van de verkoudheid deze week maar als ik naar buiten kijk voel ik me al een heel stuk vrolijker! Wat een verschil met een week geleden hè! Eigenlijk te bizar voor woorden... 😉

Maar goed, wij luiden hier het weekend in met Bananabread Pancakes! Want behalve cake en poffertjes bakken met overrijpe bananen is dit bananabread recept ook uitermate geschikt om als kleine pancakes opgebakken te worden. Heb je dat nog nooit gedaan met je bananabread beslag dan is dat zeker een aanrader. Ook leuk: stop het beslag eens in een wafelijzer!!

Maar goed, zo maken wij hier thuis van de nood een deugd en gaan we lekker  lunchen in dit geval. Oh en die laag gesmolten chocolade zou moeten helpen met geluksstofjes aanmaken en sneller dat virus de deur uit te werken. Fingers crossed 

En hoe zit het met jullie? Nog mooie weekend plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/bananabread-pancakes-recept/
______________________

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#pancakes #pannenkoekjes #recept #weekend #bananabread #cappuccino #bananenbrood #monkeybread #banaan #banana #chocolade
✨5X NOTENPASTA MAKEN ✨ Je bent de afgelopen j ✨5X NOTENPASTA MAKEN ✨

Je bent de afgelopen jaren ongetwijfeld wel eens vaker de term notenpasta of notenboter tegengekomen in mijn recepten. Met name tijdens het ontbijt vind ik het heerlijk om een lepeltje pindakaas als topping te gebruiken, maar ook dikwijls amandelpasta of cashewboter. 

Ik kreeg dan ook geregeld de vraag waar ik deze pasta koop en of je hem wellicht ook zelf kan maken. In mijn IGTV heb ik dan ook een video voor jullie gemaakt waarbij ik zelf aan de slag ga met 5x notenpasta recepten! We beginnen bij de basis voor zelf pindakaas, amandelpasta, pecannoten pasta, cashewboter en macadamia pasta maken. 

Maar bij elk van deze smeerbare noten toppings kun je ook een lekkere variatie en bijvoorbeeld crunch aanbrengen waardoor je echt geweldig en gezond broodbeleg maakt voor iedere dag! Denk aan rode peper, witte chocolade, Oreo Cookies maar ook dadels en kaneel! Varieer er dus gerust op los en ik hoor graag welke noten combinatie jouw favoriete beleg of topping is?

==> https://bettyskitchen.nl/5x-notenpasta-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#notenpasta #notenboter #pindakaas #amandel #pinda #macadamia #cashew #pecannoten #broodbeleg #smeerbaar #igtv #homemade #zelfmaken
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in