Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij gebruikelijk ultiem comfortfood in de winter is, is deze variant juist heerlijk voor in het voorjaar en de zomer! Zet hem gerust op tafel tijdens een “Meatless Monday’ want dit recept is ook nog eens vegetarisch.
Risotto met komkommer maken
In onderstaande recept beschrijving zal ik heel beknopt het maken van een basis risotto beschrijven. De overige ingrediënten van deze risotto met komkommer worden namelijk ‘koud’ toegevoegd en behoeven geen uitgebreide behandeling. Dat maakt hem dan ook een lekkere frisse risotto voor het voorjaar of zomer. Bekijk ook eens onze uitgebreide tutorial en kookvideo voor de perfecte Risotto maken! Die staat boordevol tips en inspiratie voor nog veel meer risotto recepten.
Zelf risotto maken is niet moeilijk
Vroeger had ik altijd in gedachten dat risotto maken enorm veel tijd kost, maar eigenlijk valt dat enorm mee. Tijdens het maken van deze risotto met komkommer kun je tegelijkertijd de munt pesto maken en de ingrediënten snijden en zo is alles zo goed als tegelijk klaar. En ben je hierna geïnspireerd geraakt om nog meer risotto te maken of uit te proberen? Probeer dan ook eens deze Romige risotto met witte asperges of mijn Risotto met uien en port! Betty maakte ook deze zoete risotto taart die je als dessert kunt verorberen. En maak gerust ook eens deze vegetarische risotto met rode bietjes!
Recept: Risotto met komkommer en munt pesto
Deze frisse risotto met komkommer en munt pesto is een heerlijke risotto voor tijdens het voorjaar of juist in de zomer! Het is een vegetarisch recept met granaatappelpitjes, en mozzarella als smaakmakers. #risotto #vegetarisch
- Cook Time: 40 min.
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 125 gram risotto rijst
- Een halve komkommer (ongeveer 175 gram)
- 1 witte ui
- 4 el. granaatappelpitjes
- 8 takjes verse munt
- 40 gram pompoenpitten
- 1 groentebouillonblokje
- 1 bol mozzarella
- 1 el. citroensap
- Extra vierge olijfolie
- Olie om te bakken
- Peper en zout
Instructions
- Schil de ui en snij in kleine stukjes. Verwarm wat olie in een hapjespan op laag tot middelhoog vuur. Bak hierin de ui totdat deze glazig wordt. Breng ondertussen 0.5 liter water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op. Zet de bouillon nog even apart.
- Voeg de risotto rijst toe aan de ui en roer goed door. Verwarm even mee zodat de olie in de korrels trekt. Giet een scheut bouillon in de pan en roer door. Zodra de bouillon in de risotto is getrokken voeg je een nieuwe scheut toe totdat de 0.5 liter op is.
- Tijdens het bereiden van de risotto kun je aan de slag met de muntpesto. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan totdat ze poffen. De pitten moeten niet te bruin kleuren. Trek de verse muntblaadjes van de takjes. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de pompoenpitten samen met de muntblaadjes, citroensap en 7 el. extra vierge olijfolie tot een egale pesto. Proef en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
- Was de halve komkommer en snij in kleine blokjes. Bak de komkommer voor ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. De mozzarella snij of trek je in reepjes.
- Zodra de risotto gaar is schep je de komkommer en muntpesto er goed doorheen. Serveer de risotto met komkommer, muntpesto en met de granaatappelpitjes en mozzarella eroverheen verdeeld.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Geef een reactie