Het is weer Meatless Monday, dus zet bijvoorbeeld deze vegetarische Italiaanse piadina met gegrilde groenten, zongedroogde tomaatjes, walnoten en buffelmozzarella op het menu. Need I say more?
Vegetarische Italiaanse piadina
Je zet deze Italiaanse piadina met gegrilde groenten in een mum van tijd op tafel! Heel geschikt als vegetarisch hoofdgerecht voor een doordeweekse dag. Piadina’s zijn een Italiaans platbrood, die ik onlangs voor het eerst meenam uit de supermarkt. Ken jij die piadina’s al? Het lijken een soort wraps, maar dan dikker en rijker van smaak. Ik had de variant met extra vierge olijfolie erin verwerkt. En het is echt heel lekker om de Italiaanse piadina te serveren met gegrilde groenten.
Nog meer platbrood recepten
Niet alleen is deze Italiaanse piadina met gegrilde groente perfect voor een Meatless Monday. Je kunt namelijk ook lekker genieten van nog meer platbrood recepten, zoals deze Libanese pizza met gegrilde groenten of maak een naanbrood met gegrilde bloemkool!
En wil je ook eens zelf platbrood maken? Check dan dit recept voor Lavash platbrood met slechts 3 ingredienten!
Recept: Italiaanse piadina met gegrilde groenten
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 4 Italiaanse piadina’s
- 1 aubergine
- 1 zoete puntpaprika
- 2 tomaten
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 buffelmozzarella
- 4 el. groene pesto
- 1 flinke hand ongeroosterde, ongebrande walnoten
- 1 flinke hand rucola
- 1 el. gedroogde basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie om te grillen
Instructions
- Bereid de piadina’s volgens de gebruiksaanwijzing. Zorg ervoor dat ze op het moment van serveren lekker warm zijn.
- Was de aubergine, puntpaprika en tomaten en snij in plakjes. Verwarm wat olijfolie in een grilpan op middelhoog vuur. Gril de aubergine en puntpaprika aan beide kanten totdat ze een lekker grilrandje hebben.
- Snij ook de mozzarella in dunne plakken. Verkruimel de walnoten en rooster in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
- Zodra de piadina’s gaar zijn bestrijk je één zijde met een eetlepel pesto. Verdeel de gegrilde aubergine en puntpaprika, de zongedroogde tomaten en plakjes tomaat eroverheen. De piadina’s worden dubbel geklapt (zoals op de foto), dus verdeel de ingrediënten over de helft zodat hij nog dubbel geklapt kan worden.
- Vermaal naar eigen smaak peper en zout over de groenten. Als laatste verdeel je de rucola en walnoten over de piadina’s en klap je ze dubbel. Zet eventueel nog vast met een prikker.
Geniet ervan! Liefs, Nanda
Notes
Hoewel de piadina’s lauwwarm het lekkerst zijn, zijn ze ook koud te serveren. Dus mocht je er één overhouden, bewaar deze dan vooral (goed afgedekt) in de koelkast om bijvoorbeeld voor de lunch de dag erna te kunnen nuttigen.
Geef een reactie