Hiep Hiep Hoera! Deze dame is jarig en dat vieren we vandaag met een lekker ontbijt! Ik maakte namelijk deze havermouttaart met chocolade room! Hij is feestelijk, een tikkeltje gezonder, maar bovenal erg lekker! Vier jij ook mijn verjaardag mee met een stukje havermouttaart met chocolade?
Gezonde havermouttaart met chocolade
Een paar weken geleden poste ik het recept voor deze kleine havermout taartjes met avocado creme en die vonden jullie fantastisch! Zo bleek maar weer dat gezond genieten gewoonweg heel lekker kan zijn. Omdat ik natuurlijk een chocoladelover van het eerste uur ben, besloot ik daarom dan ook deze havermouttaart met chocoladeroom te gaan maken. Hij zag er zo feestelijk uit, dat ik hem eigenlijk meteen bombardeerde tot mijn verjaardagstaart. Want deze jarig job houdt er zelf een 8020 lifestyle op na: zo probeer ik voor 80% gezond te eten en blijft er 20% over voor een beetje zondigen. Deze havermouttaart met chocolade heeft een crunchy maar chewy bodem, en de gezonde chocolade room is lekker volromig en zoet van smaak!
Meer gezonde havermout taartjes recepten
Op deze blog vind je natuurlijk nog veel meer gezonde havermouttaart recepten. Niet alleen voor verjaardagen hoor zoals ik de havermouttaart met chocolade. Maar ook als toetje, verwen ontbijt of tussendoortje. Zoals dit havermouttaartje met banaan, of ga voor een herfstachtige havermouttaartje met appel uit de oven? Serveer eens een ontbijtcake met noten en peer, of verras de havermout liefhebbers met deze chocolade-havermout muffin! Eet smakelijk alvast!
PrintHavermouttaart met chocolade room
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 18 minutes
- Total Time: 33 minutes
- Yield: 4 personen 1x
- Category: Ontbijt
Ingredients
- 125 gram havermout,
- 75 gram amandelmeel,
- snufje zout,
- 6 eetlepels kokosolie, gesmolten,
- 6 eetlepels maple syrup (ahornsiroop),
- 4 eetlepels (raw) cacao poeder,
- 1 eetlepel koud water,
- 1 rijpe avocado,
- 1 banaan,
- ter garnering: frambozen, bramen, blauwe bessen en gepofte quinoa.
Extra:
- oven,
- 1 lage taartvorm met uitneembare bodem, 20 cm doorsnede
- foodprocessor (of hoge kan met staafmixer).
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht).
- Vermaal het havermout en amandelmeel grof in de foodprocessor. Giet de kokosolie, 3 eetlepels maple syrup, 1 eetlepel cacao poeder en 1 eetlepel koud water erbij en breng op smaak met een snufje zout. Zodra alle bestanddelen een elkaar ‘plakken’ is het havermouttaart deeg klaar.
- Maak je vingers een beetje vochtig en druk het deeg uit in taartvorm. Probeer hier meteen een opstaand randje te vormen en druk deze goed in de ribbels.
- Bak de havermouttaart bodem af in de oven, gedurende 16-18 minuten. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm. Verwijder hierna de ring en bodem en zet op een serveer schaal.
- Lepel de avocado uit, pel de banaan uit en stop beiden in de foodprocessor. Voeg de overgebleven 3 eetlepels cacaopoeder toe en breng op smaak met de overige 3 eetlepels maple syrup. Laat de machine draaien tot je een mooie smeuïge chocoladeroom hebt.
- Vul de afgekoelde havermouttaart met chocoladeroom en smeer een beetje uit. Garneer met de bosvruchten en bestrooi met gepofte quinoa.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een reactie