Print

Havermouttaart met chocolade room

recept havermouttaart met chocolade room © bettys kitchen
Scale

Ingredients

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). 
  2. Vermaal het havermout en amandelmeel grof in de foodprocessor. Giet de kokosolie,  3 eetlepels maple syrup, 1 eetlepel cacao poeder en 1 eetlepel koud water erbij en breng op smaak met een snufje zout. Zodra alle bestanddelen een elkaar ‘plakken’ is het havermouttaart deeg klaar.
  3. Maak je vingers een beetje vochtig en druk het deeg uit in taartvorm. Probeer hier meteen een opstaand randje te vormen en druk deze goed in de ribbels.
  4. Bak de havermouttaart bodem af in de oven, gedurende 16-18 minuten. Laat daarna volledig afkoelen in de vorm. Verwijder hierna de ring en bodem en zet op een serveer schaal.
  5. Lepel de avocado uit, pel de banaan uit en stop beiden in de foodprocessor. Voeg de overgebleven 3 eetlepels cacaopoeder toe en breng op smaak met de overige 3 eetlepels maple syrup. Laat de machine draaien tot je een mooie smeuïge chocoladeroom hebt.
  6. Vul de afgekoelde havermouttaart met chocoladeroom en smeer een beetje uit. Garneer met de bosvruchten en bestrooi met gepofte quinoa.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty