Romige risotto met kaas is voor mij echt ultiem comfortfood. Ben jij net zo gek op risotto als ik? Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze champignonrisotto uit de oven!
Risotto in de oven bereiden
Wist je dat je risotto ook heel goed in de oven kunt bereiden? Dat is echt een aanrader. In de pan bereiden is meestal wel een werkje en bij deze bereiding in de oven heb je het grootste gedeelte van de tijd je handen vrij. Tenminste, de oventijd heb ik uiteindelijk ingevuld om voorbereidingen te treffen voor de rest van de bereiding;) Voor mijn gevoel was de risotto wel iets minder romig en smeuïg dan normaal, maar dat loste ik op door er zuivelspread in te verwerken.
Nog meer recepten met champignons
- Loempia’s met champignons en kaas
- Beef Stroganoff met champignons en krieltjes
- Enchilladas met pulled oats en champignons
- Pulled mushrooms met gnocchi
- Pizza Rolls met champignons
Recept: Champignonrisotto uit de oven
Romige risotto met kaas is voor mij echt ultiem comfortfood. Ben jij net zo gek op risotto als ik? Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze champignonrisotto uit de oven!
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 45 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 150 gram risottorijst
- 200 gram champignons
- 1 prei
- 1 witte ui
- 100 gram tuinerwten (uit de diepvries)
- 1 teentje knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 100 gram zuivelspread
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Verse basilicum (ongeveer 3 takjes)
- Handje hazelnoten
- Peper en zout
- Olijfolie (om te bakken)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snij de ui fijn en de prei in halve ringen.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak daarin de ui en prei op middelhoog vuur. Pers de knoflook uit in de pan. Bak het mengsel tot de ui glazig wordt. Voeg dan de risottorijst toe aan de pan en roer alles goed door elkaar zodat de rijst goed vermengt met de olie. Zet het vuur wat zachter.
- Breng ondertussen 500 ml. water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Vet alvast een ovenschaal in.
- Zodra de risottorijst ook glazig wordt, schep je het mengsel in de ovenschaal. Giet de warme groentebouillon eroverheen. Zet in het midden van de oven en verwarm de risotto 25 minuten.
- Snij ondertussen de champignons in plakjes en bak ze zo’n 5 minuten op middelhoog vuur met wat olijfolie. Rasp alvast de Parmezaanse kaas en zet apart. Knip of snij de verse basilicum fijn en meng in een kom samen met de zuivelspread en wat peper naar smaak. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
- Zodra de 25 minuten zijn verstreken haal je de risotto uit de oven, zet de oven nog niet uit. Roer de tuinerwten, champignons en basilicum-zuivelspread door de risotto. Strooi de geraspte kaas eroverheen. Zet de risotto voor nog 5-7 minuten in de oven.
- Klaar? Proef de risotto en voeg eventueel nog een snuf zout en/of peper toe naar smaak. Serveer de risotto met de geroosterde hazelnoten eroverheen gestrooid.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Geef een reactie