• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / 20x Gourmet Recepten

20x Gourmet Recepten

28 november 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Heerlijk avondje is gekomen hoor! De feestdagen breng je natuurlijk het liefst met je familie of vrienden door en een avondje gourmetten staat dan ook vaak voor urenlang plezier aan tafel! Zeker met deze 20x gourmet recepten!

Typisch Hollands: gourmetten

Ga jij dit jaar voor een uitgebreid kerstdiner of ga je lekker gourmetten tijdens de feestdagen? Zelfs met een klein gezelschap is gourmetten heel leuk, want er zijn al gourmetstellen verkrijgbaar vanaf 4 personen. En kinderen vinden dit geweldig want dan mogen ze eindelijk zelf hun eten bakken! Zet een tafel vol heerlijke (gemarineerde) stukken vlees, vis, gevogelte en groenten en geniet van een feestelijke avond. Ik zette in ieder geval 20x gourmet recepten voor jullie op een rijtje waar zowel kinderen, maar zeker ook de volwassenen van zullen genieten!

20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl

Gerecht in een gourmet pannetje

Naast een bijgerecht in een gourmet pannetje of op de grote plaat bereiden kun je ook een salade schaal op tafel zetten. Klassiekers voor bij het gourmetten zijn natuurijk een koude aardappel salade, Amerikaanse ‘coleslaw’ of maak zelf huzarensalade. Deze groene salade met vijgen en geitenkaas is ook een aanrader voor wat extra bladgroen en vitamientjes. Maar ook een bord met caprese salade is veelal favoriet. Maak er in ieder geval een hele mooie avond van, maar ik vermoed dat dat met onderstaande gourmet recepten helemaal gaat lukken!


Gourmet Pret kookboek

Onderstaande gourmet recepten zijn thuis onze favorieten on klaar te maken op het gourmet stel. Dit zijn zowel gerechten die je op de grote plaat kunt bereiden maar ook een hoop recepten voor in de gourmet pannetjes onderin. Van mini burgers tot falafel, van overheerlijke bijgerechten tot smakelijk mini desserts in je pannetje. Dat wordt genieten tijdens een avondje gourmetten! En ben je nou een enorme liefhebber voor gourmet recepten of wil je gewoon nog veel meer inspiratie op doen, dan is het boek ‘Gourmetpret met Danny‘ ook een aanrader!



Hoeveel porties voor gourmetten?

Goed om te weten: Alle genoemde recepten zijn voor 4 porties, dus maak gerust meer of minder, naar de hoeveelheid mensen die je aan tafel verwacht. En je hoeft niet alle 20 de gangen te maken he! Wij rekenen thuis meestal op 3-4 gangen met vlees/vis/gevogelte/vega en daarnaast nog 1-3 bijgerechten. En laten we natuurlijk niet 1-2 dessert pannetjes voor op het gourmetstel vergeten! Vooral de pannenkoekjes mix doet het altijd goed bij mensen die nog wel wat extra lusten! Mocht jij een van onderstaande gourmet recepten gemaakt hebben, dan horen we natuurlijk graag welke jouw favoriet is! Eet smakelijk in ieder geval!


20x Gourmet recepten:


8x Gourmet Recepten met vlees\vis\gevogelte\vega:


1. Kip Sateh pannetje

  • 200 gram kippendij, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el sojasaus (zout)

Klap de kippendijen uit en snijd in reepjes en vervolgens blokjes van 1 x 1 cm. Meng in een kommetje met de knoflook, olie, ketjap en sojasaus. Laat afgedekt in de koelkast staan om te marineren. Eenmaal aan tafel lepel je 2 eetlepels kipsate in je pannetje en laat onderin garen tot volledig gebakken is. Heerlijk met een beetje pindasaus en gebakken uitjes!

Tip: je kunt de kip sate ook aan 8 voorgeweekte cocktailprikkers rijgen. Deze kun je (dwars) in het pannetje bakken of grillen op de grote plaat.


2. Kabeljauw Saltimboca

  • 120 gr kabeljauw filet
  • 8 kleine salie blaadjes
  • 8 plakjes ontbijtspek

Snijd de vis in 8 gelijke repen. Bestrooi met een beetje peper & zout. Leg een blaadje salie op elk stukje vis en wikkel er vervolgens een reepje ontbijtspek omheen. Verhit een beetje olie op de grote grillplaat en bak hierop de kabeljauw. Draai om en bak de ander kant ook gaar (voorzichtig want de vis kan uit elkaar vallen!)


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Mini burgers

3. Varkenshaas in sherry-roomsaus pannetje

  • 4 varkenshaas medaillons (60 gr p. st)
  • 4 el droge sherry
  • 4 el kookroom
  • 1 el fijngehakte peterselie

Halveer de varkenshaas medaillons, maar zorg er voor dat ze dik blijven. Vul je pannetje met een beetje boter. Leg hier 2 stuks varkenshaas in en bestrooi met een beetje peper en zout. Bak de medaillons 4 minuten per zijde. Blus vervolgens je pannetje af met 1 el sherry en 1 el kookroom. Voeg een beetje peterselie toe en laat 1 minuut inkoken.

Dit recept is afkomstig uit het Gourmetpret met Danny kookboek!


4. Steaks a la rozemarijn

  • 130 gr biefstuk
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 tl fijngehakte teen knoflook
  • 3 el olie

Stop de biefstuk 20 minuten in de vriezer. Leg daarna op een snijplank en snijd – tegen de draad – hier 8 dunne plakjes af. (Mocht je een brede biefstuk hebben, dan haal je er waarschijnlijk minder uit, maar extra brede plakken kun je dan halveren.) Ris de rozemarijn van het takje en hak fijn. Meng alle ingredienten in een kommetje en laat (in de koelkast) marineren tot gebruik. Bak de steaks op de grote bakplaat.


Nachos pannetje

5. Falafel pannetje

  • 8 falafel balletjes
  • 2 pita broodjes
  • 1 rode ui in ringen
  • gesneden ijsbergsla

Bak de falafel balletjes vooraf in een koekenpan met olie (zie verpakking) Laat op keukenpapier uitlekken. Verwarm de pitabroodjes in de oven volgens gebruiksaanwijzing. Leg de pitabroodjes op elkaar en snijd met een groot mes in 4 kwarten. Eenmaal aan tafel verwarm je 2 falafel balletjes een paar minuten in je pannetje. Je mag ze ook doormidden snijden om ze sneller op te warmen. Open je driehoekje pitabrood, stop hier wat ijsbergsla en rode ui in en stop hier de opgewarmde falafel bij. Lekker met wat knoflooksaus!

Tip: je kunt ook zelf falafel balletjes maken. Deze dien je dan ook vooraf te bakken in olie.


6. Mini Burgers

  • 125 gr rundergehakt
  • 2 tl tomatenketchup
  • 1 tl mosterd
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 4 mini hamburger broodjes of weekendbroodjes, reeds afgebakken
  • 4 augurk ‘slices’ (uit pot)
  • 1 tomaat in 4 plakken
  • 1 kleine rode ui in 4 ringen
  • gesneden ijsbergsla

Stop het gehakt, ketchup, mosterd, paprikapoeder en tijm in een kommetje. Kneed goed door en vorm hier 4 mini burgers van. Bak ondertussen de broodjes ook af volgens de verpakking. Aan tafel Snijd de burger broodjes open en smeer een klein beetje in met olie. Leg de broodjes op hun snijkant op de grote bakplaat. Verhit ondertussen een beetje olie in je pannetje en bak hierin de mini burgers rondom bruin. Verdeel een plakje rode ui rondom de burger en bak mee. De burgers hoeven slechts 3 minuten te bakken per kant – rose van binnen is okee. Beleg vervolgens je broodje met een beetje ijsbergsla, de burger, de gebakken ui, plakje tomaat en plakje augurk.


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Saltimbocca met kabeljauw en salie

7. Garnalen pannetje

  • 150 gram gepelde roze garnalen
  • 2 eetlepels (Spaanse) olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • kwart theelepel gerookt paprika poeder
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepel sherry

Bereid de garnalen en marinade voor volgens dit recept voor knoflook garnalen. Houd de sherry of citroen dus apart. Plaats in een kommetje en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je hebt geen boter nodig. Schep een kwart van de garnalen in je gourmet pannetje en besprenkel met een halve eetlepel sherry. Bak rondom gaar gedurende 5 minuten.


8. Cheese dogs

  • 4 (runder) knakworstjes
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 el geraspte cheddar kaas
  • 2 el ‘gebakken uitjes’ (kant en klaar)
  • 4 mini hamburger broodjes of weekendbroodjes, reeds afgebakken
  • saus naar wens: mayonaise, ketchup, mosterd etc.

Snijd de knakworstjes doormidden zodat je totaal 8 kleinere stuks hebt. Snijd de ontbijtspek ook halverwege doormidden. Wikkel nu elk worstje om met een halve plak ontbijtspek (2 x rond). Bak de worstjes rondom op de grote plaat of stop (per 2) in een pannetje. Strooi er op het eind wat geraspte kaas overheen. Snijd je afbakbroodjes aan de bovenkant in en plaats hier 2 worstjes tegen elkaar in. Maak eventueel af met een saus naar keuze.


7x Gourmet bijgerechten


9. Gevulde champignons pannetje

  • 8 grote champignons, zonder steeltje
  • halve kleine ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • halve snee oud witbrood
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 el olijfolie

Bereid de champignons voor volgens dit recept voor gevulde champignons. Plaats op een bord en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je hebt geen boter nodig. Plaats 2 gevulde champignons in je gourmet pannetje en laat onderin het gourmetstel grillen tot het kruim bruin wordt.


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Falafel op een pitabroodje

10. Groentenspiesjes

  • halve rode paprika
  • halve courgette
  • 4 kleine champignons
  • 8 cocktailprikkers

Snijd de paprika in 4 brede repen en elke vervolgens door de helft. Snijd 8 plakken van ca 1 cm van de courgette. Boen de champignons schoon en snijd doormidden. Rijg aan elke prikker een halve champignon, stuk paprika en courgette plak. Voeg een beetje olie of boter toe op de grote plaat en bak hierop de groente spiesjes tot ze rondom lichtbruin beginnen te kleuren. Regelmatig draaien dus.


11. Mac ‘n Cheese pannetje

  • 100 gr ‘elleboogjes’ macaroni
  • 60 gr roomkaas
  • 80 gr geraspte (cheddar) kaas
  • 1 tl mosterd
  • 4 sprietjes bieslook

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet af, stop terug in de pan en roer hier direct de roomkaas en 50 gram geraspte (cheddar) kaas doorheen. Zet apart. Snijd de bieslook fijn. Eenmaal aan tafel smelt je een beetje boter in je pannetje. Lepel hier een kwart van de Mac’n cheese in en strooi een beetje van de overgebleven cheddar er over. Plaats het pannetje onderin en laat in 3 minuten smelten. Garneer met wat bieslook.


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Warm kaasplankje

12. Aardappel poffertjes

  • 200 gr kruimige aardappels, geschild
  • 2 eidooiers
  • 1 eiwit
  • 30 gr bloem
  • 1 el dille, fijngesneden
  • spuitzak

Kook de aardappels gaar in een pannetje ruim kokend water. Giet af en laat uitdampen. Pureer ze daarna met een pureestamper of pureeknijper. Weeg exact 125 gr droge aardappelpuree af in een kom. Voeg de eidooiers, eiwit, bloem en dille toe en breng op smaak met peper & zout. Stop in een spuitzak en bewaar (max. 2 dagen) in de koelkast. Kwast een beetje olie op de grote plaat en spuit hierop wat aardappelpoffertjes beslag. Laat een beetje rond uitlopen en draai om met je spateltje zodra de bakkanten droog en gaar zijn.

Dit recept is afkomstig uit het Gourmetpret met Danny kookboek!


13. Nacho’s pannetje

  • 100 gr tortilla chips
  • half potje Tex Mex salsa saus
  • 3 eetlepels mais (uit blik of pot)
  • geraspte cheddar kaas

Verdeel een beetje tortilla chips in je pannetje. Lepel hier 2 theelepels van de salsa over heen en bestrooi met een beetje mais. Voeg nog wat geraspte cheddar kaas toe en plaats het pannetje onderin. Laat de kaas smelten.


14. Gegrilde artisjok pannetje

  • 4 artisjok harten (uit pot of blik)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 el provinciaalse kruiden
  • 4 bolletjes mini mozzarella

Bereid de artisjokken voor volgens dit recept voor artisjok toast. Plaats op een bord en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je hebt geen boter nodig. Plaats een artisjok in het pannentje en laat onderin het gourmetstel grillen tot de kaas gesmolten is (ca 4-5 minuten).


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
‘Cheese dogs’

15. Aardappel Rosti pannetje

  • 300 gram kruimige aardappels
  • halve ui
  • 1 ei
  • halve theelepel maizena
  • peper & zout
  • kruidenboter

Schil de aardappels en rasp ze daarna fijn (kan ook in de foodprocessor). Pel de ui en rasp deze ook. Kluts het ei met de maizena goed los en breng op smaak met peper en een beetje zout. Voeg de aardappels en ui toe aan de eieren en roer het geheel goed door. Eenmaal aan tafel verwarm je een beetje kruidenboter in het pannetje. Schep hier de aardappel rosti in en bak 8 minuten, draai vervolgens op en bak de andere kant ook 8 minuten.


5x Dessert maken in Gourmet pannetje


16. Fruit pannenkoekjes

(dit recept is voor meer dan 4 porties!)

  • 400 gr fruitcocktail op sap (blik)
  • 1 ‘Shaker’ pannenkoeken mix (bijv. Koopmans)
  • 400 ml melk
  • stroop of poedersuiker

Giet de fruitcocktail af en stop in een kommetje. Vul de shaker tot het streepje aan met de melk en schud het geheel krachtig door gedurende 1 minuut. (tip: laat de dop er op zitten tot gebruik). Smelt een beetje boter in je pannetje en giet hierin een laagje pannenkoekenmix (< 0,5 cm). Bak de pannenkoek gedurende een paar minuten, in ieder geval tot de bovenkant ‘gestold’ is. Gebruik je spateltje om de pannenkoek voorzichtig los te maken en draai hem om. Schep nu ook wat fruitcocktail er op en plaats het pannetje terug in het toestel tot hij helemaal gaar is en loskomt uit het pannetje. Giet er eventueel een beetje stroop of poedersuiker overheen.

TIP: * je gebruik slechts de helft van de pannenkoeken mix. De rest kun je na afloop opbakken in een grote koekenpan, of sluit de shaker met de dop en bewaar in de koelkast voor de volgende dag. Je kunt er ook voor kiezen om zelf pannenkoeken beslag te maken. Houdt in dit geval dan slechts de helft van het recept aan.


17. Warm kaasplankje

  • Halve afbakstokbrood (volkoren)
  • 4 plakjes brie of camembert
  • 4 plakjes roodkorst kaas of blauwe kaas
  • 4 halve walnoten
  • beetje honing

Bak de stokbrood voor volgens gebruiksaanwijzing. Laat iets afkoelen en snijd daarna in 8 plakken. Leg 2 sneetjes stokbrood in je pannetje. Leg op hiervan een plakje brie en lepel hier een beetje honing overheen. Leg op de andere een plakje blauwe kaas en druk hier een halve walnoot in. Plaats de pannetjes onderin en wacht 2 minuten of tot de kaas wat gesmolten is.


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Rozemarijn steaks

18. Gebakken fruit met ijs

  • 2 kleine peren (of appels)
  • halve tl kaneel
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 2 speculaaskoekjes
  • 4 bolletjes (vanille) ijs

Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in blokjes en meng in een kommetje met de kaneel en het suiker. Aan tafel smelt je een beetje boter in je pannetje. Schep hier een kwart van het perenmengsel in. Verkruimel een half speculaaskoekje erboven en schuif het pannetje onderin. Laat 5-6 minuten grillen tot het fruit een beetje bruin begint te kleuren. Haal het pannetje uit het stel en top af met een bolletje ijs.


19. S’Mores pannetje

  • 40 gr pure chocolade
  • 4 marshmallows
  • 4 digestive biscuits

Hak de chocolade grof en plaats in een kommetje. Knip de marshmallows doormidden zodat je 8 ovaaltjes overhoudt. Eenmaal aan tafel leg je een digestive biscuit in het pannetje. Lepel hier wat chocolade over en top af met 2 stuks marshmallows. Plaat de s’mores gedurende 3 minuten onderin of tot de marshmallows bruin zijn geworden.

Tip: Liever een grote pan S’Mores na afloop bij de koffie? Bereid dan dit recept voor S’Mores maken voor en plaats in de oven tegen de tijd dat de laatste gourmet ronde aanvangt.


Pannenkoekjes met fruitcocktail

20. Citroentaartje

  • 8 haverkoekjes (country cookies)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 6 eetlepels lemon curd
  • slagroom

Stop de haverkoekjes in een zakje en plet ze een beetje met een deegroller. (Grof, geen kruimels!) Stop daarna in een schaaltje en meng met het amandelschaafsel. Aan tafel smelt je een heel klein beetje boter in het pannejte. Strooi hier een kwart van de koekjes mix in je pannetje. Lepel hier 1,5 eetlepel lemon curd overheen en plaats het pannetje onderin. Gril het geheel gedurende 5 minuten. Laat iets afkoelen en op het bord glijden. Top af met slagroom.


Dit waren dan 20x gourmet recepten om lekker van te genieten deze feestdagen! Ga jij dit jaar ook een avondje gourmetten met familie of vrienden? Laat het ons weten als je (een van) deze recepten geprobeerd hebt!

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 20x gourmet recepten gaat maken!

Category: Bijgerechten, Gevogelte Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten, Vis Recepten, Vlees Recepten Tags: broodjes, Burgers, familie, feestdagen, fruit, garnalen, gourmetten, groenten, Hollandse keuken, Kaas, kerst, Kerst recepten, Kip, nacho's, pannenkoeken, Sinterklaas, vegetarisch, Vis, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pompoen Quiche met spinazie
Volgend bericht: Chocoladecake met bacon en karamel »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in