• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / 20x Gourmet Recepten

20x Gourmet Recepten

28 november 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Heerlijk avondje is gekomen hoor! De feestdagen breng je natuurlijk het liefst met je familie of vrienden door en een avondje gourmetten staat dan ook vaak voor urenlang plezier aan tafel! Zeker met deze 20x gourmet recepten!

Typisch Hollands: gourmetten

Ga jij dit jaar voor een uitgebreid kerstdiner of ga je lekker gourmetten tijdens de feestdagen? Zelfs met een klein gezelschap is gourmetten heel leuk, want er zijn al gourmetstellen verkrijgbaar vanaf 4 personen. En kinderen vinden dit geweldig want dan mogen ze eindelijk zelf hun eten bakken! Zet een tafel vol heerlijke (gemarineerde) stukken vlees, vis, gevogelte en groenten en geniet van een feestelijke avond. Ik zette in ieder geval 20x gourmet recepten voor jullie op een rijtje waar zowel kinderen, maar zeker ook de volwassenen van zullen genieten!

20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl

Gerecht in een gourmet pannetje

Naast een bijgerecht in een gourmet pannetje of op de grote plaat bereiden kun je ook een salade schaal op tafel zetten. Klassiekers voor bij het gourmetten zijn natuurijk een koude aardappel salade, Amerikaanse ‘coleslaw’ of maak zelf huzarensalade. Deze groene salade met vijgen en geitenkaas is ook een aanrader voor wat extra bladgroen en vitamientjes. Maar ook een bord met caprese salade is veelal favoriet. Maak er in ieder geval een hele mooie avond van, maar ik vermoed dat dat met onderstaande gourmet recepten helemaal gaat lukken!


Gourmet Pret kookboek

Onderstaande gourmet recepten zijn thuis onze favorieten on klaar te maken op het gourmet stel. Dit zijn zowel gerechten die je op de grote plaat kunt bereiden maar ook een hoop recepten voor in de gourmet pannetjes onderin. Van mini burgers tot falafel, van overheerlijke bijgerechten tot smakelijk mini desserts in je pannetje. Dat wordt genieten tijdens een avondje gourmetten! En ben je nou een enorme liefhebber voor gourmet recepten of wil je gewoon nog veel meer inspiratie op doen, dan is het boek ‘Gourmetpret met Danny‘ ook een aanrader!



Hoeveel porties voor gourmetten?

Goed om te weten: Alle genoemde recepten zijn voor 4 porties, dus maak gerust meer of minder, naar de hoeveelheid mensen die je aan tafel verwacht. En je hoeft niet alle 20 de gangen te maken he! Wij rekenen thuis meestal op 3-4 gangen met vlees/vis/gevogelte/vega en daarnaast nog 1-3 bijgerechten. En laten we natuurlijk niet 1-2 dessert pannetjes voor op het gourmetstel vergeten! Vooral de pannenkoekjes mix doet het altijd goed bij mensen die nog wel wat extra lusten! Mocht jij een van onderstaande gourmet recepten gemaakt hebben, dan horen we natuurlijk graag welke jouw favoriet is! Eet smakelijk in ieder geval!


20x Gourmet recepten:


8x Gourmet Recepten met vlees\vis\gevogelte\vega:


1. Kip Sateh pannetje

  • 200 gram kippendij, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el sojasaus (zout)

Klap de kippendijen uit en snijd in reepjes en vervolgens blokjes van 1 x 1 cm. Meng in een kommetje met de knoflook, olie, ketjap en sojasaus. Laat afgedekt in de koelkast staan om te marineren. Eenmaal aan tafel lepel je 2 eetlepels kipsate in je pannetje en laat onderin garen tot volledig gebakken is. Heerlijk met een beetje pindasaus en gebakken uitjes!

Tip: je kunt de kip sate ook aan 8 voorgeweekte cocktailprikkers rijgen. Deze kun je (dwars) in het pannetje bakken of grillen op de grote plaat.


2. Kabeljauw Saltimboca

  • 120 gr kabeljauw filet
  • 8 kleine salie blaadjes
  • 8 plakjes ontbijtspek

Snijd de vis in 8 gelijke repen. Bestrooi met een beetje peper & zout. Leg een blaadje salie op elk stukje vis en wikkel er vervolgens een reepje ontbijtspek omheen. Verhit een beetje olie op de grote grillplaat en bak hierop de kabeljauw. Draai om en bak de ander kant ook gaar (voorzichtig want de vis kan uit elkaar vallen!)


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Mini burgers

3. Varkenshaas in sherry-roomsaus pannetje

  • 4 varkenshaas medaillons (60 gr p. st)
  • 4 el droge sherry
  • 4 el kookroom
  • 1 el fijngehakte peterselie

Halveer de varkenshaas medaillons, maar zorg er voor dat ze dik blijven. Vul je pannetje met een beetje boter. Leg hier 2 stuks varkenshaas in en bestrooi met een beetje peper en zout. Bak de medaillons 4 minuten per zijde. Blus vervolgens je pannetje af met 1 el sherry en 1 el kookroom. Voeg een beetje peterselie toe en laat 1 minuut inkoken.

Dit recept is afkomstig uit het Gourmetpret met Danny kookboek!


4. Steaks a la rozemarijn

  • 130 gr biefstuk
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 tl fijngehakte teen knoflook
  • 3 el olie

Stop de biefstuk 20 minuten in de vriezer. Leg daarna op een snijplank en snijd – tegen de draad – hier 8 dunne plakjes af. (Mocht je een brede biefstuk hebben, dan haal je er waarschijnlijk minder uit, maar extra brede plakken kun je dan halveren.) Ris de rozemarijn van het takje en hak fijn. Meng alle ingredienten in een kommetje en laat (in de koelkast) marineren tot gebruik. Bak de steaks op de grote bakplaat.


Nachos pannetje

5. Falafel pannetje

  • 8 falafel balletjes
  • 2 pita broodjes
  • 1 rode ui in ringen
  • gesneden ijsbergsla

Bak de falafel balletjes vooraf in een koekenpan met olie (zie verpakking) Laat op keukenpapier uitlekken. Verwarm de pitabroodjes in de oven volgens gebruiksaanwijzing. Leg de pitabroodjes op elkaar en snijd met een groot mes in 4 kwarten. Eenmaal aan tafel verwarm je 2 falafel balletjes een paar minuten in je pannetje. Je mag ze ook doormidden snijden om ze sneller op te warmen. Open je driehoekje pitabrood, stop hier wat ijsbergsla en rode ui in en stop hier de opgewarmde falafel bij. Lekker met wat knoflooksaus!

Tip: je kunt ook zelf falafel balletjes maken. Deze dien je dan ook vooraf te bakken in olie.


6. Mini Burgers

  • 125 gr rundergehakt
  • 2 tl tomatenketchup
  • 1 tl mosterd
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 4 mini hamburger broodjes of weekendbroodjes, reeds afgebakken
  • 4 augurk ‘slices’ (uit pot)
  • 1 tomaat in 4 plakken
  • 1 kleine rode ui in 4 ringen
  • gesneden ijsbergsla

Stop het gehakt, ketchup, mosterd, paprikapoeder en tijm in een kommetje. Kneed goed door en vorm hier 4 mini burgers van. Bak ondertussen de broodjes ook af volgens de verpakking. Aan tafel Snijd de burger broodjes open en smeer een klein beetje in met olie. Leg de broodjes op hun snijkant op de grote bakplaat. Verhit ondertussen een beetje olie in je pannetje en bak hierin de mini burgers rondom bruin. Verdeel een plakje rode ui rondom de burger en bak mee. De burgers hoeven slechts 3 minuten te bakken per kant – rose van binnen is okee. Beleg vervolgens je broodje met een beetje ijsbergsla, de burger, de gebakken ui, plakje tomaat en plakje augurk.


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Saltimbocca met kabeljauw en salie

7. Garnalen pannetje

  • 150 gram gepelde roze garnalen
  • 2 eetlepels (Spaanse) olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • kwart theelepel gerookt paprika poeder
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepel sherry

Bereid de garnalen en marinade voor volgens dit recept voor knoflook garnalen. Houd de sherry of citroen dus apart. Plaats in een kommetje en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je hebt geen boter nodig. Schep een kwart van de garnalen in je gourmet pannetje en besprenkel met een halve eetlepel sherry. Bak rondom gaar gedurende 5 minuten.


8. Cheese dogs

  • 4 (runder) knakworstjes
  • 4 plakken ontbijtspek
  • 2 el geraspte cheddar kaas
  • 2 el ‘gebakken uitjes’ (kant en klaar)
  • 4 mini hamburger broodjes of weekendbroodjes, reeds afgebakken
  • saus naar wens: mayonaise, ketchup, mosterd etc.

Snijd de knakworstjes doormidden zodat je totaal 8 kleinere stuks hebt. Snijd de ontbijtspek ook halverwege doormidden. Wikkel nu elk worstje om met een halve plak ontbijtspek (2 x rond). Bak de worstjes rondom op de grote plaat of stop (per 2) in een pannetje. Strooi er op het eind wat geraspte kaas overheen. Snijd je afbakbroodjes aan de bovenkant in en plaats hier 2 worstjes tegen elkaar in. Maak eventueel af met een saus naar keuze.


7x Gourmet bijgerechten


9. Gevulde champignons pannetje

  • 8 grote champignons, zonder steeltje
  • halve kleine ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • halve snee oud witbrood
  • 2 takjes verse peterselie
  • 1 el olijfolie

Bereid de champignons voor volgens dit recept voor gevulde champignons. Plaats op een bord en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je hebt geen boter nodig. Plaats 2 gevulde champignons in je gourmet pannetje en laat onderin het gourmetstel grillen tot het kruim bruin wordt.


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Falafel op een pitabroodje

10. Groentenspiesjes

  • halve rode paprika
  • halve courgette
  • 4 kleine champignons
  • 8 cocktailprikkers

Snijd de paprika in 4 brede repen en elke vervolgens door de helft. Snijd 8 plakken van ca 1 cm van de courgette. Boen de champignons schoon en snijd doormidden. Rijg aan elke prikker een halve champignon, stuk paprika en courgette plak. Voeg een beetje olie of boter toe op de grote plaat en bak hierop de groente spiesjes tot ze rondom lichtbruin beginnen te kleuren. Regelmatig draaien dus.


11. Mac ‘n Cheese pannetje

  • 100 gr ‘elleboogjes’ macaroni
  • 60 gr roomkaas
  • 80 gr geraspte (cheddar) kaas
  • 1 tl mosterd
  • 4 sprietjes bieslook

Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Giet af, stop terug in de pan en roer hier direct de roomkaas en 50 gram geraspte (cheddar) kaas doorheen. Zet apart. Snijd de bieslook fijn. Eenmaal aan tafel smelt je een beetje boter in je pannetje. Lepel hier een kwart van de Mac’n cheese in en strooi een beetje van de overgebleven cheddar er over. Plaats het pannetje onderin en laat in 3 minuten smelten. Garneer met wat bieslook.


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Warm kaasplankje

12. Aardappel poffertjes

  • 200 gr kruimige aardappels, geschild
  • 2 eidooiers
  • 1 eiwit
  • 30 gr bloem
  • 1 el dille, fijngesneden
  • spuitzak

Kook de aardappels gaar in een pannetje ruim kokend water. Giet af en laat uitdampen. Pureer ze daarna met een pureestamper of pureeknijper. Weeg exact 125 gr droge aardappelpuree af in een kom. Voeg de eidooiers, eiwit, bloem en dille toe en breng op smaak met peper & zout. Stop in een spuitzak en bewaar (max. 2 dagen) in de koelkast. Kwast een beetje olie op de grote plaat en spuit hierop wat aardappelpoffertjes beslag. Laat een beetje rond uitlopen en draai om met je spateltje zodra de bakkanten droog en gaar zijn.

Dit recept is afkomstig uit het Gourmetpret met Danny kookboek!


13. Nacho’s pannetje

  • 100 gr tortilla chips
  • half potje Tex Mex salsa saus
  • 3 eetlepels mais (uit blik of pot)
  • geraspte cheddar kaas

Verdeel een beetje tortilla chips in je pannetje. Lepel hier 2 theelepels van de salsa over heen en bestrooi met een beetje mais. Voeg nog wat geraspte cheddar kaas toe en plaats het pannetje onderin. Laat de kaas smelten.


14. Gegrilde artisjok pannetje

  • 4 artisjok harten (uit pot of blik)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 1 el provinciaalse kruiden
  • 4 bolletjes mini mozzarella

Bereid de artisjokken voor volgens dit recept voor artisjok toast. Plaats op een bord en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik. Je hebt geen boter nodig. Plaats een artisjok in het pannentje en laat onderin het gourmetstel grillen tot de kaas gesmolten is (ca 4-5 minuten).


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
‘Cheese dogs’

15. Aardappel Rosti pannetje

  • 300 gram kruimige aardappels
  • halve ui
  • 1 ei
  • halve theelepel maizena
  • peper & zout
  • kruidenboter

Schil de aardappels en rasp ze daarna fijn (kan ook in de foodprocessor). Pel de ui en rasp deze ook. Kluts het ei met de maizena goed los en breng op smaak met peper en een beetje zout. Voeg de aardappels en ui toe aan de eieren en roer het geheel goed door. Eenmaal aan tafel verwarm je een beetje kruidenboter in het pannetje. Schep hier de aardappel rosti in en bak 8 minuten, draai vervolgens op en bak de andere kant ook 8 minuten.


5x Dessert maken in Gourmet pannetje


16. Fruit pannenkoekjes

(dit recept is voor meer dan 4 porties!)

  • 400 gr fruitcocktail op sap (blik)
  • 1 ‘Shaker’ pannenkoeken mix (bijv. Koopmans)
  • 400 ml melk
  • stroop of poedersuiker

Giet de fruitcocktail af en stop in een kommetje. Vul de shaker tot het streepje aan met de melk en schud het geheel krachtig door gedurende 1 minuut. (tip: laat de dop er op zitten tot gebruik). Smelt een beetje boter in je pannetje en giet hierin een laagje pannenkoekenmix (< 0,5 cm). Bak de pannenkoek gedurende een paar minuten, in ieder geval tot de bovenkant ‘gestold’ is. Gebruik je spateltje om de pannenkoek voorzichtig los te maken en draai hem om. Schep nu ook wat fruitcocktail er op en plaats het pannetje terug in het toestel tot hij helemaal gaar is en loskomt uit het pannetje. Giet er eventueel een beetje stroop of poedersuiker overheen.

TIP: * je gebruik slechts de helft van de pannenkoeken mix. De rest kun je na afloop opbakken in een grote koekenpan, of sluit de shaker met de dop en bewaar in de koelkast voor de volgende dag. Je kunt er ook voor kiezen om zelf pannenkoeken beslag te maken. Houdt in dit geval dan slechts de helft van het recept aan.


17. Warm kaasplankje

  • Halve afbakstokbrood (volkoren)
  • 4 plakjes brie of camembert
  • 4 plakjes roodkorst kaas of blauwe kaas
  • 4 halve walnoten
  • beetje honing

Bak de stokbrood voor volgens gebruiksaanwijzing. Laat iets afkoelen en snijd daarna in 8 plakken. Leg 2 sneetjes stokbrood in je pannetje. Leg op hiervan een plakje brie en lepel hier een beetje honing overheen. Leg op de andere een plakje blauwe kaas en druk hier een halve walnoot in. Plaats de pannetjes onderin en wacht 2 minuten of tot de kaas wat gesmolten is.


20x gourmet recepten © bettyskitchen.nl
Rozemarijn steaks

18. Gebakken fruit met ijs

  • 2 kleine peren (of appels)
  • halve tl kaneel
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 2 speculaaskoekjes
  • 4 bolletjes (vanille) ijs

Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in blokjes en meng in een kommetje met de kaneel en het suiker. Aan tafel smelt je een beetje boter in je pannetje. Schep hier een kwart van het perenmengsel in. Verkruimel een half speculaaskoekje erboven en schuif het pannetje onderin. Laat 5-6 minuten grillen tot het fruit een beetje bruin begint te kleuren. Haal het pannetje uit het stel en top af met een bolletje ijs.


19. S’Mores pannetje

  • 40 gr pure chocolade
  • 4 marshmallows
  • 4 digestive biscuits

Hak de chocolade grof en plaats in een kommetje. Knip de marshmallows doormidden zodat je 8 ovaaltjes overhoudt. Eenmaal aan tafel leg je een digestive biscuit in het pannetje. Lepel hier wat chocolade over en top af met 2 stuks marshmallows. Plaat de s’mores gedurende 3 minuten onderin of tot de marshmallows bruin zijn geworden.

Tip: Liever een grote pan S’Mores na afloop bij de koffie? Bereid dan dit recept voor S’Mores maken voor en plaats in de oven tegen de tijd dat de laatste gourmet ronde aanvangt.


Pannenkoekjes met fruitcocktail

20. Citroentaartje

  • 8 haverkoekjes (country cookies)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 6 eetlepels lemon curd
  • slagroom

Stop de haverkoekjes in een zakje en plet ze een beetje met een deegroller. (Grof, geen kruimels!) Stop daarna in een schaaltje en meng met het amandelschaafsel. Aan tafel smelt je een heel klein beetje boter in het pannejte. Strooi hier een kwart van de koekjes mix in je pannetje. Lepel hier 1,5 eetlepel lemon curd overheen en plaats het pannetje onderin. Gril het geheel gedurende 5 minuten. Laat iets afkoelen en op het bord glijden. Top af met slagroom.


Dit waren dan 20x gourmet recepten om lekker van te genieten deze feestdagen! Ga jij dit jaar ook een avondje gourmetten met familie of vrienden? Laat het ons weten als je (een van) deze recepten geprobeerd hebt!

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 20x gourmet recepten gaat maken!

Category: Bijgerechten, Gevogelte Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten, Vis Recepten, Vlees Recepten Tags: broodjes, Burgers, familie, feestdagen, fruit, garnalen, gourmetten, groenten, Hollandse keuken, Kaas, kerst, Kerst recepten, Kip, nacho's, pannenkoeken, Sinterklaas, vegetarisch, Vis, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pompoen Quiche met spinazie
Volgend bericht: Chocoladecake met bacon en karamel »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken
  • recept kaiserschmarren maken © bettyskitchen.nl Kaiserschmarren (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨ Eet jij ook ✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨

Eet jij ook graag een koekje bij de koffie of thee? En denk je dan steeds: ahhh nog eentje dan..? Ik durf te wedden dat je het bij deze echt wel bij 1 stuks gaat houden! Samen met mijn dochter Laura maakte ik een MEGA chocolate cookie klaar en die is om van te smullen! Bekijk onze gezellig receptvideo bij de IGTV’s! 

Ik vond het zo leuk om te zien dat die dochter van mij toch echt wel een passie voor het bakken heeft, zoals ik op mijn jonge leeftijd! Wie weet gaat die nog eens haar moeder achterna! Voor nu is het gewoon lekker genieten van samen bakken en opsmikkelen..

Ben jij meer team #kleinkoekjedrbij of ga je voor team #megacookies ?😜

==> https://bettyskitchen.nl/mega-chocolate-chip-cookie-video/
———————————-
#koekjes #bakken #heelhollandbakt #cookies #chocolade #chocolate #chocolatechip #chocolatechipcookies #youtube #igtv #motherdaughter
✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨ D ✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨

Deze dame heeft een blogartikel geschreven met tips en trucs om je kind meer groenten te laten eten. Deze vind je op dit moment op de website. Mijn driejarige dochter is nogal kieskeurig in wat ze wel of niet eet. Maar om haar voldoende voedingsstoffen binnen te laten krijgen moet mama o.a. extra groenten verstoppen in bijvoorbeeld gepureerde pastasauzen. Maar... het kan ook anders!

@hakgroenten heeft namelijk een ‘intelligent’ bord ontwikkeld speciaal voor kinderen van 4-8 jaar. ‘Het helpende bord’ is groter dan een kinderbord en heeft een speciale verdieping waar je de groenten in serveert. Hierdoor lijkt het optisch alsof er minder groenten op het bord liggen en help je je kind onbewust meer groenten te eten. Het feit dat het hier een ‘wit’ bord betreft is alleen maar beter, want die vrolijk gekleurde kinderbordjes leiden eigenlijk alleen maar af van het doel. Tevens is de plek waar de groenten liggen het witste deel van het bord en daardoor worden de groenten nog aantrekkelijker voor het oog. Swipe even naar de laatste foto waarbij ik exact dezelfde hoeveelheden op de bordjes heb gelegd en oordeel zelf!

Daarnaast krijg je ook de tip van ze om het bord altijd met de groenten naar je kind toe te plaatsen, want eten dat dichterbij ligt beland ook makkelijker in de buik! Iets met de weg van de minste weerstand :-)

Het bord werkt in ieder geval uitstekend bij mijn dochter Laura, maar die is dan ook dol op de doperwtjes & wortel mix van @hakgroenten . Mijn 1 jarige zoon heeft wat meer moeite met zijn groente opeten (zie stories!) maar hij erft straks gewoon het handige bord van zijn zus.

‘Het helpende bord’ is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kost € 12.95 .
Wat vinden jullie van dit ‘intelligente’ bord? Zijn er meer mama’s en papa’s die dit bord gaan uitproberen met hun moeilijke eters?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hoe-laat-je-kinderen-meer-groenten-en-fruit-eten/

-------
#hethelpendebord #kinderbord #hak #groenten #hakerbij #doperwtjes #wortel #friet #kidsproof #samenwerking
✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨ Volg jij het k ✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨

Volg jij het ketogeen dieet of eet jij zoveel mogelijk low carb? Dan moet je zeker deze glutenvrije Chaffles wafels met kaas uitproberen! Door mozzarella en eieren te mengen tot wafelbeslag bak je zelf heerlijke kaaswafels voor een eiwitrijke ontbijt of lunch. Uiteraard met uitgebakken spek 😍

Maar ik kan je eerlijk zeggen dat je chaffles niet alleen naar kaas zal smaken hoor! Heerlijk met low carb syrup en een lepeltje roomkaas. Ook lekker hartig met wat rauwkost of salade ertussen. Je kunt deze chaffles zelfs als broodje gebruiken. 

INGREDIËNTEN (2st/1pers)
2 eieren 
halve bol mozzarella (ca 60 gr)
1 eetlepel amandelmeel
1 tl kokosmeel
10 gr geraspte goudse kaas
3 strips ontbijtspek (ca. 40 gr)
2 el zero carb pancake syrup (bijv. Walden Farms of Good Good)

==> https://bettyskitchen.nl/chaffles-wafels-met-kaas-keto-en-low-carb/

————————-
Bekijk ook mijn Reels recept video van chaffles maken en sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). Of deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#chaffles #waffles #wafels #recept #lowcarb #keto #lchf #atkins #glutenvrij #glutenfree #cheese #kaas #mozzarella #eggs #koolhydraatarm
✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨ Wie zegt ✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨

Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij!

Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook  eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Mijn man vouwt er gerust nog een afgebakken pitabroodje 🫓 omheen om een beetje meer carbs toe te voegen. En ik eet er gerust nog een salade bij. Net wat je wilt! Maar het is bovenal een heerlijke burger om van te smullen!

==> https://bettyskitchen.nl/hamburger-met-feta-en-spinazie/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#hamburger #burgers #gehakt #vlees #bbq  #lowcarb #keto #glutenvrij #glutenfree #recept #lchf #enjoy
✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨ Lieverds, ✨ 10x BLONDIES & BROWNIES RECEPTEN✨

Lieverds, houden jullie het allemaal nog een beetje vol? Goede voornemens, positief blijven, doorwerken in deze lockdown? 

Ik heb me er op deze ‘Blauwe maandag’ maar even bij neergelegd dat de dingen gaan zoals ze gaan. Ik heb een hoop op mijn todo staan maar kom er niet aan toe met de kids thuis. En het sporten schiet er eerlijk gezegd ook een beetje bij in. 

Dus vanmorgen de laptop maar opgeborgen en ik ben gaan dansen met de kids. (Zie stories) . Het werd een complete Workout, mijn hoofd is weer leeg, mijn kids zijn helemaal happy en morgen probeer ik het werken gewoon opnieuw. 

Wat ik hiermee wil zeggen: wees lief voor jezelf, ook als dingen even niet willen lukken. Ga iets doen waar je vrolijk van wordt. En als dat toevallig iets lekker bakken is, neem dan nu een kijkje op de blog want ik heb heel veel lekkere en makkelijke Blondies en brownies recepten voor jullie verzameld. Maak er een mooie #bluemonday van!
#liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/brownies-en-blondies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk de recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#blondies #brownies #chocolade #pindakaas #blauwebessen #marshmallows #baking #heelhollandbakt #recepten #staypositive #momlife #lockdown #foodblogger
✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨ Ben jij team ✨OVERNIGHT OATS MET CHOCOLADE ✨

Ben jij team uitgebreid ontbijten of team to-go ontbijt?
Een warme havermoutpap is echt een van mijn favoriete ontbijtjes maar geduld is daarbij vooral een vereiste.
Maar wist je dat je havermout ook eenvoudig een nachtje in de koelkast kunt laten weken? 

De ‘oats’ zuigen zich namelijk helemaal vol met de melk en eventuele smaakmakers, en dit geeft je de volgende ochtend een superromige pap voor het ontbijt. Neem hem koud mee, to go! Niet een lepel vergeten. Of... giet in een pannetje en warm slechts in 1-2 minuten even op voor een warme variant. 

In mijn IGTV vind je een complete tutorial video voor ‘overnight oats’ maken en daarbij is deze variant met chocolade mijn absolute favoriet! 

INGREDIËNTEN

40- 50 gr (grove) havervlokken
1 eetlepel (rauwe) cacao poeder
1 eetlepel maple syrup of agavesiroop
1 eetlepel chiazaad
paar druppeltjes vanille extract of Stevia Vanille
200 ml (amandel)melk
Top hem af met:
0.5 – 1 banaan in plakken
1 tl amandelboter of pindakaas
Chocolade granola of fijngehakte chocolade etc. Het is jouw 🥳!

==> https://bettyskitchen.nl/overnight-oats-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#havermout #havermoutpap #overnightoats #oats #havervlokken #vegan #plantbased #glutenvrij #ontbijt #glutenfree #breakfast #togo #chocolade #cacao #chia #recept
✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨ Omdat e ✨LET IT SNOW LET IT SNOW LET IT SNOW✨

Omdat er in ons allemaal een klein kind (of sneeuwbengeltje) zit... 

We konden niet wachten tot de kids wakker werden van hun middagdutje om de tuin in te duiken met een vers pak sneeuw ❤️ 

Nu met bevroren vingers en knalrode wangen een filmpje kijken met de kids. Heb een mooie zaterdagavond! 

Liefs Betty
————————————
#sneeuw #winter #snowtime #family #iloveyou #hearts
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee