• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Gevulde champignons met broodkruim (uit de oven)

Gevulde champignons met broodkruim (uit de oven)

15 februari 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Deze gevulde champignons met broodkruim zijn echt meesterlijk. Het is een ideale kleine bite voor tijdens een borrel. Je stopt de champignons simpelweg eventjes in de oven en daarna pop je er gerust twee, vier of acht achterover. Ze zijn in ieder geval verslavend lekker!

Gevulde champignons uit de oven

Afgelopen jaar kwamen deze gevulde champignons ook voorbij tijdens het tijdens de youtube review van de Philips AirFryer XL. Je kunt deze gevulde champignons met broodkruim dus zowel in de oven als in de airfryer bereiden. Mocht je nou echt niet van knoflook houden, dan mag je dit gerust ook achterwege laten. Voor de rest: snack er gerust op los!

gevulde champignons

Nog meer feestelijke amuse recepten

Voor nog meer heerlijke snack of amuse recepten: check ook deze homemade crostini met kaas, of maak zelf gevulde arancini met mozzarella met leftover risottorijst! Maar deze Scotch Eggs met gehakt en een kwarteleitje zijn ook een aanrader. Als deze feestelijke amuse recepten kun je een beetje voorbereiden en serveren tijdens een borrel naast de gevulde champignons met broodkruim. Check hier ook een aantal borrelhapjes voor de feestdagen op een rijtje!


Print

Recept: gevulde champginons met broodkruim uit de oven

gevulde champignons uit de oven
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze gevulde champignons met broodkruim zijn echt meesterlijk. Het is een ideale kleine bite voor tijdens een borrel. Je stopt de champignons simpelweg eventjes in de oven en daarna pop je er gerust twee, vier of acht achterover. Ze zijn in ieder geval verslavend lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: amuses
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram champignons, zonder steeltjes *
  • 1 kleine ui,
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 snee (oud) witbrood, zonder korst.
  • 1/4 theelepel paprika poeder,
  • 4 takjes verse peterselie,
  • peper,
  • zout,
  • 2 eetlepels olijfolie.

(* Tip: gooi de steeltjes van de champignons niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld champignonsoep van.)

Extra:

  • Oven  of AirFryer.

Instructions

  1. Verwarm de oven (220 graden) of AirFryer (200 graden hete lucht) voor. Bekleed eventueel de ovenbakplaat met keukenpapier.
  2. Boen ondertussen de champignons schoon. Pel de ui en snijd deze in piepkleine blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd het witbrood in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Meng in een kommetje de ui, knoflook, brood, peterselie en paprikapoeder. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie. Vul de holtes van de champignons met dit mengsel en  bak de gevulde champignons af in de voorverwarmde oven gedurende 10-12 minuten. In de AirFryer hoeven deze slechts 8 minuten.  Laat een klein beetje afkoelen (beetgaar), maar serveer de gevulde champignons het liefst nog een beetje warm.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* Tip: gooi de steeltjes van de champignons niet weg, maar maak hier bijvoorbeeld champignonsoep van.

Keywords: chamignons, broodkruim, knoflook, oven, hapje, borrel

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

gevulde champignons uit de oven

bron foto’s: Beeld 1, Beeld 2.

Category: Voorgerechten Tags: Airfryer, broodkruim, champignons, knoflook, oven, peterselie, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Filmpje: Fijne Valentijnsdag ! (get ready with me)
Volgend bericht: Eetdagboek van Betty – week 7 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emily van Kampen

    10 februari 2015 om 12:57 pm

    Wat een lekker voorgerecht! Ook wel fijn dat het gevulde champignons zonder kaas zijn.

    Beantwoorden
  2. Mireille

    10 februari 2015 om 2:48 pm

    Goed idee, ziet er lekker uit!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in