• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Lemon Curd maken

Lemon Curd maken

13 september 2013 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Lemon Curd is een heerlijke creme van citroen, boter, suiker en eierenen suiker. Een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een heerlijke “custard” die het ontzettend goed doet in zoete baksels. In Engeland worden ze zelfs geserveerd met scones of in de meest verrukkelijke taartjes en maak je dus heel eenvoudig zelf.

Zelf lemon curd maken

Deze week staat een beetje in het teken van de citroenen, want ik ben aan de slag gegaan met de bekende Italiaanse limoncello maken. Aangezien daar alleen de schillen voor gebruikt worden heb ik heel wat vruchtvlees van citroenen over, dus besloot om daarmee Lemon Curd te maken.! Dit hemelse goedje serveert men in Engeland met scones of in de meest verrukkelijke taartjes. Het is een heerlijke gezoete crème van citroenen of misschien zelfs wel een ‘custard’ te noemen en is verslavend lekker. Zelf Lemon Curd maken is overigens niet moeilijk. Er is slechts 1 maar: maak niet teveel want het is heel beperkt houdbaar!

Lemon Curd maken

Nog meer recepten met citroenen

Wij Hollanders zijn natuurlijk grote fan van pannenkoeken! En laat de lemoncurd heel goed passen in dit recept voor crepetaart met citroen! En wat dacht je van dit recept voor een Dutch Baby Pancake met citroen? In Engeland komen scones natuurlijk regelmatig voorbij en deze besmeer je natuurlijk lekker met clotted cream en lemon curd! Heb je nog meer citroenen over? Maak dan deze citroen marmelade met tijm. Een heerlijk zoet broodbeleg om van te smullen zoals bij dit recept voor crostini met marmelade en geitenkaas. Zoals je kunt zien kun je heel wat klaarmaken met die citroenen dus geniet lekker veel van deze gele rakker!


Print

Recept: Lemon Curd maken

recept voor zelf lemon curd maken
Print Recipe

Lemon Curd is een heerlijke creme van citroen, boter, suiker en eierenen suiker. Een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een heerlijke “custard” die het ontzettend goed doet in zoete baksels. In Engeland worden ze zelfs geserveerd met scones of in de meest verrukkelijke taartjes en maak je dus heel eenvoudig zelf.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 potje (350 ml) 1x
  • Category: high tea
  • Cuisine: Britse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 3 grote eieren (L)
  • 150 gram fijne suiker
  • sap van 2–3 citroenen (probeer zo’n 80 ml te verkrijgen)
  • 60 gram zachte boter
  • 1 eetlepel citroenrasp

Extra: au-bain marie pan, of gewoon een (RVS) kom op een kleine pan zetten.

Instructions

  1. Vul de pan met een laagje water en breng zachtjes aan de kook. Plaats de (au-bain-marie) kom boven op de pan, zodat de kom het water niet raakt.
  2. Kluts de eieren, en breng al roerende (op middel vuur) aan de kook in de (au-bain-marie) pan, samen met de suiker en citroensap. BLIJF GOED ROEREN om klontjes te voorkomen.Lemon Curd maken
  3. Na ongeveer 10 minuten merk je dat het mengsel dik en lobbig wordt. Het lijkt dan een beetje als vla. Haal dan de lemon curd van het vuur.
  4. Voeg de boter in stukjes toe en laat al roerende smelten.
  5. Voeg als laatste de geraspte citroen toe en laat het geheel goed afkoelen. Let op! Afkoelen doe je in een gesteriliseerd potje (meteen dichtdraaien dan). Of in een diep bord of kom, maar dek de lemon curd dan wel af met een stukje huishoudfolie dat direct op de lemon curd wordt geplaatst: Dit voorkomt dat er een ‘velletje’ gevormd wordt.Lemon Curd maken

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

De Lemon Curd blijft ongeveer een week goed, maar bewaar deze dan wel in de koelkast svp.

Keywords: citroen, eieren, suiker, creme, scones, beleg

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

zelf lemon curd maken recept

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: citroen, eieren, scones, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Dopper fles & KeepCup
Volgend bericht: Crêpes taart met citroen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in