• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bijgerechten / Huzarensalade

Huzarensalade

20 december 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Als er een bijgerecht is dat met feestjes, verjaardagen en barbecuen geregeld op tafel staat, dan is het wel de huzarensalade. Maar wist je dat deze (maaltijd)salade ook heel eenvoudig zelf te maken is?

Huzarensalade met aardappel en ham

De huzarensalade is in de volksmond beter bekend als Russische salade of een salade met aardappel, vlees en mayonaise. De zilveruitjes zijn voor mij onlosmakend verbonden met deze salade, evenals een kleurrijk garnituur als topping. Als kind zijnde stond deze salade werkelijk tijdens elke feestje of partijtje op tafel en ik vond het dan ook jammer dat dit soort klassieke gerechten op een gegeven moment gewoon verdwenen. Neemt niet weg dat ik af en toe echt trek heb ik de maaltijdsalade met aardappel. En wat blijkt, ook vandaag de dag misstaat hij niet op tafel tijdens barbecue en feestje voor grote groepen. Tijdens de aankomende feestdagen zal de huzaren salade prima nostalgisch dienst doen als bijgerecht in het kerstmenu.

recept huzarensalade met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen
recept huzarensalade met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen

ZURE mini augurkjes van Kesbeke

Breng je huzarensalade op smaak met een gesnipperd sjalotjes en fijngehakte mini augurkjes. Nog beter: gebruik de Amsterdamse mini augurkjes op ZUUR van Kesbeke. Dit Amsterdamse familiebedrijf maakt al 70 jaar diverse tafelzuren en ze zijn het eerste merk dat met augurken op zuur komt in plaats van de standaard zoetzuur. De zure mini augurkjes blijken een goede tegenhanger voor de romige mayonaise en fijne texturen in deze maaltijdsalade met aardappel.


Print

Recept: Huzarensalade

recept huzarensalade met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen
Print Recipe

Als er een bijgerecht is dat met feestjes, verjaardagen en barbecuen geregeld op tafel staat, dan is het wel de huzarensalade. Deze maaltijdsalade met blokjes aardappel, ham en mayonaise kleed je feestelijk aan met gesneden groenten en rauwkost! Heerlijk tijdens feestje met een groene salade en gebraden stuk vlees of kip uit de oven of grill!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 500 gram vastkokende aardappelen,
  • 100 gram diepvries doperwtjes,
  • 3 eieren,
  • 200 gram appel,
  • 4 eetlepels Kesbeke Zure mini augurkjes,
  • 1 sjalotje,
  • 250 gr hamblokjes of pekelvlees in stukjes,
  • 4 el (Zaanse) mayonaise,
  • 1 eetlepel Kesbeke grove mosterd,
  • 1 eetlepel natuurazijn,
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook en/of peterselie,
  •  snuf peper en zout,
  • 1 romaine sla.

decoratie huzarensalade: kleine blokjes wortel, Kesbeke zilveruitjes, wat extra zure mini augurkjes, blokjes wortel, radijsjes etc.

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd in plakken, reepjes en vervolgens blokjes van max. 2×2 cm. Voeg samen met de doperwtjes in een ruime pan water met een snufje zout. Breng aan de kook en laat samen in 5 minuten gaar koken. Giet af, spoel koud na en giet opnieuw af. Laat daarna uitlekken op een theedoek.
  2. Kook de eieren hard in een steelpannetje gedurende 10-12 minuten. Laat daarna schrikken en goed afkoelen.
  3. Snijd de appel ook in brunoise blokjes van 1×1 cm. Verwijder steel en klokhuis. Dep de Kesbeke Zure mini augurkjes droog en snijd in de lengte doormidden. Vervolgens in kleine plakjes. Pel en snipper tevens de sjalot zeer fijn! Pel 1 van de 3 eieren en hak deze in blokjes.
  4. Stop de aardappels, doperwtjes, appel, augurkjes, sjalot en blokjes ei in een ruime mengkom. Voeg de hamblokjes toe en maak aan met de mayonaise, mosterd, azijn. Breng op smaak met bieslook, peterselie, peper en (weinig) zout. Roer even kort maar goed door, dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik (max 2 dagen).
  5. Voor de garnering kun je wortel en komkommer in brunoise blokjes snijden. Vergeet niet een paar zilveruitjes toe te voegen, want dat hoort :-). En wat dacht je van radijsjes speels insnijden of simpelweg in plakjes. Dit alles kun je ook (max 2 dagen) afgesloten in de koelkast bewaren.
  6. Vlak voor het serveren: Pluk de blaadjes van de romaine sla, was en droog deze goed. Rangschik deze over de serveerschaal en schep hier de huzarensalade bovenop. Decoreer de bovenkant met de gesneden garnering. Snijd de overgebleven 2 gekookte eieren in parten en serveer deze bovenop de huzarensalade, desnoods met een extra toefje mayonaise.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Maaltijdsalade, koud, aardappel, ham, mayonaise

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept huzarensalade met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de huzarensalade thuis wilt gaan maken!

recept met tafelzuren van kesbeke © bettys kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Bijgerechten, Salade recepten Tags: aardappels, Amsterdam, augurken, BBQ Recepten, bieslook, eieren, ham, Kesbeke, Nederlandse keuken, peterselie, radijsjes, sjalotten, uien, varkensvlees, vlees, wortels, zuur

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Cappuccino Pavlova (video)
Volgend bericht: Kerst Koekjes Maken (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Jessica

    31 mei 2022 om 1:48 pm

    Hallo,

    Er staat overgebleven eieren wat doe je eerst met de eieren.. Er door heen?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 juni 2022 om 9:16 am

      Hi Jessica,

      1 van de 3 eieren gaat in blokjes mee door de huzaren. Ik zal dit even duidelijk in de tekst neerzetten.
      Bedank voor je reactie! Groetjes!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in