Zomers weer vraagt om fruitige, koude en frisse smoothies! Ik maakte 2 varianten zomerse smoothie met cashewnoten. Een super lekkere en romige combinatie van van noten en zomers fruit!
Een zomerse smoothie is een heerlijk vitaminerijk ontbijt en geeft je alvast een voorsprong op die twee stuks fruit per dag. Check gauw deze twee heerlijke smoothie recepten.
Recepten met cashewnoten
Cashewnoten zijn zeer veelzijdig. Niet alleen zo uit het vuistje geroosterd met wat zout en kruiden, maar ook verwerkt in een curry of een Aziatisch gerecht. Je kunt ze goed verwerken in zowel hartige als zoete gerechten, onlangs maakte ik bijvoorbeeld deze rijst met romige cashewnotensaus en deze gezonde bananen bonbons. Maar je kunt er dus ook heel goed romige smoothies mee maken! Cashewnoten bevatten bijvoorbeeld veel eiwitten, gezonde vetten en mineralen, een soort superfood dus! Bovendien hebben ze een hoge voedingswaarde waardoor je een vol gevoel krijgt na het eten ervan.
Cashewnoten weken
Het is belangrijk dat je ongezouten en ongebrande cashewnoten gebruikt voor dit recept. Zout is echt niet lekker bij deze bereiding en ongebrand is tevens een stuk gezonder. Door de bewerking gaan er namelijk belangrijke voedingsstoffen verloren en reken maar dat cashewnoten die hebben. De cashewnoten moeten zacht zijn voordat je ze gaat verwerken in de smoothie, dus laat ze minimaal 3 uur (of vanaf de avond ervoor) wellen in een afgesloten bakje water. Houdt hier rekening mee bij de bereidingstijd!
Ik heb in deze smoothies mango, meloen en kiwi verwerkt, maar mocht je een van deze fruitsoorten niet lekker vinden of iets dergelijks, kun je natuurlijk altijd je eigen combinaties creëren! Net wat jij lekker vindt!
PrintRecept: 2x zomerse smoothie met cashewnoten

- Cook Time: 15 minutes
- Total Time: 3 hours 15 minutes
- Yield: 1 liter per variant 1x
- Category: Smoothie
Ingredients
Ingrediënten smoothie met cashewnoten, mango, havermout en kaneel:
- 1 mango
- 50 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
- 0.5 tl. kaneel
- 200 ml. kokosmelk
Ingrediënten smoothie met cashewnoten meloen en kiwi:
- Een halve meloen
- 2 kiwi’s gold
- 50 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten
- 200 ml. kokosmelk
Benodigdheden:
- Blender
Instructions
- Laat de cashewnoten minstens 3 uur wellen in koud water.
- Snij de mango, meloen en kiwi in blokjes.
- Voor de smoothie met mango, havermout en kaneel: voeg alle ingrediënten samen in de blender samen met 500 ml. water.
- Voor de smoothie met meloen en kiwi: voeg alle ingrediënten samen in de blender samen met 400 ml. water.
- Blend het in beide gevallen tot een egaal geheel. Als je de smoothie de dik vindt, voeg je nog wat extra water toe. Serveer de zomerse smoothie met cashewnoten naar wens met wat ijsblokjes: extra verfrissend!
Bewaartip: ik maak altijd iets van een liter smoothie tegelijkertijd, wat ik dan afgedekt in de koelkast bewaar. Superlekker en gemakkelijk om een glas te pakken in de ochtend (extra voedzaam met bijvoorbeeld tarwezemelen of chiazaad erdoorheen geroerd) of verfrissend als tussendoortje. Geschild fruit blijft niet al te lang goed, vooral niet in de zomer, dus bewaar het maximaal 1-2 dagen in de koelkast.
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
Geef een reactie