• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Smoothie Recepten / Cashewnoten Smoothie

Cashewnoten Smoothie

7 september 2021 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Zomers weer vraagt om fruitige, koude en frisse smoothies! Ik maakte een zomerse cashewnoten smoothie! Een super lekkere en romige combinatie van van noten en zomers fruit! Een zomerse smoothie is een heerlijk vitaminerijk ontbijt en geeft je alvast een voorsprong op die twee stuks fruit per dag.

Recepten met cashewnoten

Cashewnoten zijn zeer veelzijdig. Niet alleen zo uit het vuistje geroosterd met wat zout en kruiden, maar ook verwerkt in een curry of een Aziatisch gerecht. Je kunt ze goed verwerken in zowel hartige als zoete gerechten, onlangs maakte ik bijvoorbeeld deze rijst met romige cashewnotensaus en deze gezonde bananen bonbons. Maar je kunt er dus ook heel goed romige smoothies mee maken! Cashewnoten bevatten bijvoorbeeld veel eiwitten, gezonde vetten en mineralen, een soort superfood dus! Bovendien hebben ze een hoge voedingswaarde waardoor je een vol gevoel krijgt na het eten ervan. Dat maakt ze dus ook uitstekend om toe te voegen aan het onbijt en zo onstond dit idee om een cashewnoten smoothie te maken met heerlijk zomers fruit!

zomerse cashewnoten smoothie met fruit ontbijt © bettyskitchen.nl

Cashewnoten weken

Het is belangrijk dat je ongezouten en ongebrande cashewnoten gebruikt voor dit recept. Gezouten noten zijn namelijk niet echt lekker bij deze bereiding en ongebrand is tevens een stuk gezonder. Door de bewerking gaan er namelijk belangrijke voedingsstoffen verloren en reken maar dat cashewnoten die hebben. De cashewnoten moeten zacht zijn voordat je ze gaat verwerken in de smoothie, dus laat ze minimaal 3 uur (of vanaf de avond ervoor) wellen in een afgesloten bakje water. Houdt hier rekening mee bij de bereidingstijd! Ik heb in deze smoothies op de foto mango en in de ander meloen en kiwi verwerkt. Maar gebruik gerust ander fruit naar keuze! Wist je overigens dat je van cashewnoten ook heel fijn broodbeleg kunt maken? Check dit recept voor 5x notenpasta maken. Een lepeltje hiervan doet ook wonderen in smoothies recepten!


Print

Recept: Cashewnoten smoothie

2x zomerse smoothies met cashewnoot
Print Recipe

Maak deze Cashewnoten smoothie met fruit dat je hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan voorgesneden diepvriesfruit zoals mango, blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Maar je kunt ook vers fruit gebruiken zoals kiwi, meloen en meer. Hij is lekker romig maar fris en bevat lekker wat extra vetten en eiwitten door het gebruik van noten. Drinkbaar ontbijt voor een perfecte en uitgebalanceerde start van de dag dus!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Total Time: 3 hours 15 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Smoothie

Ingredients

Scale
  • 50 gr ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 40 gr havermout
  • ½ tl kaneel
  • 200 ml kokos drink
  • 150 gr diepvriesfruit naar keuze

Instructions

  1. Laat de cashewnoten minstens 3 uur wellen in koud water. Je kunt dit eventueel ook een avond van tevoren doen.
  2. Voeg alle ingrediënten samen in de blender samen met 200 ml. extra water.
  3. Blend het in beide gevallen tot een egaal geheel. Als je de smoothie te dik vindt, voeg je nog wat extra water toe. Serveer cashewnoten smoothie naar wens met wat ijsblokjes: extra verfrissend!

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: ik maak altijd iets van een liter smoothie tegelijkertijd, wat ik dan afgedekt in de koelkast bewaar. Superlekker en gemakkelijk om een glas te pakken in de ochtend (extra voedzaam met bijvoorbeeld tarwezemelen of chiazaad erdoorheen geroerd) of verfrissend als tussendoortje. Geschild fruit blijft niet al te lang goed, vooral niet in de zomer, dus bewaar het maximaal 1-2 dagen in de koelkast.

Keywords: smoothie, cashewnoten, havermout, fruit, ontbijt, drinken, glutenvrij

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

2x zomerse smoothies met cashewnoot

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit gezonde cashewnoten smoothie ontbijt!

Category: Smoothie Recepten Tags: aardbeien, cashewnoten, frambozen, fruit, havermout, kiwi, kokosmelk, mango, meloen, Nanda Appelman, notenpasta, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Avocadosoep met mais
Volgend bericht: Watermeloen salade met venkel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Philo van Gasselt

    7 september 2021 om 8:18 am

    hoe kom ik uit deze mailinglijst? Ik wil deze spam niet meer!!!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 september 2021 om 1:39 pm

      Hi Philo,
      Neem even contact op via info@bettyskitchen.nl zodat we dit kunnen oplossen met elkaar.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in