• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Smoothie Recepten / Cashewnoten Smoothie

Cashewnoten Smoothie

7 september 2021 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Zomers weer vraagt om fruitige, koude en frisse smoothies! Ik maakte een zomerse cashewnoten smoothie! Een super lekkere en romige combinatie van van noten en zomers fruit! Een zomerse smoothie is een heerlijk vitaminerijk ontbijt en geeft je alvast een voorsprong op die twee stuks fruit per dag.

Recepten met cashewnoten

Cashewnoten zijn zeer veelzijdig. Niet alleen zo uit het vuistje geroosterd met wat zout en kruiden, maar ook verwerkt in een curry of een Aziatisch gerecht. Je kunt ze goed verwerken in zowel hartige als zoete gerechten, onlangs maakte ik bijvoorbeeld deze rijst met romige cashewnotensaus en deze gezonde bananen bonbons. Maar je kunt er dus ook heel goed romige smoothies mee maken! Cashewnoten bevatten bijvoorbeeld veel eiwitten, gezonde vetten en mineralen, een soort superfood dus! Bovendien hebben ze een hoge voedingswaarde waardoor je een vol gevoel krijgt na het eten ervan. Dat maakt ze dus ook uitstekend om toe te voegen aan het onbijt en zo onstond dit idee om een cashewnoten smoothie te maken met heerlijk zomers fruit!

zomerse cashewnoten smoothie met fruit ontbijt © bettyskitchen.nl

Cashewnoten weken

Het is belangrijk dat je ongezouten en ongebrande cashewnoten gebruikt voor dit recept. Gezouten noten zijn namelijk niet echt lekker bij deze bereiding en ongebrand is tevens een stuk gezonder. Door de bewerking gaan er namelijk belangrijke voedingsstoffen verloren en reken maar dat cashewnoten die hebben. De cashewnoten moeten zacht zijn voordat je ze gaat verwerken in de smoothie, dus laat ze minimaal 3 uur (of vanaf de avond ervoor) wellen in een afgesloten bakje water. Houdt hier rekening mee bij de bereidingstijd! Ik heb in deze smoothies op de foto mango en in de ander meloen en kiwi verwerkt. Maar gebruik gerust ander fruit naar keuze! Wist je overigens dat je van cashewnoten ook heel fijn broodbeleg kunt maken? Check dit recept voor 5x notenpasta maken. Een lepeltje hiervan doet ook wonderen in smoothies recepten!


Print

Recept: Cashewnoten smoothie

2x zomerse smoothies met cashewnoot
Print Recipe

Maak deze Cashewnoten smoothie met fruit dat je hebt liggen. Denk bijvoorbeeld aan voorgesneden diepvriesfruit zoals mango, blauwe bessen, frambozen of aardbeien. Maar je kunt ook vers fruit gebruiken zoals kiwi, meloen en meer. Hij is lekker romig maar fris en bevat lekker wat extra vetten en eiwitten door het gebruik van noten. Drinkbaar ontbijt voor een perfecte en uitgebalanceerde start van de dag dus!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 minutes
  • Total Time: 3 hours 15 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Smoothie

Ingredients

Scale
  • 50 gr ongebrande, ongezouten cashewnoten
  • 40 gr havermout
  • ½ tl kaneel
  • 200 ml kokos drink
  • 150 gr diepvriesfruit naar keuze

Instructions

  1. Laat de cashewnoten minstens 3 uur wellen in koud water. Je kunt dit eventueel ook een avond van tevoren doen.
  2. Voeg alle ingrediënten samen in de blender samen met 200 ml. extra water.
  3. Blend het in beide gevallen tot een egaal geheel. Als je de smoothie te dik vindt, voeg je nog wat extra water toe. Serveer cashewnoten smoothie naar wens met wat ijsblokjes: extra verfrissend!

Geniet ervan!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: ik maak altijd iets van een liter smoothie tegelijkertijd, wat ik dan afgedekt in de koelkast bewaar. Superlekker en gemakkelijk om een glas te pakken in de ochtend (extra voedzaam met bijvoorbeeld tarwezemelen of chiazaad erdoorheen geroerd) of verfrissend als tussendoortje. Geschild fruit blijft niet al te lang goed, vooral niet in de zomer, dus bewaar het maximaal 1-2 dagen in de koelkast.

Keywords: smoothie, cashewnoten, havermout, fruit, ontbijt, drinken, glutenvrij

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

2x zomerse smoothies met cashewnoot

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit gezonde cashewnoten smoothie ontbijt!

Category: Smoothie Recepten Tags: aardbeien, cashewnoten, frambozen, fruit, havermout, kiwi, kokosmelk, mango, meloen, Nanda Appelman, notenpasta, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Avocadosoep met mais
Volgend bericht: Watermeloen salade met venkel »

Lees Interacties

Reacties

  1. Philo van Gasselt

    7 september 2021 om 8:18 am

    hoe kom ik uit deze mailinglijst? Ik wil deze spam niet meer!!!!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      10 september 2021 om 1:39 pm

      Hi Philo,
      Neem even contact op via info@bettyskitchen.nl zodat we dit kunnen oplossen met elkaar.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in