• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Avocadosoep met mais

Avocadosoep met mais

6 september 2021 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Kun jij ook geen genoeg krijgen van nacho’s met guacamole? Ik verzon hier een lekker alternatief op, namelijk deze gezonde avocadosoep met kikkererwten, mais en bieslook. Natuurlijk serveer ik daar nacho’s bij, is wel iets minder gezond, maar een heerlijke vullende maaltijdsoep voor deze Meatless Monday!

Vegetarische avocadosoep maken

Ik ben gek op maaltijdsoepen, stuk brood erbij (of nacho’s in dit geval) en ik kan er de avond weer mee door. Ik zorg er dan wel voor dat een soep echt vullend is, dus niet een bouillonnetje;) Door de vezelrijke avocado’s en vullende kikkererwten is deze vegetarische avocadosoep dan ook prima geschikt als maaltijdsoep. Je topt de avocadosoep af met lekker wat maïskorrels en komt zo al helemaal in de (gezondere) Mexicaanse sferen! Hou je niet van soep als avondmaaltijd? Maak hem dan vooral als lunch of voorgerecht!

Avocadosoep met mais vegetarisch recept glutenvrij © bettyskitchen.nl

Recepten met gezonde avocado’s

Wist je dat avocado ontzettend gezond is? Deze superfood-bommetjes zitten vol gezonde vetten, zijn rijk aan kalium en vitamine K (goed voor de botten) en vormen een bron van vezels. Avocado’s zijn bovendien geschikt om af te vallen. Meer over lezen? Eerder plaatsten we dit health artikel Avocado is vet gezond (en lekker), met nog veel meer lekkere recepten met avocado!


Print

Recept: Avocadosoep met mais recept

Avocadosoep met mais vegetarisch recept glutenvrij © bettyskitchen.nl
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rijpe avocado’s
  • 75 gram mais
  • 100 gram kikkererwten
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes verse bieslook
  • 150 ml. crème fraiche * of sojaroom,
  • 1 el. limoensap
  • 1 tl. zonnebloempitten
  • 1.5 groentebouillonblokje
  • 1 tl. gedroogde chilipoeder
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken
  • Evt. nacho’s * om ernaast te serveren

( * let op! creme fraiche en nacho’s zijn niet voedselzandloper proof)

Instructions

  1. Snij de ui en knoflook heel fijn. Zet een soeppan op middelhoog vuur en verwarm daarin 1 el. olie. Bak de ui tot hij glazig wordt. Schep vervolgens de kikkererwten en knoflook erdoorheen en verwarm dit even mee. 
  2. Ondertussen snij je de avocado’s alvast. Dit kun je gemakkelijk doen door ze te halveren en de pit eruit te verwijderen. Vervolgens snij je het vruchtvlees (in de schil) in de lengte en breedte in zodat er een soort blokjes ontstaan. Deze lepel je er vervolgens makkelijk uit met een eetlepel. 
  3. Voeg 750 ml. water toe aan de groenten in de pan en verkruimel de groentebouillonblokjes boven de pan. Breng de soep aan de kook en verwarm de avocado’s nog even mee, samen met het limoensap en 6 takjes (verknipte) verse bieslook.
  4. Vervolgens haal je de pan van het vuur. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de avocadosoep tot een egaal geheel. Giet het vervolgens weer terug in de pan en zet op heel laag vuur. Als laatste voeg je nu de mais, crème fraîche en chilipoeder toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en proef. Voeg naar wens nog wat extra peper en zout toe. Je kunt de soep lekker pittig maken met wat extra chili of juist romig en fris met wat extra crème fraîche. Net wat je lekker vindt!
  6. Breng de avocadosoep niet meer aan de kook, maar serveer hem zodra alle ingrediënten wat verwarmd zijn. Serveer de avocadosoep met de overgebleven (verknipte) verse bieslook en zonnebloempitten eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Avocadosoep met mais vegetarisch recept glutenvrij © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT ARTIKEL OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met dit vegetarische recept voor avocadosoep met mais.

Category: Glutenvrije Recepten, Soep Recepten Tags: avocado, bieslook, healthy, kikkererwten, mais, nacho's, Nanda Appelman, Tex Mex keuken, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Biefstuk Bali (video)
Volgend bericht: Cashewnoten Smoothie »

Lees Interacties

Reacties

  1. Sandra

    29 juni 2018 om 6:36 pm

    Nanda, kun je deze soep ook inviezen?

    Beantwoorden
  2. Nanda Appelman

    1 juli 2018 om 4:15 pm

    Hi Sandra,

    Ja, dat kan! Ga je de soep uitproberen? Eet smakelijk alvast!

    Groetjes, Nanda

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
  • recept baba ganoush aubergine dip © bettyskitchen.nl Baba Ganoush (aubergine dip)
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in