• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Indiase groene chutney (met koriander en munt)

Indiase groene chutney (met koriander en munt)

4 mei 2022 Door Betina Oostveen Reageer

De liefhebbers van Indiaas eten kunnen te komende tijd hun hart ophalen, want er komen weer een paar heerlijke Indiase recepten aan. Vandaag deel ik met alle liefde een van mijn favoriete pittige Indiase dip met koriander en pepers. Dit friszure goedje past bij heel veel gerechten en wordt ook wel een groene chutney genoemd.

Groene koriander chutney maken

Een chutney is een typische smaakmaker uit de Indiase keuken.Deze groene chutney wordt gemaakt met koriander, munt, groene peper en citroen en is een friszure en pittige chutney voor bij heel veel verschillende Indiase gerechten. Ik proefde hem voor het eerst bij mijn bezoek aan Surya restaurant en ben er sindsdien verkocht aan. Je kunt hem gebruiken als saus voor over Indiase tandoori gerechten of als smaakmaker over je curry. Maar het liefst gebruik je hem als dip voor bijvoorbeeld de flinterdunne papadums of gevulde deeghapjes zoals samosa’s. Zo lekker!

recept indiase groene chutney met koriander © bettyskitchen.nl
recept indiase groene chutney met koriander © bettyskitchen.nl
recept indiase groene chutney met koriander © bettyskitchen.nl
recept indiase groene chutney met koriander © bettyskitchen.nl

Recepten om Indiase groene chutney mee te serveren

Je moet er van houden natuurlijk, zo’n pittige Indiase dip met koriander en pepers. Heerlijk om te serveren als dip voor bij papadums of bijvoorbeeld deze vegetarische samosa’s. Maar deze Indiase groene chutney is ook heerlijk als kleurrijke saus voor bijvoorbeeld over Indiase lamspiezen of serveer bij Kedgeree! Ook lekker om te maken is deze vegetarische Indiase Paneer Palak met spinazie en blokjes kaas. Een lepeltje groene curry als topping zorgt dan voor een hele nieuwe smaakbeleving! Serveer je Chutney geruste bij een van onze andere Indiase recepten.


Print

Indiase groene chutney (met koriander en munt)

recept indiase groene chutney met koriander © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze groene chutney wordt gemaakt met koriander, munt, groene peper en citroen en is een friszure en pittige chutney voor bij heel veel verschillende Indiase gerechten. Je kunt hem gebruiken als saus voor over Indiase tandoori gerechten of als smaakmaker voor je curry. Maar het liefst gebruik je hem als dip voor bijvoorbeeld papadums of samosa’s. Zo lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: voor 1 klein dipschaaltje 1x
  • Category: dips, dressings en sauzen
  • Cuisine: Indiase keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 15 gr verse koriander
  • 10 gr verse munt
  • 1 groene Spaanse peper (of meer..)
  • 2 eetlepels cashewnoten of pinda’s
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl fijngehakte gember
  • 2 tl citroensap
  • 2 el yoghurt
  • peper & zout

Extra:

  • 2 ijsblokjes of 4-5 el koud water
  • staafmixer of hakmolentje

Instructions

  1. Stop alle ingrediënten in kannetje of kommetje en pureer het geheel met een staafmixer. Je kunt ook gebruik maken van een kleine hakmolen. De hoeveelheid voor deze indiase groene chutney is namelijk niet groot genoeg om in een blender of foodprocessor te stoppen.
  2. Schep de dunne chutney in een dipschaaltje of klein kommetje en serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Deze groene chutney is er echt eentje voor persoonlijke smaak. Hou je meer van pit: voeg dan extra groene peper toe. Is het geheel te pittig geworden: voeg dan meer yoghurt of zelfs citroensap toe om die pittigheid af te remmen. Bewaar hem in een afgesloten potje in de koelkast en dan is hij gerust 2-3 dagen houdbaar.

Keywords: Indiaas, dip, saus, chutney, munt, koriander, gember, citroen, peper, pittig

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept indiase groene chutney met koriander © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze pittige Indiase groene chutney met koriander en peper!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: cashewnoten, chutney, citroen, dip, gember, Indiase keuken, koriander, munt, peper, pinda's, pittig, samosa, saus, yoghurt

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pasta al Ragù (video)
Volgend bericht: Zoet Maisbrood met Ananas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in