• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Zalm en asperge salade

Zalm en asperge salade

7 mei 2021 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Voor een gezonde lunch maakte ik deze zalm en asperge salade klaar! We zitten namelijk volop in het asperge seizoen dus ik kan ze niet vaak genoeg op tafel zetten! Dit glutenvrije recept zit boordevol goede vetten en vitamientjes en is gewoonweg erg lekker!

Lunchen met zalm en asperge salade

Vandaag heb ik een heerlijke en gezonde salade voor jullie, die je lekker tijdens de lunch of diner op tafel kunt zetten. Als basis vulling gebruik ik linzen in dit recept want die zitten namelijk boordevol vezels. Combineer deze dan ook met een portie goede vetten uit gerookte zalm en avocado voor een uitgebalanceerde maaltijd. Daarnaast zorgt regelmatig asperges eten ook voor een gezonde bloeddruk, dus zet ze dit seizoen lekker vaak op het menu! Ik hoop dan ook dat jullie net zo fan worden van deze makkelijke zalm en asperge salade als ik werd! Neem je deze salade mee to go? Probeer deze dan het liefst gekoeld te bewaren ivm de vis. Stop dan tevens de dressing in een apart bakje en giet bij het opdienen pas over de salade.

recept zalm en asperge salade met linzen © bettyskitchen.nl

Wist je dat vette vis zoals zalm heel erg goed voor je gezondheid is? Lees hier de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten terug en dan zet je hopelijk deze zalm en asperge salade wat vaker op het menu!

recept zalm en asperge salade met linzen © bettyskitchen.nl

Nog meer overheerlijke asperge recepten

Nu is deze zalm en asperge salade een heerlijk gerecht voor de gezonde (werk) lunch bijvoorbeeld, maar misstaat ook zeker niet als maaltijd salade tijdens zomerse dagen. Daarnaast hebben wij nog veel meer lekkere recepten met asperges (en vis) op de website staan. Een echte aanrader is namelijk deze gepofte zoete aardappel met witte asperges en zalm! Maar een lekkere lichte groene aspergesoep met spinazie is ook heerlijk tijdens de lunch. Onze Nanda maakte tevens verrukkelijke wraps met groene asperges en gedroogde ham! En een snelle pasta pesto met asperges en doperwtjes is ook altijd een favoriet recept bij ons thuis! Check hier maar liefst 15x asperge recepten op een rijtje!


Print

Recept: Zalm en Asperge Salade

recept zalm en asperge salade met linzen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor een gezonde lunch maakte ik deze zalm en asperge salade klaar! We zitten namelijk volop in het asperge seizoen dus ik kan ze niet vaak genoeg op tafel zetten! Dit glutenvrije recept zit boordevol goede vetten en vitamientjes en is gewoonweg erg lekker!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Cuisine: salade recepten

Ingredients

  • 350 gr groene asperges
  • 1 (groente)bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 1 klein blikje linzen (ca 150 gr)
  • 1 bosui
  • 75 gr slamelange
  • 7 cherrytomaatjes
  • 1/2 eetrijpe avocado
  • 150 gram gerookte zalm *
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Voor de dressing:

  • 2 tl mosterd
  • 2 tl mayonaise
  • 2 tl citroensap (of azijn)
  • 1 tl water
  • snuf pepper

Extra: Hapjes- of koekenpan

Instructions

  1. Verwarm de pan met 1 tl olie op hoog vuur. Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af (deze is vrij hard). Voeg de asperges toe aan de pan en schep al roerende om gedurende 1 minuut. Verlaag de temperatuur naar middelmatig en verkruimel het bouillonblokje over de asperges. Voeg het water toe en kook de asperges in 5-6 minuten gaar. Schep de asperges uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. 
  2. Giet de linzen af en voeg toe aan de bouillon. Verwarm de linzen op lage temperatuur (niet laten koken) gedurende een paar minuten. Giet daarna af en laat goed uitlekken. 
  3. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes. Meng door de sla en verspreid over twee borden. Bestrooi vervolgens met de linzen en leg de asperges over de sla heen.
  4. Snijd de avocado in ruitjes en lepel deze uit de schil – je hebt dan al meteen blokjes en verdeel over de sla. Halveer de cherrytomaten en voeg ook toe.
  5. Snijd (of trek met je vingers) de gerookte zalm in grove stukken en drapeer deze her en der over de salade. Bestrooi met de pijnboompitten.
  6. Meng in een kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar en lepel dit over de salade. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept zalm en asperge salade met linzen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor zalm en asperge salade.

Category: Lunch recepten, Salade recepten, Vis Recepten Tags: asperges, avocado, citroen, detox, detox recepten, Glutenvrij, linzen, mayonaise, mosterd, olijfolie, Paas Recepten, pijnboompitten, rucola, sla, tomaten, Voedselzandloper, zalm

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Croiffles met Blauwe bessen
Volgend bericht: Hotdog Pizza »

Lees Interacties

Reacties

  1. Wim Pothoff

    27 mei 2017 om 11:39 am

    ik krijg nu al trek! Ik maak het morgen… Perfect om het buiten te eten

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      29 mei 2017 om 2:16 pm

      Hi Wim,
      iki hoop dat het lekker gesmaakt heeft! op naar nog meer lekkere en zomerse dagen!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee