Print

Zalm en Asperge Salade

Scale

Ingredients

 

(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Extra: Hapjes- of koekenpan

Instructions

 

  1. Breng een flinke laag water aan de kook in een hapjes- of koekenpan.  Snijd 2-3 cm van de onderkant van de asperges af (deze is vrij hard). Kook de asperges, samen met het bouillonblokje, in 5-6 minuten gaar. Giet hierna af en zet apart.
  2. Was en droog de rucola, en verspreid over een bord. Snijd de avocado in ruitjes en lepel deze uit de schil (je hebt dan al meteen blokjes).
  3. Was de cherrytomaatjes en snijd door de helft.
  4. Leg de asperges in het midden van de rucola, en verdeel de avocado en tomaatjes over de rest van de rucola.
  5. Snijd de zalm in grove stukken, en drapeer deze her en der over de salade.
  6. Meng in een apart kommetje de olijfolie, citroensap, peper&zout, en druppel dit over de salade. Garneer enkel nog met wat bieslook.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty