• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Croiffles met Blauwe bessen

Croiffles met Blauwe bessen

6 mei 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Deze lockdown heb ik een nieuwe liefde voor Croissant deeg ontdekt! Voor de lockdowns vond je stratenlange rijen bij diverse bakkerijen en restaurants in grote steden voor onder andere de ‘Cronut’ of croissant wafels. Ik maakte dan ook deze croiffles met blauwe bessen!

Variatierecept voor Croiffles maken!

Begin dit jaar ben ik lekker aan het experimenteren geslagen met lekkere foodhybrides maken! Toen ik dan ook het recept en video voor Croissant wafels maken met jullie deelde waren de reacties echt geweldig! Deze ‘croiffles’ proefden wel naar meer dus! Veelal serveer ik ze met bijvoorbeeld gebakken eieren of hartig beleg. Maar croissantdeeg is ook altijd perfect voor zoet beleg. Dus een variatie recept, zoals deze croiffles met blauwe bessen moest er natuurlijk ook komen. Leuke variatietip: maak ze eens een keertje met nutella als vulling, dat is ook geweldig namelijk! Ik hoop dat jij er ook net zo fan van wordt als wij thuis en ontbijt of lunch eens een keertje ‘anders’.

recept croiffles met blauwe bessen © bettyskitchen.nl
recept croiffles met blauwe bessen © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere food hybride recepten

Heb jij de smaak te pakken gekregen? Ik hoor heel graag wat je van mijn recept voor croiffles met blauwe bessen vindt! Maar deze dame heeft nog meer lekkers (met croissantdeeg) voor jullie gemaakt! Dit zijn stuk voor stuk lekkere food hybride recepten om van te smullen tijdens het weekend of speciaal voor de feestdagen! Maak bijvoorbeeld eens Cruffins met kaneelsuiker klaar! De ‘cruffin’ is een combinatie van en croissant en muffin en die bevallen overigens ook heel goed met Nutella als vulling! Voor de meer hartige trek kan ik je deze Hotdog pizza zeer zeker aanraden! Dat is echt het beste uit twee werelden! Check dit artikel met nog meer Food hybrides die stiekem heel lekker zijn!


Heb je nog geen wafelijzer in huis?

Voor de beginner:

Voor de wafel koning:


Print

Recept: Croiffles met Blauwe bessen

recept croiffles met blauwe bessen © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Heb je ooit wel eens croissant wafels gemaakt? Het is zo’n lekkere ‘food hybride’ om zachte wafels te maken. Ideaal ter vervanging van een broodje en geschikt om zowel hartig en zoet te belegen. In dit variatie recept maak ik croiffles met blauwe bessen jam klaar! Dat is een geweldig ontbijt of lunch idee namelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik XL croissantdeeg – voor 6 stuks
  • 6 el blauwe bessen jam
  • bakspray
  • wafelijzer

Toppings:

  • verse blauwe bessen
  • poedersuiker
  • opgeklopte slagroom

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer een paar minuten voor op de hoogste stand. 
  2. Rol het XL croissant deeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen.
  3. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Besmeer elke lap met een eetlepel blauwe bessen jam. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een croissant.
  4. Spray het wafelijzer royaal in met bakspraak en plaats twee ‘croissants’ in het ijzer.
  5. Sluit het deeg en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot een croissant wafel ofwel ‘croiffles’. Open het ijzer gerust tussendoor om te kijken dat het niet met zwarte verbrande croissants eindigt. Serveer direct met een (of meer) van de heerlijke toppings!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je alleen een ‘normaal’ blik croissantdeeg (6 stuks) in huis? Snijd twee driehoeken dan in de lengte doormidden en ‘plak’ deze stroken tegen de andere 4 aan om een grotere driehoek te maken (zie video). Qua hoeveelheid deeg kom je dan op hetzelfde uit als met XL croissants, alleen heb je dan slechts 4 stuks ipv 6. 

Keywords: Croissant, wafels, croiffles, ontbijt, blauwe bessen, zoet, jam

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept croiffles met blauwe bessen © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant wafels ofwel Croiffles met blauwe bessen wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Category: Ontbijt Recepten Tags: blauwe bessen, croiffles, croissants, food hybrids, jam, wafels

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Wat kun je doen met lege jampotjes
Volgend bericht: Zalm en asperge salade »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in