• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan

Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan

19 mei 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Voor vandaag heb ik deze heerlijke Libanese wraps met gegrilde groene aspergers gemaakt. Ze zijn tevens omwikkeld met omwikkeld met Prosciutto en Parmezaanse kaas. Dit is echt zo’n gerecht dat je in no-time op tafel tovert en proeft alsof je uren in de keuken hebt gestaan…

Ik hield nooit van asperges

Vroeger hield ik eigenlijk nooit van asperges: wit, groen, het maakte mij niet uit, maar ik kreeg het er niet in. Ik heb wel eens ergens gelezen dat je smaak om de 7 jaar veranderd. Voor mij geldt dat dus voor bijvoorbeeld voor olijven, courgette en asperges. Inmiddels kan ik daar namelijk niet vanaf blijven. Gelukkig maar, want dit gerecht van wraps met groene asperges had ik echt niet willen missen… Wist je overigens dat asperges eten heel gezond is? Lees hier alles over de gezondheidsvoordelen van asperges en wellicht zet jij ze dan ook een stuk vaker op het menu.

Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan

Recepten met asperges

Op Betty’s Kitchen zijn we gek op asperges. Deze wraps met groene asperges en ham zijn natuurlijk geweldig. Maar probeer ook een van deze 15x recepten met asperges. Zoals een groene aspergesoep met spinazie of hartige taart met groene groenten. Wist je dat asperges supergezond zijn? Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van asperges.

Wraps met groene asperges

Ik heb voor dit gerecht Libanese wraps gebruikt. Deze zijn gewoon te koop in de supermarkt, ze liggen dan bij de broodafdeling. Deze wraps zijn wat luchtiger en zachter dan voorverpakte Mexicaanse wraps. Vind ik lekkerder! Daarnaast ben ik dus gek op zuivelspread. Eigenlijk overal op en doorheen:) Je kunt hiervoor ook de light-variant kiezen voor een bewuste keuze, maar bijvoorbeeld ook Griekse yoghurt die je op smaak brengt met wat peper, zout en knoflook. Hoe dan ook, het beloven heerlijke wraps met groene asperges te worden!


Print

Recept: Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan

Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan
Print Recipe

Vul je wraps met groene asperges, prosciutto en parmezaanse kaas, rol ze op en je hebt een heerlijke zomerse lunch of diner te pakken!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 wraps 1x
  • Category: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 Libanese wraps
  • 8 groene asperges
  • 100 gram (kastanje-)champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 4 plakjes Prosciutto ham
  • Flinke hand grofgeraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el. zuivelspread
  • 1 el. gedroogde oregano of een paar takjes verse
  • Versgemalen peper
  • 3 el. olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Was de groene asperges, schil ze heel licht en snij het kontje er vanaf.
  2. Halveer de plakjes Prosciutto ham en rol de 8 gehalveerde plakjes strak om de asperges heen. Verwarm 2 el. olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Leg de omwikkelde asperges in de pan en grill ze rondom in ongeveer 15 minuten lichtbruin.
  3. Snij ondertussen de (kastanje-)champignons in plakjes. Verwarm de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons tot ze licht gaan kleuren. Pers dan het teentje knoflook uit boven de pan en verwarm nog een minuutje mee.
  4. Verdeel de zuivelspread over de 2 wraps. Rasp de Parmezaanse kaas alvast, als je dat nog niet gedaan hebt.
  5. Zodra de asperges gegrild zijn verdeel je ze over de besmeerde wraps samen met de champignons en Parmezaanse kaas. Strooi de oregano eroverheen en wat verse peper naar smaak. Rol de wraps op en zet ze eventueel vast met een prikker.  Serveer deze wraps met groene asperges direct.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Wraps met groene asperges, Prosciutto en Parmezaan

Category: Lunch recepten Tags: groene asperges, hoofdgerecht, Italiaanse keuken, Libanese wraps, Nanda Appelman, oregano, Parmezaanse kaas, prosciutto, zuivelspread

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Moeders gehaktballen met rode bietjes
Volgend bericht: Zoete aardappelsoep met linzen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in