• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Groene aspergesoep met spinazie

Groene aspergesoep met spinazie

10 april 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Voor vandaag staat deze healthy groene aspergesoep met spinazie en mungbonen op het menu! Een lekkere knalgroene maaltijdsoep, waarbij je weer heel veel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt! Ideaal voor een stevige lunch of licht diner (hallo bikinibody’s!).

Vier het aspergeseizoen met groene aspergesoep

En deze groentesoep past natuurlijk al helemaal met het ‘witte’ aspergeseizoen dat komende week begint. Gelukkig is de groene  variant veel langer verkrijgbaar en kun je nu alvast gaan genieten van deze groene aspergesoep. Of wat dacht je straks als heerlijke voorjaarssoep tijdens de paasdagen. De mungbonen heb ik toegevoegd om er een voedzame maaltijdsoep van te maken. Als je dat lekker vindt, kun je hiervoor bijvoorbeeld ook rode linzen of bulgur als vervanger gebruiken. Nieuwsgierig naar de mungboon? Maak dan eens deze Romige mungbonensoep!

Wist je dat asperges heel erg gezond zijn en zelf helpen bij het afvallen? Lees hier nog veel meer over de gezondheidsvoordelen van asperges!

groene aspergesoep met spinazie en mungbonen

Nog meer recepten met groene asperges

Zowel groene asperges als spinazie zitten vol vezels, vitaminen, mineralen en deze groene groenten hebben een positieve werking op je darmflora. In tegenstelling tot hun witte broertjes groeien groene asperges boven de grond. Ze hebben daardoor een veel krachtigere smaak. De groene asperges hoef je maar minimaal te schillen in tegenstelling tot de witte asperges. Ik hou ervan:) En Betty ook, want er zijn al zoveel heerlijke andere recepten met asperges geplaatst. Bijvoorbeeld deze witte asperges met kruidendressing of een frisse bloemkoolsalade met granaatappel en asperges. De grote aspergefans kunnen hier zeker hun hart ophalen met maar liefst 15x asperge recepten!


Print

Recept: Groene aspergesoep met spinazie

Aspergesoep met spinazie en mungbonen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 kommen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram groene asperges
  • 150 gram verse spinazie
  • 75 gram mungbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. crème fraîche
  • Een takje verse krulpeterselie
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

  • Staafmixer/blender/keukenmachine

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de mungbonen. Kook ze in licht gezout water 30 minuten tot ze zacht en gaar zijn. 
  2. Schil de groene asperges ondertussen minimaal en snij een stukje van de onderkant af. Kook de asperges heel kort gaar, zo’n 3 minuten. Daarnaast kook je 0,5 liter water en los daarin het bouillonblokje op. 
  3. Nu ga je een ‘roux’ maken, dit is om de soep uiteindelijk te binden. Zet een pan op laag vuur en smelt daarin de roomboter. Als het gaat sissen voeg je de bloem toe en roer je het mengsel goed door zodat het niet aanbakt. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed door zodat het een egaal mengsel wordt zonder klontjes. Dit laat je 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  4. Voeg na de 10 minuten de verse spinazie toe, pers de knoflook uit en voeg dit ook toe. Laat de spinazie slinken. Als laatste roer je de asperges, gare mungbonen en crème fraîche erdoorheen en verwarm je alles nog 1 minuut. 
  5. Zet het vuur uit en met een staafmixer mix je de soep tot een egaal mengsel. Ik was verbaasd hoe groen het mengsel opeens werd: looks healthy!
  6. Knip of snij de krulpeterselie fijn en roer dit door de soep. Proef de groene aspergesoep en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe. Serveer de soep indien gewenst met een broodje ernaast. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

Bewaartip: je kunt deze groene aspergesoep nog prima 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Maak dus vooral iets extra of gooi restjes niet weg. Dan kun je het lekker opwarmen de dag erna.

 

Keywords: soep, vegetarische, peulvruchten, mungbonen, groene asperges

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Groene aspergesoep met spinazie en mungbonen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze groene aspergesoep met spinazie wilt gaan maken!

Category: Soep Recepten Tags: bouillon, groene asperges, healthy, mungbonen, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, roux, spinazie, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Granola met pindakaas
Volgend bericht: Chocolatemakers chocoladerepen + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Klaske

    3 juli 2021 om 2:34 pm

    Ontzettend lekker! Ik heb de soep niet gebonden met de roux, hij werd al stevig genoeg, ik heb linzen gebruikt in plaats van mungboontjes.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 juli 2021 om 10:34 am

      Wat een mooie variatie! lekker hoor!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in