• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Groene aspergesoep met spinazie

Groene aspergesoep met spinazie

10 april 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Voor vandaag staat deze healthy groene aspergesoep met spinazie en mungbonen op het menu! Een lekkere knalgroene maaltijdsoep, waarbij je weer heel veel gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt! Ideaal voor een stevige lunch of licht diner (hallo bikinibody’s!).

Vier het aspergeseizoen met groene aspergesoep

En deze groentesoep past natuurlijk al helemaal met het ‘witte’ aspergeseizoen dat komende week begint. Gelukkig is de groene  variant veel langer verkrijgbaar en kun je nu alvast gaan genieten van deze groene aspergesoep. Of wat dacht je straks als heerlijke voorjaarssoep tijdens de paasdagen. De mungbonen heb ik toegevoegd om er een voedzame maaltijdsoep van te maken. Als je dat lekker vindt, kun je hiervoor bijvoorbeeld ook rode linzen of bulgur als vervanger gebruiken. Nieuwsgierig naar de mungboon? Maak dan eens deze Romige mungbonensoep!

Wist je dat asperges heel erg gezond zijn en zelf helpen bij het afvallen? Lees hier nog veel meer over de gezondheidsvoordelen van asperges!

groene aspergesoep met spinazie en mungbonen

Nog meer recepten met groene asperges

Zowel groene asperges als spinazie zitten vol vezels, vitaminen, mineralen en deze groene groenten hebben een positieve werking op je darmflora. In tegenstelling tot hun witte broertjes groeien groene asperges boven de grond. Ze hebben daardoor een veel krachtigere smaak. De groene asperges hoef je maar minimaal te schillen in tegenstelling tot de witte asperges. Ik hou ervan:) En Betty ook, want er zijn al zoveel heerlijke andere recepten met asperges geplaatst. Bijvoorbeeld deze witte asperges met kruidendressing of een frisse bloemkoolsalade met granaatappel en asperges. De grote aspergefans kunnen hier zeker hun hart ophalen met maar liefst 15x asperge recepten!


Print

Recept: Groene aspergesoep met spinazie

Aspergesoep met spinazie en mungbonen
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 kommen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram groene asperges
  • 150 gram verse spinazie
  • 75 gram mungbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 el. crème fraîche
  • Een takje verse krulpeterselie
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden:

  • Staafmixer/blender/keukenmachine

Instructions

  1. Begin met het bereiden van de mungbonen. Kook ze in licht gezout water 30 minuten tot ze zacht en gaar zijn. 
  2. Schil de groene asperges ondertussen minimaal en snij een stukje van de onderkant af. Kook de asperges heel kort gaar, zo’n 3 minuten. Daarnaast kook je 0,5 liter water en los daarin het bouillonblokje op. 
  3. Nu ga je een ‘roux’ maken, dit is om de soep uiteindelijk te binden. Zet een pan op laag vuur en smelt daarin de roomboter. Als het gaat sissen voeg je de bloem toe en roer je het mengsel goed door zodat het niet aanbakt. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer goed door zodat het een egaal mengsel wordt zonder klontjes. Dit laat je 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  4. Voeg na de 10 minuten de verse spinazie toe, pers de knoflook uit en voeg dit ook toe. Laat de spinazie slinken. Als laatste roer je de asperges, gare mungbonen en crème fraîche erdoorheen en verwarm je alles nog 1 minuut. 
  5. Zet het vuur uit en met een staafmixer mix je de soep tot een egaal mengsel. Ik was verbaasd hoe groen het mengsel opeens werd: looks healthy!
  6. Knip of snij de krulpeterselie fijn en roer dit door de soep. Proef de groene aspergesoep en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe. Serveer de soep indien gewenst met een broodje ernaast. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Notes

Bewaartip: je kunt deze groene aspergesoep nog prima 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Maak dus vooral iets extra of gooi restjes niet weg. Dan kun je het lekker opwarmen de dag erna.

 

Keywords: soep, vegetarische, peulvruchten, mungbonen, groene asperges

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Groene aspergesoep met spinazie en mungbonen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze groene aspergesoep met spinazie wilt gaan maken!

Category: Soep Recepten Tags: bouillon, groene asperges, healthy, Hollandse keuken, mungbonen, Nanda Appelman, roux, spinazie, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Granola met pindakaas
Volgend bericht: Chocolatemakers chocoladerepen + WINACTIE »

Lees Interacties

Reacties

  1. Klaske

    3 juli 2021 om 2:34 pm

    Ontzettend lekker! Ik heb de soep niet gebonden met de roux, hij werd al stevig genoeg, ik heb linzen gebruikt in plaats van mungboontjes.

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      5 juli 2021 om 10:34 am

      Wat een mooie variatie! lekker hoor!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

vegetarische Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit hoofdgerecht, barbecue recept of bijgerecht

Gegrilde little gem sla met Gorgonzola en zomerfruit

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee