• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Vegetarisch stoofpotje met kikkererwten

Vegetarisch stoofpotje met kikkererwten

8 januari 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de koude Meatless Mondays bedacht ik dit heerlijke vegetarisch stoofpotje met kikkererwten, champignons, sjalotjes en wortel.

Vegetarisch stoofpotje met kikkererwten

Je hebt de pan in een mum van tijd op het vuur staan en laat hem lekker op de achtergrond pruttelen. Een heerlijk winters stoofgerecht, waar heel het huis heerlijk naar gaat ruiken.

Winters vegetarisch stoofpotje

Wat is er lekkerder dan op een koude, regenachtige avond een stoofpotje op het vuur te zetten? Ik heb hier ook warme herinneringen aan van vroeger. Dat ik compleet natgeregend thuiskwam, het binnen lekker warm was en het hele huis ruikte naar stoofpot. In de herfst en winter is het dan ook een van m’n favoriete gerechten, zowel met als zonder vlees. Want met dit recept heb je weer een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel staan.

Ik serveerde dit vegetarische stoofpotje met good old gekookte Hollandse aardappelen.  Als je een ander bijgerecht lekkerder vindt kan dat natuurlijk ook, denk aan: zoete aardappel, couscous, (naan)brood of rijst.

Nog meer winterse stoofpotjes recepten

Wil je ook eens een winters stoofpotje met vlees of vis proberen? Maak dan bijvoorbeeld dit Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek, een Mexicaans groentepotje en deze Marokkaanse stoofschotel met vis.

Print

Vegetarisch stoofpotje met kikkererwten

Vegetarisch stoofpotje met kikkererwten
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram kikkererwten
  • 200 gram champignons
  • 4 sjalotjes
  • 1 medium grote winterwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree (1 klein blikje)
  • 1 bouillonblokjes (ik gebruikte uienbouillon)
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • 50 gram roomboter
  • 1 el. olijfolie
  • 200 ml. droge, rode wijn
  • Peper en zout
  • Evt: 300 gram kruimige aardappelen om erbij te serveren

Instructions

  1. Gebruik je gedroogde kikkererwten? Laat deze dan volgens de gebruiksaanwijzing wellen of voorkoken. Ik gebruikte kikkererwten uit pot die ik, na omspoelen, meteen kon gebruiken.
  2. Schil de sjalotten en snij ze in halve ringen. De knoflook pers of snij je alvast heel fijn en de champignons borstel je en halveer ze. Snij de winterwortel in grove plakken van ongeveer een centimeter en snij de plakken vervolgens in vieren. Schrap de wortel indien nodig van tevoren. 
  3. Breng alvast een halve liter water aan de kook en los het bouillon hierin op. 
  4. Verwarm een stoofpan op middelhoog vuur en voeg de boter en olijfolie eraan toe. Zodra deze goed verhit zijn voeg je de uien en champignons toe. Bak deze totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Op dat moment voeg je de knoflook, tomatenpuree, kikkererwten en wortel toe. Dit verwarm je slechts enkele minuten. Blus af met de rode wijn en voeg ook het bouillon, de kruidnagels en laurierbladeren toe.
  5. Breng het vegetarisch stoofpotje aan de kook en zet de pan vervolgens op het laagste vuur. Laat het een uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer tussendoor regelmatig.
  6. Als je aardappels serveert bij de stoofpot, schil deze dan en snij in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Kook ze gaar in licht gezouten water binnen ongeveer 10 minuten.  Giet daarna af en bewaar met de deksel op de pan.
  7. Na de kooktijd proef je de stoofpot en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Verwijder de kruidnagels en laurierbladeren voor het serveren.  Serveer het vegetarische stoofpotje met de gekookte aardappels.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

Notes

Bewaartip: dit gerecht kun je prima nog een paar dagen in de koelkast bewaren of na goed afkoelen invriezen. Dan heb je lekker wat achter de hand voor een dag dat koken er even niet in zit. Doe dit alleen met het stoofpotje en niet met de aardappelen. Bereid deze vers als je het weer serveert.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Vegetarisch stoofpotje met kikkererwten

 

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, champignons, Herfst, kikkererwten, kruidnagel, laurierblaadjes, Low Carb, Nanda Appelman, roomboter, sjalotten, stoofschotel, stoven, tomatenpuree, vegetarisch, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Rode Linzen pasta met tomatensaus en groente
Volgend bericht: Ovenschotel met prei en ham »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in