• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vis Recepten / Marokkaanse stoofschotel met vis

Marokkaanse stoofschotel met vis

15 maart 2016 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Door Linda Peek – Makkelijk en snel koken met producten die je standaard op voorraad hebt. Deze marokkaanse stoofschotel met vis draai ik zo in elkaar, op van die dagen dat ik het echt niet meer weet. Houden jullie hier ook zo van?

Laat ik mij eerst eens even voorstellen. Ik ben Linda van de blog Lekker eten met Linda. Mijn motto is stap voor stap gezonder en vooral lekker eten. Ik wil het plezier van koken terugbrengen in de keuken en laten zien dat gezonder eten echt niet zoveel voorstelt. Ik ben gek op groente én witte wijn met een bitterbal. Balance is key!

Dat genieten van eten hebben Betty en ik zeker overeen. Ik kwam haar in 2013 voor het eerst in levende lijve tegen op een bloggersevent in Zaandijk. Ik ben benieuwd of Betty dat zelf ook nog weet. Die grote bruine ogen en die gulle lach vielen natuurlijk op. Het leuke vind ik altijd als blijkt dat de persoon achter de blog overeenkomt met de teksten die je leest. Een paar maanden later gingen wij met een klein gezelschap lunchen in Utrecht. Sindsdien kom ik Betty overal tegen en dat is altijd gezellig.

Marokkaanse stoofschotel met vis

Nu heeft ze even andere prioriteiten. Trouwen met haar grote liefde en de liefde vieren. Ach, wat een heerlijk vooruitzicht. Ondertussen draait de blog natuurlijk gewoon door. Een van de leuke dingen van het bloggen vind ik de onderlinge verbinding zowel offline als online. Betty zat letterlijk met de handen in het haar. “Hoe krijg ik de blog gevuld als ik zolang weg ben?” Tja, best wel een dingetje natuurlijk. In een app groepje gaf ze aan handen en voeten te kort te komen. Dus natuurlijk schrijf ik graag een gastblog. En altijd leuk als je dan te horen krijgt: “Oh Lin, die Marokkaanse stoofschotel met vis zou zo uit mijn keuken kunnen komen”. Dus deel ik het recept vandaag ook met jullie!

 Lees meer over Linda en haar recepten op de blog:  LekkerEtenMetLinda.nl.


Print

Recept: Marokkaanse stoofschotel met vis

marokkaanse stoofschotel met vis
Print Recipe
  • Author: Lekkeretenmetlinda.nl
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x

Ingredients

Scale

  • 1 eetlepel olie
  • 1 flinke ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 theelepels gemberpoeder (of 2 theelepels vers geraspt)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kaneel (of 1 kaneelpijpje),
  • snufje cayennepeper en of chilipoeder naar smaak
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • snufje zout
  • 250 ml water
  • 200 gram couscous
  • 300 – 400 gram witvisfilet (vriezer)
  • 1 blik/pot kikkererwten (400 gram)
  • 1 eetlepel honing

Voor erbij: geroosterd amandelschaafsel en verse koriander

(DETOXTIP: Laat de honing achterwege om dit recept detoxproof te maken)

Instructions

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Snijd de ui en bak in 5 minuten glazig. Snijd de knoflook fijn. Voeg de knoflook, geelwortel, gember, komijn en kaneelpijpje toe. Bak 2 minuutjes totdat alle geuren vrijkomen.
  2. Voor een beetje pit voeg je cayenne of chili peper toe, de tomaat uit blik, zout en het water. Laat 10 minuten pruttelen en roer regelmatig.
  3. Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Snijd de vis in blokjes, voeg toe aan de pan. Laat een minuutje of 5 pruttelen of totdat de vis gaar is.
  5. Spoel de kikkererwten af om overtollig zout te verwijderen. Voeg toe aan de pan en verwarm 3 minuten. Breng op smaak met de honing, een snufje zout en vers gemalen peper naar smaak.
  6. Serveer de Marokkaanse stoofschotel met de couscous. Lekker voor erbij is geroosterd amandelschaafsel, verse koriander en eventueel naanbrood om mee te dippen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Linda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Marokkaanse stoofschotel met vis

Category: Vis Recepten Tags: amandelschaafsel, cayennepeper, couscous, detox recepten, foodbloggers, gember, honing, kaneel, kikkererwten, knoflook, komijn, koriander, kurkuma, Marokkaanse keuken, stoofschotel, tomaten, uien, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocolade cantuccini met pistachenoten
Volgend bericht: 7x vegetarisch lunchen in Utrecht »

Lees Interacties

Reacties

  1. Elise

    18 maart 2016 om 8:38 am

    Dit lijkt me echt helemaal geweldig en erg makkelijk. Je kunt inderdaad alles standaard in huis hebben. Bedankt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 maart 2016 om 1:57 pm

      Dank je wel en geniet er bovenal van!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 37 Stoofpotrecepten Voor De Koude Winterse Dagen schreef:
    26 november 2018 om 11:44 am

    […] Bij stoofpotrecepten denk je misschien meteen aan vlees, maar ook vis kan prima gestoofd worden! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Marokkaanse visstoof van Betty’s Kitchen? Dat is weer eens wat anders! Voor het volledige recept klik je hier. […]

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in