Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.
Doordeweekse pasta maaltijd recept
Dit recept voor tortellini met asperges en spekreepjes is een simpele doordeweekse maaltijd geworden, die je in een handomdraai op tafel zet. Ik koop af en toe verse tortellini in de winkel bij Bigoli in Utrecht, maar tegenwoordig vind je ook verse tortellini in het koelvak van de supermarkten. Mocht je de tijd er voor hebben kun je ook zelf aan de slag gaan met pasta deeg maken en dus tortellini maken.
Nog meer lekkere pasta recepten met tortellini
Ben jij een liefhebber van de gevulde tortellini pasta? Dan heb ik naast dit recept voor tortellini met asperges en spekreepjes nog meer lekkere pasta recepten met tortellini voor je op de site staan:
- Tortellini soep met tomaten
- Tortellini al Brodo (in bouillon met kaaskorst)
- Tortellini pasta pesto
- Minestronesoep met groene kool en tortellini
- Tortellini ai Funghi (met champigons)
Geniet heerlijk van deze recepten!
Recept: Tortellini met asperges en spekreepjes
Oh lieve mensen, wat heb ik toch een zin in deze Italiaanse maand. Het is niet voor niets een van mijn favoriete keukens en deze tortellini met asperges en spekjes past helemaal bij het aspergeseizoen van dit moment.
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Pasta’s & Pizza’s
- Cuisine: Italiaanse Keuken
Ingredients
- 200 gram groene aspergetips
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 100 gram magere spekreepjes
- 250 ml groentebouillon
- 50 ml kookroom
- 250 gram verse tortellini, met bijv. kaas/walnoten
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel fijngehakte basilicum
- flinke snuf peper
- olijfolie
Extra:
- koekenpan,
- keukenpapier,
- kookpannetje.
Instructions
- Was de aspergetips. Snijd de zachte punten er af (3 cm). De overige stelen snijd je in kleine stukjes van 1 cm. Pel en snipper de sjalotjes en knoflook.
- Verwarm de koekenpan en bak de spekjes rondom krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier. Veeg de koekenpan vervolgens schoon met keukenpapier.
- Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sjalotjes en knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de aspergestukjes toe, maar houd de zachte punten nog heel even apart. Voeg deze pas na 2 minuut bakken toe. Giet de bouillon in de ban en laat stoven gedurende 5-6 minuten, op middelhoog vuur.
- Ondertussen kook je tortellini pasta gaar. Giet af, plaats terug in de pan en zet apart.
- Voeg de kookroom toe aan de asperges en laat nog 1 minuut inkoken. Voeg de asperges + saus + de basilicum toe aan de pan met tortellini en roer goed door om die heerlijke saus overal aan te verbinden.
- Serveer de tortellini met asperges en spekjes direct. Breng op smaak met een een flinke snuf peper en een beetje Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Wim Pothoff
Ik ben gek op tortellini en ravioli en dit recept met groene asperges is het helemaal
Wim Pothoff
Heerlijk, Betty!