• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Tortellini ai Funghi (pasta met champignons)

Tortellini ai Funghi (pasta met champignons)

14 oktober 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Tortellini ai Funghi 1-003Doordat het weer is omgeslagen naar typische herfstachtige dagen met erg veel regen, verlang ik naar hartverwarmende gerechten. Pasta’s zijn één van mijn favorieten, en deze variant met paddestoelen maken de herfstsfeer helemaal compleet!  Mijn verse tortellini met vlees kocht ik bij Bigoli (Utrecht), maar je bent natuurlijk vrij om een een tortellini met vulling naar keuze te nemen. Dit gerecht is ook koud erg lekker: handige tip om mee te nemen naar het werk. Eventueel een beetje opwarmen in de magnetron kan natuurlijk ook.

Recept voor Tortellini ai Funghi:

(hoofdgerecht voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 stengels bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram gemengde paddenstoelen,
  • 2 volle eetlepels basilicum pesto
  • 2 eetlepels crème fraiche of kookroom,
  • 250-300 gram verse (vegetarische) tortellini,
  • olijfolie
  • vers gemalen peper en zout.

Bereidingstijd: 12 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan met water aan de kook, en voeg hier een beetje zout aan toe.
  2. Was de bosui, verwijder eventueel het buitenste blad, en snijd in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in stukken.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak hierin de champignons met de knoflook op middelhoog vuur. Voeg na 3-4 minuten de bosui toe en bak nog  2 minuten extra. Tortellini ai funghi 2-001
  4. Voeg ondertussen de tortellini toe aan het kokende water en laat dit 2-3 minuten doorkoken. (Verse pasta hoeft maar heel kort te koken.)
  5. Haal ondertussen het champignonmengsel van het vuur en voeg de pesto en crème fraiche toe. Roer dit los tot een gebonden saus en breng op smaak met zout en peper.
  6. Giet de tortellini af in een grote zeef, en stop daarna in de pan bij de saus. Schep voorzichtig om en serveer in een diep bord.

Eet smakelijk!

Tortellini ai Funghi 3-001

Category: Pasta Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: basilicum, Bigoli, bosui, gehakt, Herfst, paddestoelen, pesto, tortellini, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « DaWanda (Products with love)
Volgend bericht: Pittige Pompoensoep »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept witlofsalade met appel en rozijnen © bettyskitchen.nl Witlof salade met appel en rozijnen

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in