Doordat het weer is omgeslagen naar typische herfstachtige dagen met erg veel regen, verlang ik naar hartverwarmende gerechten. Pasta’s zijn één van mijn favorieten, en deze variant met paddestoelen maken de herfstsfeer helemaal compleet! Mijn verse tortellini met vlees kocht ik bij Bigoli (Utrecht), maar je bent natuurlijk vrij om een een tortellini met vulling naar keuze te nemen. Dit gerecht is ook koud erg lekker: handige tip om mee te nemen naar het werk. Eventueel een beetje opwarmen in de magnetron kan natuurlijk ook.
Recept voor Tortellini ai Funghi:
(hoofdgerecht voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 2 stengels bosui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram gemengde paddenstoelen,
- 2 volle eetlepels basilicum pesto
- 2 eetlepels crème fraiche of kookroom,
- 250-300 gram verse (vegetarische) tortellini,
- olijfolie
- vers gemalen peper en zout.
Bereidingstijd: 12 minuten.
Bereidingswijze:
- Breng een pan met water aan de kook, en voeg hier een beetje zout aan toe.
- Was de bosui, verwijder eventueel het buitenste blad, en snijd in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook. Boen de paddenstoelen schoon en snijd in stukken.
- Verhit een beetje olijfolie in een koeken- of hapjespan en bak hierin de champignons met de knoflook op middelhoog vuur. Voeg na 3-4 minuten de bosui toe en bak nog 2 minuten extra.
- Voeg ondertussen de tortellini toe aan het kokende water en laat dit 2-3 minuten doorkoken. (Verse pasta hoeft maar heel kort te koken.)
- Haal ondertussen het champignonmengsel van het vuur en voeg de pesto en crème fraiche toe. Roer dit los tot een gebonden saus en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de tortellini af in een grote zeef, en stop daarna in de pan bij de saus. Schep voorzichtig om en serveer in een diep bord.
Eet smakelijk!
Geef een reactie