• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hummus Bowl met champignons

Hummus Bowl met champignons

20 juli 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Het is weer een Meatless Monday en ik heb weer eens zin in hummus hoor! Deze vegan kikkererwten dip kan eigenlijk altijd wel, maar lekker samen uit een grote hummus bowl met champignons scheppen is voor mij toch echt het ultieme vakantiegevoel in eigen tuin! Geniet van het heerlijke weer en weer een prachtig recept met hoemoes in de hoofdrol!

Hoe maak je een hummus bowl met champignons?

Laatst deelde ik een vegan recept voor een hummusbowl met geroosterde aubergines! Die werd zo leuk ontvangen door jullie dat ik diezelfde avond nog een varatier ecept hiervoor bedacht! Want wist je dat gebakken champignons ook heerlijk zijn om te serveren bij een volromige kikkererwten dip?! Lekker met stukken platbrood opscheppen en opsmikkelen! Nu vindt ik het lekker om mijn paddestoelen een beetje pittig op smaak te brengen voor dit recept. Maar hou je hier niet van dan kun je de peper ook gerust achterwege laten hoor. Enne.. Deze hummus bowl met champignons is ook weer compleet vegan en past dus perfect op deze Meatless Monday!

recept hummus bowl met champignons © bettyskitchen.nl
recept hummus bowl met champignons © bettyskitchen.nl

Nog meer lekkere recepten met champignons

Nu kun je je schaaltje hummus natuurlijk serveren met zoveel lekkers dat we hier gewoonweg 10x recepten met hummus op een rijtje hebben gezet! Voor de liefhebbers van paddenstoelen hebben we ook nog veel meer lekkeer recepten met champignons online staan! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vegan polenta met groene asperges en champignons? Maar je moet deze romige champignons soep ook eens een keertje geprobeerd moet hebben! Deze Tex Mex enchilladas met champignons en pulled oats zijn ook verrukkelijk! En als je de festivals in ons land een beetje mist ga je gewoon zelf aan de slag met een broodje pulled mushroom! Wist je dat je van paddestoelen ook een heel fijne (vegan) stoofvlees gerecht kunt maken? Geniet er heerlijk van dus!


Print

Recept: Hummus Bowl met champignons

recept hummus bowl met champignons © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze vegan kikkererwten dip is perfect voor de meatless monday of tijdens een zomerse borrel. Serveer je hummus in een diep bord met pittige gebakken champignons erbij!Ook lekker: gebruik eens een paddestoelenmix met bijv. eekhoorntjesbrood en shi take in plaats van alleen paddestoelen!  Scheur vervolgens het platbrood aan stukken en lekker (samen) dippen maar!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 15 min
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Hoofgerechten met groenten
  • Cuisine: Libanese keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale

Voor de gebakken champignons:

  • 125 gr champignons (of paddenstoelenmix)
  • ½ witte ui
  • ½ tl fijngehakte knoflook
  • ½ tl komijn
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl cayennepeper
  • peper & zout
  • sap van ½ citroen
  • olijfolie, om in te bakken

 

Voor de Hummus Bowl:

  • 200 gr hummus kikkererwten dip (homemade)
  • 50 gr kikkererwten (uit pot of stazak)
  • 2 el pijnboompitten
  • verse koriander of peterselie
  • rasp van ½ citroen
  • paprikapoeder
  • olijfolie extra vierge

Instructions

  1. Verwarm een koekenpan zonder olie op medium vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster deze lichtbruin. Schep de noten uit de pan en laat afkoelen. Veeg de koekenpan schoon met een keukenpapiertje.
  2. Vervolgens ga je de gebakken champignons maken: Boen de champignons (of paddenstoelen) schoon met een keukenpapiertje. Snijd grote even door of in partjes. Pel de ui en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit.Was de peper, verwijder eventueel de zaadlijst en hak zeer fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig op medium hoog vuur. Voeg vervolgens de champignons toe en bak het geheel gedurende 5 minuten. Blijf roeren, het lijkt eerst heel ‘droog’ te worden, maar op een gegeven moment beginnen ook de champignons te ‘zweten’.
  4. Voeg dan de knoflook, komijn, paprikapoeder en cayennepeper toe en bak deze ook gedurende een extra 5 minuten mee. Voeg eventueel een heel klein beetje water toe als het te droog wordt.
  5. Zet daarna het vuur uit. Pers de citroen uit en voeg een beetje citroensap naar smaak toe en roer goed door. Breng de gebakken champignons op smaak met zout, peper. Dek af met een deksel om een beetje warm te houden.
  6. De tussentijd kun je eventueel ook gebruiken om eventueel je hummus te maken (zie ook notes). Verwarm tevens de extra 50 gr kikkererwten in een steelpannetje water, giet af en laat uitlekken.
  7. Schep de hummus in een brede bowl of diep bord en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Plaats nu de lepel in het midden van de bowl en draai het bord rond terwijl je een kuiltje maakt in de hummus. Lepel hier de gebakken champignons in. Top de hummus bowl af met de pijnboompitten en de hele kikkererwten. Bestrooi tot slot met gehakte verse koriander, wat extra citroen zeste (rasp) en een lekkere snuf paprikapoeder. Giet een beetje olijfolie extra vierge over de bowl en serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor je begint aan dit recept: is je hummus reeds klaar? Of ga je die vooraf nog bereiden volgens dit recept? Zorg er bij gedroogde kikkererwten dan wel voor dat je deze een nacht van tevoren laten weken in water. Zelf maken zorgt dus nog wel voor extra bereidingstijd. 

Keywords: hummus, bowl, kikkererwten, champignons, pijnboompitten, glutenvrij, vegan

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram


recept hummus bowl met champignons © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze hummus bowl met champignons wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: cayennepeper, champignons, citroen, dips, hummus, hummus bowl, kikkererwten, koriander, paddestoelen, pitabroodjes, platbrood, tahin, vegan, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « BBQ Pizza met Pulled Jackfruit
Volgend bericht: Ricotta taart met citroen en amandel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in