• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Broodje Gyros maken

Broodje Gyros maken

21 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Heb jij wel eens zelf gyros gemaakt? Dit bekende Griekse gerecht maak je eenvoudig zelf door varkensvlees (of kip) te marineren in gyros kruiden en dan krokant te bakken. Alleen nog pita broodjes vullen met gyros en salade!

Lekker genieten van broodje gyros

Griekenland staat natuurlijk bekend om zijn ‘mixed grill’. Heerlijke stukken vlees van de grill of barbecue. Deze gewokte plakken gyros zijn dan ook een van mijn favoriete vleesgerechten uit de Griekse keuken en ook al wordt het door sommigen gezien als ‘fastfood’ vind ik het heerlijk als zomers diner! Laat je niet verleiden door de gyros uit de supermarkt, die overigens meer op shoarma lijkt… Maar maak het gewoon zelf want wel zo makkelijk en zeker vele malen lekkerder! Vervolgens laat je iedereen aan tafel zelf zijn eigen pita broodje vullen met salade en gekruid vlees. Alleen nog een beetje knoflooksaus of tzatziki erbij en dan kun je lekker gaan genieten van je broodje gyros!

recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl
recept broodje gyros met pita en salade © bettyskitchen.nl
Gyros wordt gemaakt van flinterdunne plakken varkensvlees

Nog meer Griekse recepten om van te smullen

Maar dit broodje Gyros is niet mijn enige favoriet uit de Griekse keuken! En is heerlijk om te serveren op pitabroodjes of dit platbrood. Er komt zoveel lekkers uit Griekenland en gelukkig heb ik nog meer recepten voor je om van te smullen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kruidige gehaktstaven in tomatensaus, ook wel Keftedes genoemd? Voor de vegetariers en liefhebbers van kaas is deze gebakken feta uit de oven – feta fourno – ook een aanrader! En je Griekse thuis feestje sluit je natuurlijk af met een typische Grieks toetje, zoals deze yoghurt met walnoten! Check hier sowieso een compleet Grieks weekmenu om van te watertanden!


Print

recept: Broodje Gyros maken

recept voor zelf Griekse gyros maken van varkensvlees. Serveer op een pita broodje met salade - broodje gyros
Print Recipe

Griekenland staat natuurlijk bekend om zijn ‘mixed grill’. Deze gewokte plakken gyros zijn een van mijn favoriete vleesgerechten uit de Griekse keuken en serveer je eenvoudig op een pita broodje!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min
  • Total Time: 4 uur (inc. marineren)
  • Yield: 3–4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Griekse keuken

Ingredients

Scale
  • 500 – 600 gr ongepaneerde varkensschnitzels of varkensfilet
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 6 grote pita broodjes
  • 150 gr ijsbergsla
  • 100 gr feta kaas
  • 100 gr cherrytomaten
  • (kalamata) olijven
  • knoflooksaus of tzatziki

Voor de gyros marinade:

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 tl komijn poeder
  • 1 tl kaneel poeder
  • halve tl zeezout
  • halve tl crushed chilies of cayennepeper
  • flinke snuf zwarte peper

Extra:

  • wok of bakplaat
  • olie voor wokken

Instructions

Laat de schnitzels in de koelkast liggen tot je met dit recept begint! Koud vlees is beter in dunne plakken te snijden namelijk.

  1. Dep de schnitzels droog met wat keukenpapier en snijd ze daarna in hele dunne plakjes met een scherp mes. Stop in een ruime kom.
  2. Pel de uien, snijd doormidden en vervolgens in halve ringen. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg de ui en paprika toe aan de kom met het vlees.
  3. Nu ga je de marinade maken: pel de knoflook en pers deze uit. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit. We hebben 2 eetlepels sap benodigd. Stop de knoflook en sap in een klein kommetje en voeg de olijfolie toe. Voeg tot slot de kruiden en specerijen toe en meng het geheel goed door. Giet de marinade over het vlees en hussel het geheel goed door. Dek de kom af en zet het vlees enkele uren in de koelkast zodat de marinade goed in het vlees kan trekken. 
  4. Verwarm de wok op hoog vuur gedurende 1-2 minuten. Voeg een scheutje olie toe en wacht tot het begint te walmen. Voeg vervolgens de gyros – in delen – toe aan de wok en bak knapperig bruin. Je wilt niet teveel vlees tegelijkertijd bakken want dan wordt het te zompig.
  5. Bak ondertussen de pita broodjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  6. Maak een salade van de ijsbergsla, gehalveerde kerstomaten en olijven. Verkruimel hier de feta overheen en breng op smaak met zout, peper en een beetje olijfolie.
  7. Snijd de pita broodjes in (maar niet helemaal door) en vul het brood met een beetje salade. Stop hier vervolgens de gyros bij en lepel er een beetje knoflooksaus of tzatziki over. Serveer direct.

Kali orexi (=eet smakelijk)!

Notes

In plaats van pitabroodjes kun je de gyros ook op dit platbrood serveren en oprollen tot een soort wrap.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept voor zelf Griekse gyros maken van varkensvlees. Serveer op een pita broodje met salade - broodje gyros

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een broodje gyros wilt gaan maken!

Category: Vlees Recepten Tags: brood, feta, Griekse keuken, gyros, hoofdgerechten, ijsbergsla, kaneel, knoflook, olijven, oregano, Paprika, paprikapoeder, pitabroodjes, tijm, tomaten, uien, varkensvlees, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Saganaki (Griekse gebakken kaas)
Volgend bericht: Griekse Walnoten cake (karidópita) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in