• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Pindasoep met rijst

Pindasoep met rijst

30 januari 2017 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Door Nanda – Zoals jullie misschien wel eerder hebben gelezen heb ik vorig jaar een paar maanden in Ghana gewoond. Daar heb ik de heerlijkste gerechten gegeten en ook leren koken van mijn Ghanese gastmoeder, waaronder dus deze heerlijke pindasoep met rijst.

Pindasoep met rijst

Het is niet echt een soep, maar meer een soort pindasaus voor bij de rijst. Echt een gerecht voor de Meatless Monday dus!

Dit gerecht heet in Ghana officieel Groundnutsoup with riceballs. De rijst wordt er in grote ballen bij of in de soep geserveerd. Je pakt daar dan een stukje vanaf met je hand, drukt er met je duim een kuiltje in en zo schep je de soep, net als met een lepel, in je mond. Ik heb er naar eigen inzicht wat extra ingrediënten aan toegevoegd. En ondanks dat het gerecht heel lekker is, smaakt hij niet traditioneel Ghanees. Daarom heb ik het maar ‘pindasoep met rijst’ genoemd, dan beledig ik hopelijk niemand;)

In Ghana worden de pinda’s lokaal verbouwd, je komt ze dan ook overal tegen. Maar vaak als ik naar peanuts vroeg, bijvoorbeeld op de markt, werd ik een beetje raar aangekeken. Dan wees ik naar de pinda’s en kreeg ik volgens hen groundnuts. Voor een reportage sprak ik met een pindaboer, dus ik vroeg hem daar ook naar: wat is dan het verschil tussen peanuts en groundnuts? Hij reageerde er nuchter op: “Tja, het is nu eenmaal een noot die uit de grond komt!” Gewoon hetzelfde dus… Weer wat geleerd!

en ps. Kun je geen genoegen krijgen van pinda’s en rijst? Check dan deze kip met boontjes en rijst. Dat is Betty’s grote favoriet.

 

Print

Recept: Pindasoep met rijst

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Afrikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 175 gram pindakaas (zo puur mogelijk, zonder suiker)
  • 2 kleine tomaten
  • 1 grote witte ui
  • Een halve aubergine
  • 3 grote stengels paksoi
  • 2 teentjes knoflook
  • Stuk verse gember, ongeveer 2 cm.
  • 1 el. tomatenpuree
  • 150 gram basmatirijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 kleine rode peper
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 el. kokosolie

Instructions

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
  2. Snij de gember, knoflook, ui, tomaat en rode peper heel fijn. Verwarm de kokosolie in een hapjespan en verwarm eerst de gember en knoflook op zacht vuur. Zet het vuur vervolgens iets hoger en voeg ook de tomaat, ui en rode peper toe. Bak het mengsel zo’n 5 minuten.
  3. Roer vervolgens de tomatenpuree er doorheen, bak weer een paar minuten en voeg dan de pindakaas toe. Bak ook dit weer een paar minuten mee, maar niet te lang want anders verbrandt het.
  4. Kook 250 ml. water en roer dit door het mengsel in de pan. Breng aan de kook en laat het zo’n 8 minuten zachtjes doorkoken. Snij ondertussen de paksoi (je kunt de stengels en het blad gebruiken) en de aubergine in grove stukken.
  5. Kook vervolgens 500 ml. water en voeg dit samen met het bouillonblokje, de paksoi en aubergine toe aan de saus. Breng weer aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Proef de saus en voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Als je wilt kun je de pindasoep als saus over de rijst serveren. Of serveer de pindasoep in een kom en doop daarbij de rijst in de soep als kleine balletjes, zoals hierboven omschreven.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Category: Soep Recepten Tags: Afrikaanse keuken, aubergines, gember, Nanda Appelman, paksoi, pindakaas, pindasaus, rijst, rode peper, tomaten, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Goede voornemens volhouden
Volgend bericht: 6x wraps met fruit ontbijt »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Glutenvrije recepten te maken 2019 | Ik ben glutenvrij schreef:
    11 juni 2019 om 1:22 pm

    […] Ghanese pindasoep met rijst van Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden
  2. Glutenvrije recepten te maken 2020 - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij schreef:
    26 maart 2020 om 4:08 pm

    […] Ghanese pindasoep met rijst van Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden
  3. Glutenvrije recepten te maken 2021 - Ik ben glutenvrij schreef:
    13 maart 2021 om 4:09 pm

    […] Ghanese pindasoep met rijst van Betty’s Kitchen […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#PASEN

recept groene paas tulband met citroen en dragee eitjes © bettyskitchen

Op zoek naar inspiratie voor pasen? Neem hier een kijkje bij onze Paas (brunch) recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨. Vandaag kook ik w ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨. Vandaag kook ik weer uit een nieuw kookboek namelijk die van @charlie_s_kitchen ! Ik ga aan de slag met een heerlijke kaas quiche maken! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

INGREDIËNTEN 
4 plakjes (diepvries) bladerdeeg
1 el roomboter + extra voor invetten
4 rode uien, in halve ringen
2 el honing
100 ml Port
1 el bloem
125 gr camembert, in plakken
65 gr mozzarella, in plakken
75 gr gorgonzola, verkruimeld
40 gr walnoten, gebroken
1 tl tijmblaadjes
2 el geraspte Grana Padano

Zeg nu eerlijk: deze wil jij toch ook meteen maken en proeven? 
Ga naar de website voor het uitgeschreven recept en meer informatie over het boek van Charlotte!

==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/
———————————
#igtv #recept #receptvideo #youtube #charlieskitchen #quiche #port #kaas #vierkazen #gorgonzola #mozzarella #camembert #granapadano
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in