• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Nasi met noten en gebakken bananen

Nasi met noten en gebakken bananen

3 november 2016 Door Nanda Appelman Reageer

Door Nanda – Wokken is ideaal voor de doordeweekse dag! Deze keer heb ik in de keuken gestaan voor een heerlijke vegetarische nasi met noten en gebakken bananen. Houdt er rekening mee dat het bereiden van deze nasi wat tijd kost. Maar je kunt de nasi ook makkelijk invriezen. Dus als je genoeg maakt, ben je meteen klaar voor een paar dagen.

Nasi met noten en gebakken bananen

Deze nasi met noten kun je serveren met de gebakken bananen, maar bijvoorbeeld ook met verse ananas, een extra gebakken eitje of komkommer. Ik heb vorig jaar een paar maanden in Ghana gewoond waar op iedere straathoek wel gebakken banaan werd verkocht. Sindsdien eet ik het regelmatig en het proeven ervan brengt me altijd weer even met mijn gedachten terug naar dit avontuur.

Let in de supermarkt goed op of je wel de goede bakbananen koopt, ik heb me daar een paar keer op verkeken. De schil van bakbanaan kan namelijk groenig, geel met zwart of grotendeels zwart zijn. Bakbananen met een groene schil kun je prima eten, maar voor andere bereidingen dan gebakken zoals in dit gerecht. Het beste kun je hiervoor bakbananen kopen die grotendeels zwart zijn. Dat voelt een beetje tegennatuurlijk omdat ‘gewone’ bananen met een zwarte schil niet meer goed zijn, maar voor gebakken bananen is dit juist perfect!

Meer liefhebbers van zoete gerechten met bakbananen? Probeer dan eens dit Thaise dessert:  Banaan in kokosmelk.

Recept voor Nasi met noten en gebakken bananen:

(Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 bakbananen
  • 100 gram bruine of zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 handjes taugé
  • 3 bosuien
  • Een stukje gember (ongeveer 5 cm.)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gram cashewnoten (liefst ongebrand en ongezouten)
  • 50 gram pinda’s (liefst ongebrand en ongezouten)
  • 9 eetlepels kokosolie
  • Zout
  • Optioneel: rode peper en ketjap

Bereidingstijd: 60 minuten.

Bereidingswijze Nasi met noten en gebakken bananen:

  1. Begin met het voorbereiden van de bakbananen. Schil de bakbananen en snij ze in schuine plakken. Vul een schaal met koud water en wat zout. Leg de plakken banaan hierin te weken.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij ondertussen de gember en knoflook heel fijn en de ui en paprika in kleine stukjes.
  3. Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een wokpan en bak de gember en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg ook het komijnzaad, de kurkuma en paprikapoeder toe in de pan en roer de kruiden goed door het mengsel. Als laatste voeg je na een paar minuten de paprika toe en bak het geheel nog 5 minuten. Als de rijst klaar is schep je dit mengsel erdoorheen.
  4. Verwarm 6 eetlepels kokosolie in een hapjes- of koekenpan. Giet de bakbananen af en leg ze in de pan. De bakbananen moeten ongeveer tot de helft in de olie staan, voeg indien nodig dus nog wat olie toe. Keer de bakbananen regelmatig zodat ze niet vastplakken of aanbakken aan de bodem van de pan. De gebakken bananen zijn klaar zodra ze een bruine, knapperige korst krijgen (jammie!).
  5. Verwarm in een andere koekenpan de laatste eetlepel kokosolie en bak daarin de eieren. Zodra de eieren klaar zijn snij je ze in stukjes en roer deze door de nasi.
  6. Hak de pinda’s en cashewnoten fijn. Rooster ze op laag vuur in een koekenpan met wat zout en peper. Hussel de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  7. Snij de bosui in halve ringen. Roer de bosui, geraspte kokos, taugé en driekwart van de noten door de nasi. Proef de nasi en voeg naar eigen smaak zout, rode peper en/of wat ketjap toe.
  8. Serveer de gebakken banaan naast de nasi en strooi de overgebleven noten eroverheen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Nasi met noten en gebakken bananen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Afrikaanse keuken, bananen, Caribische Keuken, Glutenvrij, hoofdgerechten, Nanda Appelman, nasi, noten, rijst, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Fotodagboek Oktober 2016
Volgend bericht: Dogma Hotdogs in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in