• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Nasi met noten en gebakken bananen

Nasi met noten en gebakken bananen

3 november 2016 Door Nanda Appelman Reageer

Door Nanda – Wokken is ideaal voor de doordeweekse dag! Deze keer heb ik in de keuken gestaan voor een heerlijke vegetarische nasi met noten en gebakken bananen. Houdt er rekening mee dat het bereiden van deze nasi wat tijd kost. Maar je kunt de nasi ook makkelijk invriezen. Dus als je genoeg maakt, ben je meteen klaar voor een paar dagen.

Nasi met noten en gebakken bananen

Deze nasi met noten kun je serveren met de gebakken bananen, maar bijvoorbeeld ook met verse ananas, een extra gebakken eitje of komkommer. Ik heb vorig jaar een paar maanden in Ghana gewoond waar op iedere straathoek wel gebakken banaan werd verkocht. Sindsdien eet ik het regelmatig en het proeven ervan brengt me altijd weer even met mijn gedachten terug naar dit avontuur.

Let in de supermarkt goed op of je wel de goede bakbananen koopt, ik heb me daar een paar keer op verkeken. De schil van bakbanaan kan namelijk groenig, geel met zwart of grotendeels zwart zijn. Bakbananen met een groene schil kun je prima eten, maar voor andere bereidingen dan gebakken zoals in dit gerecht. Het beste kun je hiervoor bakbananen kopen die grotendeels zwart zijn. Dat voelt een beetje tegennatuurlijk omdat ‘gewone’ bananen met een zwarte schil niet meer goed zijn, maar voor gebakken bananen is dit juist perfect!

Meer liefhebbers van zoete gerechten met bakbananen? Probeer dan eens dit Thaise dessert:  Banaan in kokosmelk.

Recept voor Nasi met noten en gebakken bananen:

(Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 bakbananen
  • 100 gram bruine of zilvervliesrijst
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 handjes taugé
  • 3 bosuien
  • Een stukje gember (ongeveer 5 cm.)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepel geraspte kokos
  • 50 gram cashewnoten (liefst ongebrand en ongezouten)
  • 50 gram pinda’s (liefst ongebrand en ongezouten)
  • 9 eetlepels kokosolie
  • Zout
  • Optioneel: rode peper en ketjap

Bereidingstijd: 60 minuten.

Bereidingswijze Nasi met noten en gebakken bananen:

  1. Begin met het voorbereiden van de bakbananen. Schil de bakbananen en snij ze in schuine plakken. Vul een schaal met koud water en wat zout. Leg de plakken banaan hierin te weken.
  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij ondertussen de gember en knoflook heel fijn en de ui en paprika in kleine stukjes.
  3. Verwarm 2 eetlepels kokosolie in een wokpan en bak de gember en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de ui toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg ook het komijnzaad, de kurkuma en paprikapoeder toe in de pan en roer de kruiden goed door het mengsel. Als laatste voeg je na een paar minuten de paprika toe en bak het geheel nog 5 minuten. Als de rijst klaar is schep je dit mengsel erdoorheen.
  4. Verwarm 6 eetlepels kokosolie in een hapjes- of koekenpan. Giet de bakbananen af en leg ze in de pan. De bakbananen moeten ongeveer tot de helft in de olie staan, voeg indien nodig dus nog wat olie toe. Keer de bakbananen regelmatig zodat ze niet vastplakken of aanbakken aan de bodem van de pan. De gebakken bananen zijn klaar zodra ze een bruine, knapperige korst krijgen (jammie!).
  5. Verwarm in een andere koekenpan de laatste eetlepel kokosolie en bak daarin de eieren. Zodra de eieren klaar zijn snij je ze in stukjes en roer deze door de nasi.
  6. Hak de pinda’s en cashewnoten fijn. Rooster ze op laag vuur in een koekenpan met wat zout en peper. Hussel de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  7. Snij de bosui in halve ringen. Roer de bosui, geraspte kokos, taugé en driekwart van de noten door de nasi. Proef de nasi en voeg naar eigen smaak zout, rode peper en/of wat ketjap toe.
  8. Serveer de gebakken banaan naast de nasi en strooi de overgebleven noten eroverheen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nanda

Nasi met noten en gebakken bananen

Category: Glutenvrije Recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Afrikaanse keuken, bananen, Glutenvrij, hoofdgerecht, Nanda Appelman, nasi, noten, rijst, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Fotodagboek Oktober 2016
Volgend bericht: Dogma Hotdogs in Utrecht »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in