• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Spaanse tortilla met geitenkaas

Spaanse tortilla met geitenkaas

9 juli 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Op maandag eten we vegetarisch en daar past deze  Spaanse tortilla met geitenkaas uitstekend bij!  Met plakjes aardappel en ei als basis, heb je ook meteen een glutenvrije maaltijd te pakken! En qua vulling kun je er lekker mee variëren! Voor ieder wat wils zeg maar.

Zelf een Spaanse Tortilla maken

De Meatless Monday van vandaag is deze voedzame Spaanse tortilla met peterselie, geitenkaas en bosui. Voor als je nog nooit eerder van Spaanse tortilla hebt gehoord; dit is een soort opper-omelet met aardappel als lekker vullende basis. Een Spaanse tortilla heeft dus niks te maken met een Mexicaanse tortilla wrap gemaakt van deeg. De Spaanse tortilla is, zoals de naam al verklapt, een populair gerecht in Spanje. Ik heb het dan ook geregeld gegeten tijdens een vakantie en stedentrip. Hoog tijd om er weer eens zelf een recept mee te maken! Dit gerecht is immers heel geschikt voor een vegetarische maaltijd.

recept spaanse tortilla met geitenkaas vegetarisch © bettyskitchen

Variatietips Spaanse Tortilla

De versie in dit recept heb ik vrij basic gehouden, soms hou ik namelijk wel van less is more. Maar je kunt er naar wens zelf nog allerlei ingrediënten aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan champignons, paprika, tomaat of chorizo (als je geen voorkeur hebt voor een vegetarisch maaltje). Eerder maakte ik bijvoorbeeld ook deze tortilla met geitenkaas of ga voor mini tortillas met champignons. Ook een aanrader!


Print

Recept: Spaanse tortilla met geitenkaas recept

recept spaanse tortilla met geitenkaas vegetarisch © bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 7 eieren
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 2 witte uien
  • 100 ml. slagroom
  • 125 gram geraspte geitenkaas
  • 8 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • 2 el. olijfolie

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water en wat zeezout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in dunne plakken. Voeg de plakken toe aan het water, breng weer aan de kook en kook ze binnen 20-25 minuten gaar. Prik er even met een vork in om te controleren of ze goed gaar zijn.
  2. Ondertussen snij je de witte ui en bosuitjes heel fijn. Pers de teentjes knoflook ook alvast uit en knip de verse peterselie.
  3. Pak een kom en breek daarin de eieren. Kluts de eieren los met de slagroom. Roer vervolgens de bosui, knoflook, peterselie, 50 gram geraspte geitenkaas en naar eigen smaak zout en peper erdoorheen.
  4. Zodra de aardappels gaar gekookt en afgegoten zijn, zet je een koekenpan op het vuur waar je de Spaanse tortilla in gaat maken. Verwarm 2 el. olijfolie en zorg dat ook de randen van de pan goed ingevet zijn.
  5. Bak de versnipperde witte uitjes kort voor op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de aardappels toe. Verdeel de aardappels goed over de pan. Giet vervolgens het ei-mengsel eroverheen. Schud de pan licht zodat het ei-mengsel zich goed vermengd in de pan. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur zacht.
  6. Laat de tortilla voor 20 minuten zachtjes doorgaren. Daarna snij je voorzichtig met een mesje langs de randen om hem los te maken en keer de tortilla om. Gebruik hier eventueel een bord bij. Strooi de geitenkaas over de tortilla en laat het nog 10 minuten zachtjes doorgaren.
  7. Voor het aansnijden laat je de Spaanse tortilla een beetje afkoelen. En dan: genieten maar!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: heb je een paar punten Spaanse tortilla over? Bewaar die dan goed afgedekt in de koelkast voor de lunch de dag erna! Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten en neemt het makkelijk mee in een bakje of stuk folie.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept spaanse tortilla met geitenkaas vegetarisch © bettyskitchen

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, bosui, eieren, geitenkaas, Glutenvrij, Nanda Appelman, peterselie, Spaanse keuken, tapas, tortilla, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Voorproeven #BFFTexel 2018 (vlog)
Volgend bericht: Zelf wafels maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in