• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Travel / Reisblog: Lekker eten in Barcelona

Reisblog: Lekker eten in Barcelona

2 februari 2017 Door Nanda Appelman 3 Reacties

Door Nanda – Dat je in Barcelona lekker kunt eten en drinken vermoedde ik al. Maar zo lekker eten in Barcelona, had ik niet verwacht. Onlangs was ik een lang weekend in deze prachtige stad en ik denk dat ik een paar kilo zwaarder het vliegtuig terugnam.

reisblog lekker eten in barcelona hotspots shutterstock foto

Dat culinaire genot wil ik jullie natuurlijk niet onthouden, dus hierbij deel ik niet te missen restaurants en lokale lekkernijen in Barcelona. Dus vandaag even een kleine reisblog met overheerlijke Barcelona hotspot en eetgelegenheden.

El Born Barcelona

Ik verbleef in El Born, een gezellige wijk met op iedere straathoek wel een leuk restaurant of café. Ik probeer in onbekende steden altijd een beetje unieke plekken op te zoeken, daar waar zo min mogelijk toeristen zijn en zo veel mogelijk locals. Soms betekent dat dus alleen maar kaarten in een vreemde taal, maar daardoor kan ik me wel helemaal onderdompelen in ‘het lokale leven’.

Een ontbijt of vroege lunch neem je bij Cappukccino Espresso Bar naast metrostation Jaume I in El Born. In deze zaak staan prachtige espressomachines en zelfs oude bonenbranders. Ze hebben er naast verschillende soorten cappuccino (zoals met Baileys, chocolade en mokka) de vitrines vol liggen met zoetigheid en sandwiches met Iberico ham en kaas.

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Cappukccino Espresso Bar

Inrichting Cappukccino Espresso Bar

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Cappukccino Espresso Bar

Vitrine Cappukccino Espresso Bar

Tapas in Barcelona

Kun je niet kiezen uit al die lekkere tapas? Dan is ‘Tapa market’ Mercat Princesa in El Born zeker een aanrader! Dit is een foodmarkt met 17 verschillende tapasstalletjes. Denk aan tentjes met allerlei soorten patatas bravas, kroketten, mozarella, ham en salades, gecombineerd met een wijnbar, lokale biertjes en Gin Tonics. Voor ieder dus wel wat wils!

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Inrichting Mercat Princesa

Inrichting Mercat Princesa

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Patatas bravas met currymayonaise bij Mercat Princesa

Patatas bravas met currymayonaise bij Mercat Princesa

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Gorgonzola kroketjes met walnoot bij Mercat Princesa

Gorgonzola kroketjes met walnoot bij Mercat Princesa

L’Eixample Barcelona

Bij een bezoekje aan Barcelona hoort natuurlijk ook cultuur. Dus breng je een bezoek aan de prachtig Sagrada Familia? Combineer dat dan vooral met een bezoek aan de gezellige gastrobar Betlem in de wijk L’Eixample. Dit restaurant bestaat al sinds 1892! Veel restaurants in Barcelona bieden een soort lunchmenu aan. Daar zit dan bv. een hoofdgerecht, bijgerecht, dessert en drankje bij voor zo’n € 10-15. Mij hoor je hier niet klagen hoor… Zo’n combo/dagmenu namen we dan ook bij Betlem.

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Inrichting Betlem Barcelona

Inrichting Betlem Barcelona

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Parmigiana di Melanzane bij Betlem (combo)

Parmigiana di Melanzane bij Betlem (combo)

Park Guell – Gracia

Ook The HideOut Bar biedt zo’n fantastisch dagmenu. The HideOut zit vlakbij Park Güell in de wijk Gracia. Deze bar heeft zo’n fijne rauwe, industriële inrichting. Hun gerechten zijn vegetarisch en prachtig opgemaakt.

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Inrichting HideOut Barcelona

Inrichting HideOut Barcelona

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Quinoasalade met ricotta (combo) bij HideOut Bar

Quinoasalade met ricotta (combo) bij HideOut Bar

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Vegetarische taco's (combo) bij HideOut Bar

Vegetarische taco’s (combo) bij HideOut Bar

Stadsstrand Barceloneta

Als je een bezoek brengt aan de wijk Barceloneta en het stadsstrand, doe dan ook La Fresca aan. In de gezellige huiskamersfeer van La Fresca eet je de lekkerste pasta’s en de lokale lekkernij ‘La Bomba’. Dit is soort rond aardappelkroketje met gehakt, gecombineerd met een sausje.

Reisblog: Lekker eten in Barcelona La Fresca Barcelona

La Fresca Barcelona

Reisblog: Lekker eten in Barcelona La bomba bij La Fresca

La bomba bij La Fresca

Sangria drinken in Barcelona

Met een borrel drinken zijn ze ook wel bekend in Barcelona. Vermout is er erg populair, deze wordt tijdens de lunchcombo al gedronken met sinaasappel en ijs. En natuurlijk vloeit ook de sangria rijkelijk. In de straat Passeig del Born in El Born vind je diverse leuke barretjes. Ga naar de sfeervolle El Born Bar of drink een cocktail bij Creps al Born.

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Sangria bij El Born bar

Sangria bij El Born bar

Gastrobar in Barcelona

Genoeg gehad van de traditionele tapas? Boek dan een tafeltje bij Gastrobar Elsa y Fred. Hier vind je unieke, creatieve tapas met prachtig opgemaakte, kleurige borden. Wij aten er bijvoorbeeld een gele bietcarpaccio met gepekelde tonijn, sinaasappel, yoghurt en mizuna, zoete aardappel-kastanje ravioli met manchego kaassaus, gepekeld vlees en champignons en pompoensalade met kruiden, rode kool en geitenkaas. En ja, dat smaakte allemaal net zo lekker als het klinkt en eruit ziet:)

Drink er een Elsa-wijn (wit) of Fred-wijn (rood) bij. Het is aan te raden om een tafeltje te reserveren, want zelfs doordeweeks is het er razend druk. Iedere zaterdag en zondag kun je hier ook brunchen tussen 9-16 uur.

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Gele bietcarpaccio bij Elsa y Fred

Gele bietcarpaccio bij Elsa y Fred

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Pompoensalade bij Elsa y Fred

Pompoensalade bij Elsa y Fred

Reisblog: Lekker eten in Barcelona Zoete aardappel-kastanje ravioli bij Elsa y Fred

Zoete aardappel-kastanje ravioli bij Elsa y Fred

Toen iemand aan me vroeg hoe mijn weekend Barcelona was en wat ik had gedaan, kon ik alleen maar gelukzalig zeggen dat ik vooral ontzettend lekker (en gezellig) heb gegeten en gedronken. Nu ik hierboven kijk snap ik weer precies waarom!

Kortom, ga vooral naar Barcelona om de prachtige cultuur op te snuiven, maar vergeet daarnaast niet om alle heerlijke, culinaire Spaanse tradities mee te pikken! Mocht je een van mijn eetadresjes bezoeken tijdens jouw volgende reis, laat dan vooral even weten wat je er van vond!

Groetjes, Nanda

(Bron Header Foto Barcelona via Shutterstock)

Category: Travel Tags: barcelona, carpaccio, Iberico ham, kroketten, La bomba, Nanda Appelman, patatas bravas, pompoen, ravioli, reisblog, sangria, Spaanse keuken, spanje, tapas

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Fotodagboek Januari 2017
Volgend bericht: Macadamia Honingtaart »

Lees Interacties

Reacties

  1. Vakantieplek

    22 februari 2017 om 1:25 pm

    Ziet eruit als een heerlijke tijd 😉 ik krijg er meteen honger van!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 februari 2017 om 4:24 pm

      Hier nog een hoor! Wilde meteen een retourtje barcelona aanschaffen 🙂

      Beantwoorden
  2. Vakantie blogger

    13 september 2019 om 2:25 pm

    Ziet er leuk uit.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Betty's Kitchen bestaat maar liefst 8 jaar! En dat vieren we met een Red Velvet taart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨ Op zoek naar een ✨ CHINESE SLA WRAPS MET KIP✨

Op zoek naar een lekkere low carb lunch of licht diner met kip? Maak eens deze Chinese sla wraps met kip gehakt en hoisin saus! Dat is zeker weer eens wat anders dan een salade en die Chinese keuken is zo verrukkelijk lekker!

Het recept is afkomstig van @nombelina en het is inmiddels een van mijn favorieten. Zeker nu op de website een aantal Chinese recepten voorbij komen ivm de nieuwjaars viering , mocht deze ook absoluut niet ontbreken. 

Maak jij wel eens sla wraps? 

==> https://bettyskitchen.nl/chinese-sla-wraps-met-kip/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #chinesefood #slawraps #kip #chicken #lettuce #lowcarb #glutenvrij #hoisin #chineesnieuwjaar #cny #hoisinsauce #hoisinchicken #pinda #littlegem
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in