Print

Recept: Spaanse tortilla met geitenkaas recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 7 eieren
  • 750 gram vastkokende aardappels
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 2 witte uien
  • 100 ml. slagroom
  • 125 gram geraspte geitenkaas
  • 8 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • 2 el. olijfolie

Instructions

  1. Breng een flinke pan met water en wat zeezout aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in dunne plakken. Voeg de plakken toe aan het water, breng weer aan de kook en kook ze binnen 20-25 minuten gaar. Prik er even met een vork in om te controleren of ze goed gaar zijn.
  2. Ondertussen snij je de witte ui en bosuitjes heel fijn. Pers de teentjes knoflook ook alvast uit en knip de verse peterselie.
  3. Pak een kom en breek daarin de eieren. Kluts de eieren los met de slagroom. Roer vervolgens de bosui, knoflook, peterselie, 50 gram geraspte geitenkaas en naar eigen smaak zout en peper erdoorheen.
  4. Zodra de aardappels gaar gekookt en afgegoten zijn, zet je een koekenpan op het vuur waar je de Spaanse tortilla in gaat maken. Verwarm 2 el. olijfolie en zorg dat ook de randen van de pan goed ingevet zijn.
  5. Bak de versnipperde witte uitjes kort voor op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de aardappels toe. Verdeel de aardappels goed over de pan. Giet vervolgens het ei-mengsel eroverheen. Schud de pan licht zodat het ei-mengsel zich goed vermengd in de pan. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur zacht.
  6. Laat de tortilla voor 20 minuten zachtjes doorgaren. Daarna snij je voorzichtig met een mesje langs de randen om hem los te maken en keer de tortilla om. Gebruik hier eventueel een bord bij. Strooi de geitenkaas over de tortilla en laat het nog 10 minuten zachtjes doorgaren.
  7. Voor het aansnijden laat je de Spaanse tortilla een beetje afkoelen. En dan: genieten maar!

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: heb je een paar punten Spaanse tortilla over? Bewaar die dan goed afgedekt in de koelkast voor de lunch de dag erna! Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten en neemt het makkelijk mee in een bakje of stuk folie.