Print

Recept: Rode Linzensoep (mercimek çorbası)

Ingredients

Scale

(*TIP:  Vervang de bulgur door hennepzaad voor een glutenvrije variant!)

Extra: food processor.

Instructions

  1. Stop de sjalotjes, knoflook, bleekselderij en korianderblad in de keukenmachine en maal fijn. Gebruik desnoods de ‘pulse’  knop, want het mag nog best grof van structuur zijn.
  2. Verhit een scheutje olie in een (kleine) soeppan en bak hierin het sjalot mengsel met de Ras el Hanout kruiden, gedurende 2 minuten zacht. Giet de inhoud van het blik gepelde tomaten erbij en knijp de tomaten een beetje fijn met de handen. Vul het blik vervolgens met warm water en schenk ook erbij in de pan.
  3. Spoel de linzen af onder een stromende kraan, giet af en voeg toe aan de soep. Doe de deksel op de pan en breng de soep aan de kook gedurende 10 minuten.
  4. Tot slot voeg je de bulgur toe en laat nogmaals 5 minuten doorkoken. Mocht je hennepzaad willen gebruiken kook deze dan niet te lang mee, maar voeg pas toe aan het einde van de bereidingstijd.
  5. Het is een vrij ‘grove’ linzensoep, maar je kunt hem eventueel nog fijn pureren met behulp van een staafmixer.