• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Rijstschotel met chorizo en tomaten

Rijstschotel met chorizo en tomaten

16 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de liefhebbers van risotto: niet alleen in Italie kom je de rijstschotel tegen. In Turkije heeft men bijvoorbeeld weer ‘pilav’ en in Spanje is de paella een bekende variant. Maar deze de rijstschotel met chorizo en tomaten is er zeker ook eentje om uit te proberen.

Terwijl Paella een van de meest bekende Spaanse rijstgerechten is, is deze rijstschotel met chorizo en tomaten ook een geliefd recept. De een gebruikt een combinatie van chorizo en kip. De ander weer enkel zeevruchten. En soms worden de zeevruchten juist weer gecombineerd met chorizo. Deze Spaanse worst is natuurlijk een liefhebber van velen en blijkt dus een goede smaakmaker voor deze soort-van tomaten risotto.

spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat

Nog meer Spaanse recepten

Naast dit overheerlijke recept voor Spaanse rijstschotel met chorizo en tomaten hebben we nog veel meer lekkers uit het zuiden voor je in petto! Zet tijdens een zomerse avond eens deze frisse gazpacho met paprika. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze aardappel tortilla met geitenkaas, of zelfs een tortilla met champignons. Heb je een slowcooker in huis? Dan is deze gepocheerde kip met courgette en tomatensaus ook een aanrader!

Print

Rijstschotel met chorizo en tomaat

spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat
Print Recipe

Deze Spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat lijkt nog het meeste op een soort risotto. Alles makkelijk in een pan te bereiden en smullen maar!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta recepten
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram risotto rijst
  • 200 ml. tomato frito
  • 150 gram chorizo
  • 50 ml. kookroom
  • 100 gram gerapte kaas,
  • 2 witte uien,
  • 2 trostomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram walnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 groentebouillonblokje
  • Peper
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Breng 800 ml. water aan de kook. Los hierin het groentebouillonblokje op en roer de tomato frito erdoorheen. Zet nog even apart.
  2. Snij de ui, chorizo en tomaten fijn en pers de knoflook alvast uit. Schenk flink wat olijfolie in een hapjespan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg de chorizo en ui toe en bak totdat de ui glazig wordt. Vervolgens voeg je de risotto rijst, blokjes tomaat en knoflook toe. Schep goed door en bak 1-2 minuten.
  3. Giet wat van de bouillon in de pan. Roer goed door en wacht totdat het vocht is opgenomen. Dan voeg je weer wat bouillon toe en roer je goed door. Herhaal dit totdat de bouillon op is.
  4. Ondertussen snij of knip je de verse blaadjes basilicum heel fijn. Breek de walnoten wat fijner en rooster deze in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. Rasp de Grana Padano kaas grof.
  5. Zodra de Spaanse rijstschotel gaar is, roer je de kookroom, basilicum en wat verse peper erdoorheen. Verwarm nog even mee. Serveer met de walnoten en geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Geniet ervan! Liefs, Nanda

Notes

Geeft deze Spaanse rijstschotel nog meer smaak door een paar saffraandraadjes vooraf te laten trekken in de warme bouillon.

Keywords: risotto, chorizo, rijst, tapas

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

spaanse rijstschotel met chorizo en tomaat

Category: Vlees Recepten Tags: basilicum, bouillon, Chorizo, Kaas, knoflook, Nanda Appelman, rijst, risotto, saffraan, Spaanse keuken, tapas, tomaten, uien, walnoten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gepofte aubergine met geitenkaas
Volgend bericht: Gevulde avocado’s met quinoa (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase butter chicken kip in tomaten-roomsaus © bettyskitchen.nl

Butter Chicken (Murgh Makhani)

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in