• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Gazpacho van geroosterde ui en paprika

Gazpacho van geroosterde ui en paprika

23 maart 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Voor vandaag heb ik een gazpacho gemaakt met geroosterde ui en paprika. Een heerlijke koude soep bomvol vitaminen. Lekker om mee af te koelen op een warme, zomerse dag!

Traditioneel wordt een gazpacho gemaakt met rauwe groenten. Het is een koude soep met zoete en zoute smaken die je lichaam aanvult met alle voedingsstoffen die je nodig hebt op een warme, zonnige dag. Ik ben sowieso gek op soep, je kunt er superveel groenten in verstoppen en het is lekker voedzaam. Bovendien is gazpacho soep heel makkelijk en snel om te maken.

Geen traditionele gazpacho

Onlangs volgde ik een kookworkshop en leerde ik om uien te roosteren. Deze werden gebruikt als ingrediënt om bouillon van te trekken. Maar de pure smaak vond ik zo lekker dat ik er deze gazpacho bij bedacht, in combinatie met paprika die je ook heel goed kunt roosteren. Het is dus geen traditionele gazpacho met rauwe groenten geworden, maar een heerlijk alternatief met geroosterde groenten

Gazpacho met geroosterde ui en paprika

Uien en paprika roosteren

Zelf groenten roosteren is wel even een werkje en ik heb dan ook een tutorial gemaakt om je stap voor stap uit te leggen hoe je zelf ui en paprika kunt roosteren. Zie hier de how-to: uien en paprika roosteren. In onderstaande bereidingstijd heb ik rekening gehouden met het zelf roosteren van de groenten (ongeveer 40 minuten). Natuurlijk kun je ook variëren met de gazpacho en bijvoorbeeld iets meer tomaten, rauwe paprika en een komkommer toevoegen. Dan vallen die 40 minuten dus weg!


Print

Recept: Gazpacho met geroosterde ui en paprika

Gazpacho met geroosterde ui en paprika
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 kommen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote witte uien
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 gram fetakaas
  • Verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl. witte wijnazijn
  • 1 el. extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Blender/staafmixer/keukenmachine

Instructions

  1. Rooster eerst de groenten volgens de tutorial. 
  2. Begin met het snijden van alle groenten. Snij de geroosterde uien en puntpaprika’s in grove stukken en doe ze in een kom. De tomaten en bleekselderij snij je in stukjes en voeg je ook toe in de kom. Pers de knoflook uit boven de kom en knip de bieslook fijn. Voeg dit ook toe aan de groenten samen met de witte wijnazijn, olijfolie, 100 ml. koud water en een snuf peper en zout. 
  3. Met een staafmixer, blender of keukenmachine (net wat je hebt staan) vermaal je het mengsel tot een egale soep. Proef en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. 
  4. Verkruimel de fetakaas en serveer de soep met de kaas eroverheen gestrooid.

Bewaartip: Je kunt de soep lauwwarm (als je de groenten ervoor hebt gegrild) of ijskoud (om lekker bij af te koelen) serveren. Als je soep over hebt kun je deze dan ook makkelijk nog 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Of maak wat extra! Lekker om mee te nemen voor de lunch.

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes Nanda

Gazpacho met geroosterde ui en paprika

Category: Soep Recepten Tags: bieslook, bleekselderij, feta, Nanda Appelman, puntpaprika, roosteren, Spaanse keuken, tomaten, uien, vegetarisch, witte wijnazijn, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 15x Snoep van vroeger
Volgend bericht: Hartige taart met groene groenten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in