• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Gazpacho van geroosterde ui en paprika

Gazpacho van geroosterde ui en paprika

23 maart 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Voor vandaag heb ik een gazpacho gemaakt met geroosterde ui en paprika. Een heerlijke koude soep bomvol vitaminen. Lekker om mee af te koelen op een warme, zomerse dag!

Traditioneel wordt een gazpacho gemaakt met rauwe groenten. Het is een koude soep met zoete en zoute smaken die je lichaam aanvult met alle voedingsstoffen die je nodig hebt op een warme, zonnige dag. Ik ben sowieso gek op soep, je kunt er superveel groenten in verstoppen en het is lekker voedzaam. Bovendien is gazpacho soep heel makkelijk en snel om te maken.

Geen traditionele gazpacho

Onlangs volgde ik een kookworkshop en leerde ik om uien te roosteren. Deze werden gebruikt als ingrediënt om bouillon van te trekken. Maar de pure smaak vond ik zo lekker dat ik er deze gazpacho bij bedacht, in combinatie met paprika die je ook heel goed kunt roosteren. Het is dus geen traditionele gazpacho met rauwe groenten geworden, maar een heerlijk alternatief met geroosterde groenten

Gazpacho met geroosterde ui en paprika

Uien en paprika roosteren

Zelf groenten roosteren is wel even een werkje en ik heb dan ook een tutorial gemaakt om je stap voor stap uit te leggen hoe je zelf ui en paprika kunt roosteren. Zie hier de how-to: uien en paprika roosteren. In onderstaande bereidingstijd heb ik rekening gehouden met het zelf roosteren van de groenten (ongeveer 40 minuten). Natuurlijk kun je ook variëren met de gazpacho en bijvoorbeeld iets meer tomaten, rauwe paprika en een komkommer toevoegen. Dan vallen die 40 minuten dus weg!


Print

Recept: Gazpacho met geroosterde ui en paprika

Gazpacho met geroosterde ui en paprika
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 kommen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote witte uien
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 gram fetakaas
  • Verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl. witte wijnazijn
  • 1 el. extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Blender/staafmixer/keukenmachine

Instructions

  1. Rooster eerst de groenten volgens de tutorial. 
  2. Begin met het snijden van alle groenten. Snij de geroosterde uien en puntpaprika’s in grove stukken en doe ze in een kom. De tomaten en bleekselderij snij je in stukjes en voeg je ook toe in de kom. Pers de knoflook uit boven de kom en knip de bieslook fijn. Voeg dit ook toe aan de groenten samen met de witte wijnazijn, olijfolie, 100 ml. koud water en een snuf peper en zout. 
  3. Met een staafmixer, blender of keukenmachine (net wat je hebt staan) vermaal je het mengsel tot een egale soep. Proef en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. 
  4. Verkruimel de fetakaas en serveer de soep met de kaas eroverheen gestrooid.

Bewaartip: Je kunt de soep lauwwarm (als je de groenten ervoor hebt gegrild) of ijskoud (om lekker bij af te koelen) serveren. Als je soep over hebt kun je deze dan ook makkelijk nog 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Of maak wat extra! Lekker om mee te nemen voor de lunch.

 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Eet smakelijk!

Groetjes Nanda

Gazpacho met geroosterde ui en paprika

Category: Soep Recepten Tags: bieslook, bleekselderij, feta, Nanda Appelman, puntpaprika, roosteren, Spaanse keuken, tomaten, uien, vegetarisch, witte wijnazijn, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 15x Snoep van vroeger
Volgend bericht: Hartige taart met groene groenten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in