• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gebakken rijst met ketjap tofu

Gebakken rijst met ketjap tofu

22 juli 2019 Door Nanda Appelman 4 Reacties

Deze gebakken rijst met ketjap tofu is ideaal voor left overs. Zelfs de rijst kun je het beste bakken als je deze gekoeld uit de koelkast haalt. En wat heb je verder nog voor groenten in de la liggen? Voeg deze vooral toe aan dit gerecht dat zich uitstekend leent voor kliekjes.

Heb jij rijst ook wel eens gebakken? Dat geeft net een andere smaak aan de korrels en is weer eens wat anders. In Ghana, waar ik een tijdje heb gewoond, was dit heel gebruikelijk. De overgebleven rijst van de avond ervoor werd voor de lunch (of zelfs ontbijt) weer even opgebakken en smullen maar.

Gebakken rijst met ketjap tofu

Nog meer recepten met tofu

Eigenlijk eet ik veel te weinig gerechten met tofu of tempeh, terwijl dit juist heerlijke volwaardige vervangers voor een stukje vlees kunnen zijn. En door tofu te marineren maak je er de heerlijkste gerechten mee zoals deze gebakken rijst met ketjap tofu. Maar we hebben nog meer lekkere recepten met tofu voor jullie, bijvoorbeeld deze Pinda Tempeh Salade en deze Chili Sin Carne met Tofu. Of zelfs deze Japanse teriyaki tofu spiesjes met bimi. Alle drie een groot succes, dus zet tofu wat vaker op het menu!


Print

Recept: Gebakken rijst met ketjap tofu

Gebakken rijst met ketjap tofu
Print Recipe

Deze vegetarische wokschotel met gebakkan rijst en gemarineerde tofu is een heerlijke doordeweekse maaltijd.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken

Ingredients

Scale
  • 130 gram rijst
  • 220 gram tofu
  • 0.5 gele paprika
  • 2 bosuitjes
  • 1 ui
  • 3 stelen paksoi
  • 150 gram sugarsnaps
  • 2 teentjes knoflook
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout.

 

Ingrediënten voor de marinade:

  • 3 el. ketjap
  • 1 el. gembersiroop
  • 1 el. olie
  • 1 el. citroensap
  • 5 gram verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

Instructions

  1. Snij de tofu in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en doe de blokjes in een ruime kom. Schil de gember en het teentje knoflook en snij heel fijn. Meng dit in een kommetje met de ketjap, gembersiroop, olie, citroensap en wat peper en zout. Schep de marinade door de tofu en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
  2. Zet een pan met ruim water op het vuur en bereid hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Laat na de kooktijd afkoelen.
  3. Snijd de bosuien in dunne ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Ook snij je de paprika in blokjes en de ui en paksoi in dunne reepjes. Van de paksoi kun je zowel de stengel als het blad gebruiken.
  4. Snij de uiteinden van de sugarsnaps. Breng water aan de kook en kook daarin de sugarsnaps in enkele minuten gaar.
  5. Verwarm wat olie in een wokpan op middelhoog vuur en bak daarin de ui glazig. Voeg vervolgens de paprika, bosui, paksoi, tofu, (voorgekookte) sugarsnaps en knoflook toe en bak enkele minuten mee. De overgebleven marinade giet je ook in de pan erbij.
  6. Zodra de rijst is afgekoeld schep je dit bij de wokpan en bak enkele minuten mee. Roer regelmatig door zodat het niet aanbakt. Voeg eventueel wat extra olie toe. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Gebakken rijst met ketjap tofu

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, citroen, gember, gembersiroop, ketjap, knoflook, marinade, Nanda Appelman, paksoi, Paprika, rijst, sugarsnaps, tofu

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Gevulde avocado’s met quinoa (video)
Volgend bericht: Happyhappyjoyjoy East in Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marga van de Koevering

    20 juli 2020 om 7:50 pm

    Vandaag voor de eerste keer recept uitgeprobeerd, heerlijk. Volgens mij mist bij de ingrediënten 1 ui?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 juli 2020 om 11:32 am

      Bedankt Marga,
      dat moet zijn de bosuitjes dus ik pas het meteen even aan!

      Beantwoorden
  2. marianne

    9 januari 2021 om 6:56 pm

    de ui lijkt idd te missen in de lijst met ingredienten. Er gaat een ui en bosui in, toch?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 januari 2021 om 12:36 pm

      Hi Marianne,
      dat klopt, ik zal het meteen even aanpassen! bedankt voor het doorgeven!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in