• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Pizza met Spianata Romana

Pizza met Spianata Romana

23 september 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Heb je trek in een pizza met vlees? Deze pizza is belegd met de bekende Italiaanse vleeswaren: spianata romana. Heerlijk met reepjes paprika, rucola sla, tomatensaus en olijven! Dat is een pizza om van te smullen!

Spianata Romana op een pizza

Hoewel ik regelmatig vegetarische groentepizza’s op het menu zet, had ik afgelopen week lekker trek in een pizza met vlees! Je kunt namelijk vrijwel elke vleeswaren als topping voor pizza gebruiken, dus ging ik aan de slag met spianata romana op een pizza. Deze gedroogde worst wordt gekenmerkt door zijn lange ovale vorm en stukjes peperkorrels die je goed ziet zitten. Ik vind het een van de lekkerste Italiaanse vleeswaren voor op de borrelplank, maar op een pizza doet hij het dus ook heel goed!

zelf pizza met spianata romana maken recept © bettyskitchen

Pizza’s met vlees topping

Naast deze pizza met spianata romana heb ik nog meer pizza’s met vlees topping voor jullie op de site staan. Meatlovers en visliefhebbers hoeven zich geen moment te vervelen met bijvoorbeeld deze pizza rolls met parmaham en mozzarella. Tijdens een zomerse borrel is deze speltpizza met zalm ook een aanrader. Bak hem simpelweg op de plaat en snijd in vierkantjes zodat je hem makkelijk uit de hand kunt eten. Ook lekker is deze pizza met tonijn en ui en zo tik je meteen die 1x vis per week af! En als je pittige salami in huis hebt dan maak je deze pizza met salami en courgette! Ik denk dat jullie inmiddels wel snappen waarom pizza mijn ultieme guilty pleasure is?!


Print

Recept: Pizza met Spianata Romana

zelf pizza met spianata romana maken recept © bettyskitchen
Print Recipe

Trek in een pizza met vlees? Deze pizza is belegd met een bekende Italiaanse vleeswaren, namelijk de spianata romana. Heerlijk met reepjes paprika, tomatensaus en olijven! Dat is een pizza om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min,
  • Total Time: 20 minuten,
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 4 sauslepels tomatensaus
  • 80 gram Spianata Romana
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 1 gele paprika
  • 8 zwarte olijven (met pit0
  • handje rucola sla
  • verse oregano
  • snuf vers gemalen zwarte peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht)
  2. Maak het pizzadeeg volgens het recept of haal simpelweg je groente pizza uit de verpakking.
  3. Lepel de tomatensaus over de bodems en smeer uit met de bolle kant van de (saus)lepel. Zorg ervoor dat je ongeveer 1 voor de rand vrij laat van saus.
  4. Verdeel de spianata romana over de pizza’s. Leg ze een beetje krullend of half opgerold neer. Scheur vervolgens de mozzarella aan stukken en verdeel er overheen. 
  5. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verdeel deze over de pizza. Top tot slot af met de olijven en een flinke snuf peper. 
  6. Bak de pizza’s in de oven gedurende 10 -12 minuten. Na het verdeel je er alleen nog wat rucola overheen, snijd in punten en  serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt ook zelf aan de slag met een groente bodem van rood pizzadeeg! De bereidingstijd wordt dan 1 uur langer ivm rijzen van het deeg.

Keywords: pizza, paprika, spianata romana, olijven

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

zelf pizza met spianata romana maken recept © bettyskitchen

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze pizza met spianata romana wilt maken!

Category: Pizza Recepten Tags: hoofdgerechten, Italiaanse keuken, mozzarella, olijven, Paprika, rucola, spianata romana, tomatensaus, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gegrilde Kip Burgers
Volgend bericht: Zoete Risotto Taart »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee