• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Zelf Bananabread maken (video)

Zelf Bananabread maken (video)

20 maart 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Als er een (gezonde) tussendoortje is dat langzamerhand de wereld aan het overnemen is, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van (over)rijpe bananen geeft je een lekkere powerboost en is best gezond!

Bakken met overrijpe bananen

Eet regelmatig bananen want bananen zijn gezond! Ze zitten boordevol voedingsvezels en onder andere kalium tegen een hoge bloeddruk. Ze zijn vullend en ideaal als ‘zoetmakertje’  in bakrecepten, waardoor je aanzienlijk minder suiker hoeft te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Dit bananabread recept is een ideaal tussendoortje en het is ook nog eens glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en bevat geen roomboter of gewone bloem. Het past zelfs in een Voedselzandloper dieet en als je bijv. amandelmeel zou gebruiken dan kun je het zelfs in een low carb dieet toepassen.

recept voor zelf bananabread maken met video

Nog meer bananen brood recepten

Daarom heb ik een filmpje gemaakt om zelf heel eenvoudig bananabread te maken. Het is echt een van mijn favoriete snacks van dit moment. Probeer dus gerust onderstaand recept uit of een van mijn vele bananenbrood variatie recepten. Weet je dat bananen en havermout trouwens ook heel goed geschikt zijn om bananen ontbijtmuffins van te maken? En wat dacht je van dit gebakken havermout ontbijt taartje uit de oven? Dat wordt lekker smullen dus!

Receptvideo: bananabread maken

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Zelf Bananabread maken

recept voor zelf bananabread maken met video
Print Recipe

Als er een (gezonde) tussendoortje is dat langzamerhand de wereld aan het overnemen is, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van (over)rijpe bananen geeft je een lekkere powerboost en is best gezond!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 55 minuten
  • Yield: 1 brood 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 3 rijpe bananen,
  • 50 gram dadels (zonder pit),
  • snuf zout,
  • 3 eieren,
  • 1/2 eetlepel kaneel,
  • 150 gram (glutenvrij) havermeel of ander meel *,
  • 2 theelepels baking soda,

Tip: voor havermeel: mix 150 gram (glutenvrije) havermout vlokken in je keukenmachine tot meel

Extra:

  • Cakeblik 22 cm
  • bakspray
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
  2. Pureer de bananen, dadels en zout glad in een keukenmachine. Voeg de eieren en het kaneel toe ‘pulseer’ totdat alles vermengd is.
  3. Spatel vervolgens de havermoutmeel er doorheen. Als laatste roer je hier de bakingsoda door heen. Schep het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
  4. Bak de bananabread in ongeveer 40-45 minuten af. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Keywords: bananabread, bananen, suikervrij, cake, brood, bakken

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept_bananabread_maken_filmpje_bettyskitchen-002

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf bananabread wilt gaan maken!

Category: Cake recepten Tags: bananabread, bananen, basis recept, Glutenvrij, havermout, mijn filmpjes, suikervrij, vegan, vegetarisch, Voedselzandloper, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Hamburgers in tomatensaus
Volgend bericht: Pizza met salami, courgette en paprika »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in