Als er een (gezonde) tussendoortje is dat langzamerhand de wereld aan het overnemen is, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van (over)rijpe bananen geeft je een lekkere powerboost en is best gezond!
Bakken met overrijpe bananen
Eet regelmatig bananen want bananen zijn gezond! Ze zitten boordevol voedingsvezels en onder andere kalium tegen een hoge bloeddruk. Ze zijn vullend en ideaal als ‘zoetmakertje’ in bakrecepten, waardoor je aanzienlijk minder suiker hoeft te gebruiken voor hetzelfde resultaat. Dit bananabread recept is een ideaal tussendoortje en het is ook nog eens glutenvrij, suikervrij, lactosevrij en bevat geen roomboter of gewone bloem. Het past zelfs in een Voedselzandloper dieet en als je bijv. amandelmeel zou gebruiken dan kun je het zelfs in een low carb dieet toepassen.

Nog meer bananen brood recepten
Daarom heb ik een filmpje gemaakt om zelf heel eenvoudig bananabread te maken. Het is echt een van mijn favoriete snacks van dit moment. Probeer dus gerust onderstaand recept uit of een van mijn vele bananenbrood variatie recepten. Weet je dat bananen en havermout trouwens ook heel goed geschikt zijn om bananen ontbijtmuffins van te maken? En wat dacht je van dit gebakken havermout ontbijt taartje uit de oven? Dat wordt lekker smullen dus!
Receptvideo: bananabread maken
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Recept: Zelf Bananabread maken
Als er een (gezonde) tussendoortje is dat langzamerhand de wereld aan het overnemen is, dan is het wel bananabread! Dit tussendoortje gemaakt van (over)rijpe bananen geeft je een lekkere powerboost en is best gezond!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 45 min.
- Total Time: 55 minuten
- Yield: 1 brood 1x
- Category: tussendoortje
- Cuisine: Hollandse keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- 3 rijpe bananen,
- 50 gram dadels (zonder pit),
- snuf zout,
- 3 eieren,
- 1/2 eetlepel kaneel,
- 150 gram (glutenvrij) havermeel of ander meel *,
- 2 theelepels baking soda,
Tip: voor havermeel: mix 150 gram (glutenvrije) havermout vlokken in je keukenmachine tot meel
Extra:
- Cakeblik 22 cm
- bakspray
- bakpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de binnenzijde van de cakevorm met bakpapier en zet apart.
- Pureer de bananen, dadels en zout glad in een keukenmachine. Voeg de eieren en het kaneel toe ‘pulseer’ totdat alles vermengd is.
- Spatel vervolgens de havermoutmeel er doorheen. Als laatste roer je hier de bakingsoda door heen. Schep het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
- Bak de bananabread in ongeveer 40-45 minuten af. Laat hierna de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, en laat daarna volledig afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Keywords: bananabread, bananen, suikervrij, cake, brood, bakken
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf bananabread wilt gaan maken!

Geef een reactie