• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pizza Recepten / Pizza met salami, courgette en paprika

Pizza met salami, courgette en paprika

21 maart 2015 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Wat krijg je als je mij en Dylan samen een pizza laten maken? Dan krijg je deze Pizza met salami, courgette en paprika. VLees en groenten gaan namelijk heel goed samen op een pizza blijkt!

Wat voorafging was een typische Italiaanse woordenwisseling in de keuken, compleet met stemverheffing en handgebaren! Aiuto!  Meneer wil graag vlees op zijn pizza, ik wil graag wat groente, hij houdt weer van oude kaas, maar ik geef de voorkeur aan mozzarella..  en ga zo maar door. Ons compromis werd deze verrassend lekkere pizza met salami, courgette en paprika, oftewel een ‘Pizza Compromesso’. De gulden middenweg.. Hij was heel lekker, en meneer de vleeseter heeft zelfs de pizza met groente en al opgegeten. Dat zegt genoeg…

Pizza met salami, courgette en paprika

Nog meer heerlijke pizza recepten met vlees en groenten

  • Pizzaa met spianata romana en paprika
  • Pizza rolls met ham en kaas
  • Pizza met tonijn en rode uien
  • Pizzarolls met parmaham en mozzarella
  • Oranje pizza voor Koningsnacht
  • Pizza met zalm en kappertjes

Recept voor een pizza met salami, courgette en paprika

(Pizza voor 1-2 personen)

Ingrediënten pizza (30cm):

  • ½ zakje gedroogde gist (ca. 3-4 gram),
  • 200 gram (patent)bloem, ‘of een mix van 150 gram bloem en 50 gram (fijne) mais griesmeel,
  • ½ theelepel zout
  • 125 ml lauwwarm water,
  • 1 eetlepel olijfolie.

Ingrediënten topping: 

  • 2-3 flinke lepels verse tomatensaus, of een kant-en-klare pot ‘ Sugocasa’,
  • 30 gram salami plakken
  • ½ rode paprika,
  • ½ courgette,
  • 75 gram geraspte kaas,
  • 2-3 takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde variant),
  • vers gemalen peper.

Bereidingstijd: 15 (voorbereiding deeg) + 30 (rijzen+hakwerk) + 20 minuten (afbakken).

Bereidingswijze:

  1. Maak als eerste het pizza-deeg, klik hier voor de beschrijving. Terwijl het deeg aan het rijzen is, heb je de tijd om de tomatensaus te maken of om simpelweg een pot ‘Sugocasa’  te openen. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden(180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een pizzabakplaat (zonder bakpapier!)
  2. Was vervolgens de paprika, verwijder de zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Was en schil de courgette en snijd in dunne plakken.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven ondergrond, en leg de lap op de bakplaat en smeer deze in met de tomatensaus. Rangschik de salami over de tomatensaus. Pizza met salami, courgette en paprika
  4.  Verdeel hier de paprika en de courgette hier overheen en strooi hier de geraspte kaas over. Breng op smaak met peper en tijm.
  5. Bak de pizza met salami, courgette en paprika in circa 15-18 minuten af in de voorverwarmde oven, en snijd hierna in punten. Serveer direct!

Buon Appetito!

Groetjes,
Betty

Pizza met salami, courgette en paprika

Category: Pizza Recepten Tags: courgette, deeg, Italiaanse keuken, Kaas, Paprika, salami, saus, tijm, tomaten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zelf Bananabread maken (video)
Volgend bericht: Food art op Instagram: Hong Yi »

Lees Interacties

Reacties

  1. sarra

    15 juni 2013 om 10:48 am

    Ik zoek al n Lange tijd naar een duidelijk recept. Maardie verse kruiden heb ik nie altijd in huis kan daar ook wat anders voor in de plaats?

    Beantwoorden
    • Betty's Kitchen

      15 juni 2013 om 10:53 am

      Hi Sarra,
      Je kunt inderdaad ook gedroogde kruiden nemen (die je bij de supermarkt koopt), mijn vuistregel is altijd: óf 1 eetlepel vers, óf 1 theelepel gedroogd. En als je niet teveel losse potjes met kruiden wil hebben staan, ga dan gewoon voor 1 grote pot gedroogde Italiaanse kruiden, en dan gebruik je die gewoon in je recepten.De smaken worden dan wel iets anders, maar neemt niet weg dat het nog steeds lekker blijft! 🙂

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in