Print

Recept: Pizza met Spianata Romana

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Trek in een pizza met vlees? Deze pizza is belegd met een bekende Italiaanse vleeswaren, namelijk de spianata romana. Heerlijk met reepjes paprika, tomatensaus en olijven! Dat is een pizza om van te smullen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min,
  • Total Time: 20 minuten,
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 ronde (groente) pizza’s, klaar om afgebakken te worden,
  • 4 sauslepels tomatensaus
  • 80 gram Spianata Romana
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 1 gele paprika
  • 8 zwarte olijven (met pit0
  • handje rucola sla
  • verse oregano
  • snuf vers gemalen zwarte peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht)
  2. Maak het pizzadeeg volgens het recept of haal simpelweg je groente pizza uit de verpakking.
  3. Lepel de tomatensaus over de bodems en smeer uit met de bolle kant van de (saus)lepel. Zorg ervoor dat je ongeveer 1 voor de rand vrij laat van saus.
  4. Verdeel de spianata romana over de pizza’s. Leg ze een beetje krullend of half opgerold neer. Scheur vervolgens de mozzarella aan stukken en verdeel er overheen. 
  5. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne repen. Verdeel deze over de pizza. Top tot slot af met de olijven en een flinke snuf peper. 
  6. Bak de pizza’s in de oven gedurende 10 -12 minuten. Na het verdeel je er alleen nog wat rucola overheen, snijd in punten en  serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt ook zelf aan de slag met een groente bodem van rood pizzadeeg! De bereidingstijd wordt dan 1 uur langer ivm rijzen van het deeg.