• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Kookboeken / Het Magioni Pizza Boek!

Het Magioni Pizza Boek!

24 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat tegenwoordig de groente pizza bodems heel Nederland aan het veroveren zijn? Maak kennis met Magioni pizza die gewoon in het koelvak van de supermarkt ligt. Maar ga thuis ook zelf aan de slag met gezondere pizza’s maken met het Magioni Pizza Boek!

Groente bodems en vegan pizza’s

Met name op instagram, maar ook wel eens hier op de website zijn de groexante pizzabodems van Magioni pizza voorbij gekomen. Het is een jong Nederlands merk, initiatief van Manon van Essen die gewoonweg de pizza wat gezonder wilde maken. En dat is gelukt! Want Magioni pizza bodems bevatten minstens 30% groente en streeft er naar hun pizza’s vegetarisch – of vaak zelfs vegan! – te maken! Ik ben dan ook trotse ambassadeur van dit merk en ga zelf heel graag aan de slag met de kleurrijke pizza’s van Magioni. Naast dat je de pizza’s in de koelschappen kunt vinden bij o.a. AH maar ook picnick, kun je nu ook thuis zelf aan de slag met groente pizzas want er is een heus Magioni pizza kookboek uitgekomen!

  • het magioni pizza boek
  • het magioni pizza boek

Over het Magioni PIZZA boek

In dit boek vertelt Manon je over het ontstaan van MAGIONI PIZZA en natuurlijk het basis recept die verrukkelijke groente bodems waar het allemaal mee begon. Je maakt nu zelf de meest kleurrijke pizza’s en pizza sauzen zelf. Voor het gemak deel ik hieronder ook het recept voor de RODE pizza met biet en tomaten met jullie! Maar het boek staat ook bol van inspiratie recepten die telkens echt weer anders zijn dan je gewend bent. En de echte pizzalovers zullen dan ook niet uitgelezen raken en alleen maar willen experimenteren met Magioni. Ik ben er zelf immers ook een van!

  • recept pizza met falafel en hummus vegetarisch recept betty's kitchen
  • recept ontbijtpizza met ei ham en kaas © bettyskitchen.nl
  • pizza met ricotta en citroen recept

Overheerlijke recepten die ik maakte met magioni pizza bodems

  • Bloemkool pizza bodem met pulled jackfruit (V)
  • Bloemkool pizza bodem met ricotta en citroen (V)
  • Bloemkool pizza bodem met falafel en rode bieten hummus (V)
  • Courgette pizza bodem met ei, ham en kaas
  • Courgette pizza bodem met spinazie, geitenkaas en dadels (V)
  • Paprika pizza bodem en spianata romana
  • Pompoen pizza bodem met paprika en ham


Print

Recept voor ROOD Magioni pizza deeg

het magioni pizza boek
Print Recipe

Voor ROOD Magioni pizza deeg is het belangrijk dat je tomatenpuree gebruikt in plaats van verse tomaten. De kleur rood wordt hierdoor intenser, zeker als je ook nog tomatenpoeder toevoegt aan het pizzadeeg!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 250 gram rode biet
  • 300 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist (of 21 gram verse gist)
  • 9 gram zout
  • 250 gram tomatenpuree
  • optioneel: 10 gram tomatenpoeder
  • optioneel: 100 ml water op kamertemperatuur
  • scheutje olijfolie

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • keukenmixer met deeghaak

Instructions

  1. Snijd de rode biet in kleine stukjes pureer deze in de keukenmachine tot het helemaal glad is. Als het te korrelig blijft dan voeg je een beetje lauw water toe.
  2. Doe de bloem in de mengkom van de keukenmixer. Maak hierin twee kuiltjes: eentje voor de gist en de andere voor de zout. Dit is belangrijk want bij te vroeg contact verminderd de zout de werking van de gist.
  3. Lepel nu de bietenpuree, tomatenpuree en eventueel tomatenpoeder er bovenop. Plaats de deeghaak in de mixer en begin met langzaam doorkneden.
  4. Liever kneden met de hand? Voer stap 3 dan uit met behulp van een vork. Rustig aan doorprakken en zodra het deeg vermengd is ga je over naar kneden met de hand.
  5. Is het deeg nog te droog en vormt het niet tot een bal, dan doe je er, beetje voor beetje, wat van het water bij.
  6. Haal de bal uit de mengkom en vet je werkblad in met wat olie. Hierop kneed je het deeg soepel en elastisch gedurende 6-8 minuten.
  7. Verplaats het deeg nu naar een met olie ingevette kom. Dek af met een natte theedoek en laat nu het rode pizza deeg gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.
  8. Hierna verdeel je het deeg in 3-4 stukken en ga je de pizza’s beleggen naar wens!
  9. Bak de pizzas gedurende 10-12 minuten af in de oven op 220 graden (200 hete lucht)

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen door Magioni. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Kookboeken, Pizza Recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Croquetas de Jamon (video)
Volgend bericht: Patatas Bravas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in