• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Kookboeken / Het Magioni Pizza Boek!

Het Magioni Pizza Boek!

24 augustus 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Wist je dat tegenwoordig de groente pizza bodems heel Nederland aan het veroveren zijn? Maak kennis met Magioni pizza die gewoon in het koelvak van de supermarkt ligt. Maar ga thuis ook zelf aan de slag met gezondere pizza’s maken met het Magioni Pizza Boek!

Groente bodems en vegan pizza’s

Met name op instagram, maar ook wel eens hier op de website zijn de groexante pizzabodems van Magioni pizza voorbij gekomen. Het is een jong Nederlands merk, initiatief van Manon van Essen die gewoonweg de pizza wat gezonder wilde maken. En dat is gelukt! Want Magioni pizza bodems bevatten minstens 30% groente en streeft er naar hun pizza’s vegetarisch – of vaak zelfs vegan! – te maken! Ik ben dan ook trotse ambassadeur van dit merk en ga zelf heel graag aan de slag met de kleurrijke pizza’s van Magioni. Naast dat je de pizza’s in de koelschappen kunt vinden bij o.a. AH maar ook picnick, kun je nu ook thuis zelf aan de slag met groente pizzas want er is een heus Magioni pizza kookboek uitgekomen!

  • het magioni pizza boek
  • het magioni pizza boek

Over het Magioni PIZZA boek

In dit boek vertelt Manon je over het ontstaan van MAGIONI PIZZA en natuurlijk het basis recept die verrukkelijke groente bodems waar het allemaal mee begon. Je maakt nu zelf de meest kleurrijke pizza’s en pizza sauzen zelf. Voor het gemak deel ik hieronder ook het recept voor de RODE pizza met biet en tomaten met jullie! Maar het boek staat ook bol van inspiratie recepten die telkens echt weer anders zijn dan je gewend bent. En de echte pizzalovers zullen dan ook niet uitgelezen raken en alleen maar willen experimenteren met Magioni. Ik ben er zelf immers ook een van!

  • recept pizza met falafel en hummus vegetarisch recept betty's kitchen
  • recept ontbijtpizza met ei ham en kaas © bettyskitchen.nl
  • pizza met ricotta en citroen recept

Overheerlijke recepten die ik maakte met magioni pizza bodems

  • Bloemkool pizza bodem met pulled jackfruit (V)
  • Bloemkool pizza bodem met ricotta en citroen (V)
  • Bloemkool pizza bodem met falafel en rode bieten hummus (V)
  • Courgette pizza bodem met ei, ham en kaas
  • Courgette pizza bodem met spinazie, geitenkaas en dadels (V)
  • Paprika pizza bodem en spianata romana
  • Pompoen pizza bodem met paprika en ham


Print

Recept voor ROOD Magioni pizza deeg

het magioni pizza boek
Print Recipe

Voor ROOD Magioni pizza deeg is het belangrijk dat je tomatenpuree gebruikt in plaats van verse tomaten. De kleur rood wordt hierdoor intenser, zeker als je ook nog tomatenpoeder toevoegt aan het pizzadeeg!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 250 gram rode biet
  • 300 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist (of 21 gram verse gist)
  • 9 gram zout
  • 250 gram tomatenpuree
  • optioneel: 10 gram tomatenpoeder
  • optioneel: 100 ml water op kamertemperatuur
  • scheutje olijfolie

Extra:

  • keukenmachine (foodprocessor)
  • keukenmixer met deeghaak

Instructions

  1. Snijd de rode biet in kleine stukjes pureer deze in de keukenmachine tot het helemaal glad is. Als het te korrelig blijft dan voeg je een beetje lauw water toe.
  2. Doe de bloem in de mengkom van de keukenmixer. Maak hierin twee kuiltjes: eentje voor de gist en de andere voor de zout. Dit is belangrijk want bij te vroeg contact verminderd de zout de werking van de gist.
  3. Lepel nu de bietenpuree, tomatenpuree en eventueel tomatenpoeder er bovenop. Plaats de deeghaak in de mixer en begin met langzaam doorkneden.
  4. Liever kneden met de hand? Voer stap 3 dan uit met behulp van een vork. Rustig aan doorprakken en zodra het deeg vermengd is ga je over naar kneden met de hand.
  5. Is het deeg nog te droog en vormt het niet tot een bal, dan doe je er, beetje voor beetje, wat van het water bij.
  6. Haal de bal uit de mengkom en vet je werkblad in met wat olie. Hierop kneed je het deeg soepel en elastisch gedurende 6-8 minuten.
  7. Verplaats het deeg nu naar een met olie ingevette kom. Dek af met een natte theedoek en laat nu het rode pizza deeg gedurende 1 uur rijzen op een warme plek.
  8. Hierna verdeel je het deeg in 3-4 stukken en ga je de pizza’s beleggen naar wens!
  9. Bak de pizzas gedurende 10-12 minuten af in de oven op 220 graden (200 hete lucht)

Eet smakelijk!

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Voor dit artikel heb ik producten toegestuurd gekregen door Magioni. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Kookboeken, Pizza Recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Croquetas de Jamon (video)
Volgend bericht: Patatas Bravas »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in