• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Kip curry met grapefruit en komkommer

Kip curry met grapefruit en komkommer

17 maart 2015 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Onlangs hed ik het genoegen om kennis te maken met TV Kok Mathijs Vrieze. Hij gaf namelijk een kookworkshop met de zoetsappige Florida Grapefruit, en aangezien het eindresultaat zo lekker was, moet ik uiteraard het recept voor deze kip curry met grapefruit met jullie delen.

Mathijs Vrieze is een tv kok met passie en een flinke portie humor. Hij gaf een kookworkshop in de Kookstudio in Amsterdam en daarbij stond de Florida Grapefruit centraal.  Het is een beetje een vergeten fruitsoort aan het worden, maar de grapefruit zit boordevol goede vitamientjes en is tijdens de wintermaanden heerlijk zoet en volop te verkrijgen. En de rode grapefruits van Florida zijn ook de meest zoete in hun soort. Ze zorgen daarbij voor een heerlijke zoete – zure twist in dit recept voor kip curry met grapefruit en komkommer.

Kip curry met grapefruit, komkommer en paddestoelen
Kip curry met grapefruit, komkommer en paddestoelen

Grapefruit in ontvelde partjes snijden

Voor de meeste mensen, die de vrucht bitter vinden, heb ik een gouden tip:  Verwijder de vliesjes! Oftewel snijd partjes van enkel het zoetsappige vruchtvlees. Deze kun je vervolgens gebruiken in een smoothie (bijvoorbeeld i.p.v. sinaasappelsap), door een salade of als frisse bite door een warme maaltijd, zoals deze kip curry met grapefruit. Ik maakte een handige tutorial video voor het uitsnijden van citrus vruchten.

Zelf kip curry met grapefruit maken

Het originele recept voor deze kip curry met grapefruit, komkommer en paddestoelen komt dan ook van Mathijs Vrieze, maar ik zou mezelf niet zijn als ik hier een andere draai aan zou geven. Een beetje van mezelf en een beetje van Mathijs dus. Hij is lekker pittig (dus laat de rode peper achterwege als je hier niet tegen kunt), maar krijgt een heerlijk contrast met die sappige grapefruit! Enjoy!


Print

Recept: Kip curry met grapefruit en komkommer

Kip curry met grapefruit, komkommer en paddestoelen

Een heerlijk recept met de zoetsappige Florida Grapefruit. Deze Aziatische kip curry met grapefruit en frisse komkommer, paddestoelen en rijst is een geweldige combinatie van zoet-zuur-fris.

  • Author: Afgeleid van Matthijs Vrieze
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 350 gram pandan rijst
  • 500 gram kippendij filet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 250 gram paddestoelen (bijvoorbeeld champignons, shi-take en oesterzwammen)
  • 1 eetlepel kerrie poeder (bijvoorbeeld Kerrie Madras)
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 Florida Grapefruits
  • 2 stengels bosui
  • Peper & zout
  • Olijfolie en/of roomboter

Instructions

  1. Breng als eerste een pan water + snuf zout aan de kook, en breng de rijst aan de kook volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Halveer de kippendijfilets, zodat je gelijke stukken krijgt. Laat wat roomboter en een scheutje olijfolie uitbruisen in een hapjes- of braadpan. Bak de kippendijtjes aan beide kanten op hoog vuur aan, todat deze dichtgeschroeid en bruin krokant beginnen te worden. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.
  3. Pel de knoflook en pers deze uit. Snijd het groen van de rode peper en snijd in dunne ringetjes. (Je kunt eventueel de zaadjes vooraf verwijderen voor minder pittig.) Was de paprika, verwijder de zaadlijsten + steel en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de komkommer, snijd in repen en vervolgens in blokjes. Boen de paddestoelen schoon en hak deze in stukken.
  4. Draai het vuur weer naar middelmatige temperatuur, en voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie toe aan de hapjes- of braadpan. Fruit de knoflook en rode peper samen met de kippendijtjes. Voeg na 1 minuut de paprika, komkommer en paddestoelen toe en roerbak deze mee gedurende 5 minuten of totdat de groente zacht begint te worden. Voeg het kerriepoeder toe, samen met de kokosmelk. Roer het geheel goed door en laat 10 minuten sudderen op laag vuur, met de deksel op de pan.
  5. Check ondertussen of de rijst gaar is, giet deze af, en zet apart met de deksel op de pan, om warm te houden. Pel tevens de grapefruits en snijd het vruchtvlees in partjes (zie bovenstaande video). En snijd het uiteinde van de bosui, en snijd de stengel in (scheve) plakjes.
  6. Voeg de grapefruit in de laatste minuut toe aan de curry en laat meestoven. (Niet roeren, gewoon er bovenop neerleggen).  Schep de rijst in diepe kommen of borden, verdeel hier de kip curry met grapefruit en saus overheen, en garneer het geheel met de bosui.

Eet smakelijk! 

Groetjes, Betty

Keywords: kip, curry, grapefruit, komkommer, paddestoelen, rijst

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Kip curry met grapefruit, komkommer en paddestoelen

Category: Gevogelte Recepten Tags: bosui, champignons, curry, Glutenvrij, grapefruit, how-to, Indiase keuken, kerrie, Kip, knoflook, Kookstudio, Mathijs Vrieze, oesterzwammen, paddestoelen, Paprika, pittig, rijst, rode peper, shitake, workshop, youtube

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eetdagboek van Betty – week 11
Volgend bericht: Hamburgers in tomatensaus »

Lees Interacties

Reacties

  1. Emma

    17 maart 2015 om 10:42 am

    Wat een heerlijk recept! Leuk dat je hier de grapefruit gebruikt! Ook heel inspirerend hoe Mathijs de citrusvruchten snijdt!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 maart 2015 om 8:55 pm

      Bedankt Emma,
      ik deel graag smakelijke combi’s met jullie 🙂

      Beantwoorden
  2. The Very Hangry Bookworm

    17 maart 2015 om 11:19 am

    Lekker! Ik vind het altijd zo lastig om citrusvruchten op deze manier te snijden, zelfs na het kijken van filmpjes… Maar oefening baart kunst, hoop ik!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      17 maart 2015 om 8:55 pm

      Jazeker, ik moest ook oefenen, maar nu gaat het prima!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in