• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Piperade met eieren (en craquelins)

Piperade met eieren (en craquelins)

17 april 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Jump to Recipe

Vandaag voer ik jullie meer naar Frankrijk voor een  overheerlijk ontbijt of lunch gerecht! Deze piperade met eieren zit boordevol smaak en smelt haast op je tong. Het is zo’n heerlijk hartige ontbijt of lunch gerecht met ei!

Recept uit FoodWeLove Box

Omdat we met Pasen natuurlijk helemaal in de ban van eieren zijn, stond dit recept de afgelopen weken hoog aan mijn ‘to-cook ‘ lijstje. Vorige maand werd er namelijk een nieuwe FoodWeLove box afgeleverd met als thema de Franse keuken. Een grote verassing waren voor mij de craquelins:  de Franse versie van beschuit, maar je kunt ook brioche brood gebruiken. En daar serveer je natuurlijk deze piperade met eieren op. Dit gerecht lijkt qua uiterlijk een beetje op ‘Shakshuka‘, maar daar worden lekker kruidige Midden Oosterse smaakmakers in gebruikt. Zeker een recept om ook eens een keertje uit te proberen!

Piperade met eieren (en craquelins)

Baskische Piperade met eieren

Piperade is een typisch Baskisch stoofpotje genaamd Piperade. Dit gerecht komt uit de grensstreek Baskenland (Frankrijk/Spanje) en is nog het beste te omschrijven als een pittige stoofschotel met paprika’s en tomaten.  De eieren die pocheer je in de stoofschotel, en tezamen maakt dit een heerlijk en vullend gerecht. Lekker LowCarb en glutenvrij indien alleen gereserveerd met een kleine (groene) salade. Maar serveer je deze juist op de glutenrijke craquelins, of op een dikke geroosterde boterham, dan waan je je heel even in op vakantie in Frankrijk. Deze piperade met eieren gaat komende zomer nog vaker voorbij komen in huize Betty. Check hier een compleet Frans Weekmenu om van te smullen!


Print

Recept: Piperade met eieren

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vandaag voer ik jullie meer naar Frankrijk voor een  overheerlijk ontbijt of lunch gerecht! Deze piperade met eieren zit boordevol smaak en smelt haast op je tong. Het is zo’n heerlijk hartige ontbijt of lunch gerecht met ei!

  • Author: FoodWeLove
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 1 hours
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui,
  • 3 tenen knoflook,
  • 4 geroosterde paprikas (uit een pot), uitgelekt,
  • 1.5 theelepel paprikapoeder,
  • 0.5 theelepels crushed chilli’s,
  • 2 laurierbladeren,
  • 1 blik gepelde tomaten,
  • 4 eieren,
  • platte peterselie
  • optioneel: 4 craquelins of 4 dikke plakken geroosterd brioche brood (= niet glutenvrij of low carb!).

Extra:

  • ovenbestendige koekenpan of hapjespan (bijvoorbeeld van gietijzer),
  • Oven.

Instructions

  1. Pel en halveer de ui. Snijd de helften in dunne halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. En snijd de paprika in reepjes, en daarna in blokjes van 1-2 cm. Verhit de pan op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 6 minuten.
  2. Voeg daarna de stukjes paprika, paprikapoeder, chilli’s, en laurierbladeren toe. Maal de tomaten een beetje fijn met een pureestamper (of gebruik hier je handen voor) en voeg toe aan het paprika mengsel. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes koken gedurende 25 minuten. VOeg eventueel halverwerge een scheutje water toe om aanbranden de voorkomen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor tot 230 graden / 205 hete lucht. Snijd de peterselie fijn. Haal de pan van het vuur en maak 4 kuiltjes in de piperade. Breek in elk kuiltje een ei. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak de piperade 7-10 minuten totdat het eiwit stevig is en de eidooier nog zacht.
  4. Breng op smaak met zout en peper, en bestrooi met de peterselie. Serveer de piperade met eiern eventueel op een craqueline of geroosterd broodje en serveer direct.

Eet smakelijk!!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Piperade met eieren (en craquelins)

(Bron recept: FoodWeLove Box Maart 2014)

Category: Lunch recepten Tags: detox recepten, eieren, FoodWeLove, Franse keuken, Glutenvrij, laurier blad, Low Carb, oven, Paas Recepten, Paprika, peterselie, Spaanse keuken, stoofschotel, tomaten, uien, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocolade Mud Cake met Amarula
Volgend bericht: Tulband met banaan en Nutella »

Lees Interacties

Reacties

  1. monique

    12 november 2016 om 8:36 am

    Ziet er superlekker uit

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 november 2016 om 2:34 pm

      dank je wel Monique!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee