Blijf jij thuis deze zomer? Dan hoe je helemaal niet te missen! Ik neem je namelijk elke week mee naar een ander vakantieland. Deze week staan er overheerlijke (plattelands) recepten uit La Douce France centraal in dit FRANS weekmenu!
Weekmenu met Franse recepten
Deze zomervakantie komt er elke maandag een nieuw weekmenu met recepten van favoriete vakantiebestemmingen online. Zo mis je deze zomer dus niets als je thuis blijft want je kunt genieten van oa dit Frans weekmenu! Deze week neem ik jullie mee naar het Franse platteland met typisch recepten of met een Franse twist!
Check hier overigens alle andere vakantie weekmenu’s voor deze zomervakantie!
- Italiaans Weekmenu
- Spaans Weekmenu
- Grieks Weekmenu
- Thais Weekmenu
- Mexicaans Weekmenu
- Amerikaans Weekmenu
- Japans Weekmenu
FRANS Weekmenu:
(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)
Maandag – Brie Taartjes met vijgen (V)

De Fransen hebben het bladerdeeg natuurlijk wereldwijd bekend gemaakt met hun overheerlijke croissants! Maar ook in de vorm van deze pasteibakjes maak je een heerlijk vegetarische maaltijd. Maak er brie taartjes met vijgen en pecannoten van en serveer er een groene salade bij. Ideaal voor een zomerse avond!
Bereidingstijd: 35 minuten.
Dinsdag – Quiche Lorraine

Hartige taarten en quiches zijn zeer populaire gerechten uit de Franse keuken. En ik denk dat de Quiche Lorraine wel een van de meest bekendste is! Het is die combinatie van spekjes en uien die hem voor iedereen onweerstaanbaar maakt!
Bereidingstijd: 1 uur.
Woensdag – Coq au Vin

Iedereen kent denk ik wel de Franse klassieker Boeuf Bourguignon met mals vlees en rode wijn. Maar wist je dat de Coq au vin de bekende tegenhanger met kip is? Heerlijk mals en gestoofd kippenvlees in een saus van witte wijn, die je natuurlijk opdept met een stukje baguette. Dit is voor mij op en top zomer in Frankrijk en hoort perfect thuis in dit Franse weekmenu!
Bereidingstijd: 1 uur.
Donderdag – Bretonse Pannenkoek

Tijdens een vakantie in Bretagne at ik deze Bretonse pannenkoek! Een heerlijke crepe met boekweitmeel en een topping van gebakken spinazie, spekjes en afgetopt met een spiegelei! En het is een van mijn favoriete pannenkoeken recepten geworden!
Bereidingstijd: 30 minuten (+ eventueel tijd voor zelf bakken van pannenkoeken)
Vrijdag – Zalm in botersaus met orzo

Op vrijdagen eten we graag vis en dan staat deze zalm gegaard in botersaus met orzo natuurlijk prachtig op je Franse plattelandstafel. Een gerecht dat al je zintuigen doet prikkelen en op en top past in de Mediterrane keukens!
Bereidingstijd: 30 min.
Zaterdag – Camembert in brood plank (V)

Het weekend vieren we graag met een zomerse borrel. En deze camembert in brood plank is de ultieme manier om te genieten van Franse kaas en borrelplankje. Alleen nog een lekker glaasje wijn erbij! Sante!
Bereidingstijd: 30 minuten.
Zondag – Madeleines

En tot slot een overheerlijk traktatie voor bij de koffie. Deze madeleines zijn misschien wel de meest lekkere en zachte cakejes die je ooit hebt gegeten. Eet ze als nog een klein beetje warm zijn en je snapt helemaal waarom men ‘La douce France’ zegt.
Bereidingstijd: 30 min (+ 2 uur wachttijd)
Tot zo ver ons Franse Weekmenu met heerlijke recepten! Hopelijk krijg je er meteen trek van en kun je niet wachten om meteen de keuken in te duiken. maar neem ook gerust een kijkje bij nog meer recepten uit de Franse keuken!
Groetjes, Betty
dank u wel