• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Tulband met banaan en Nutella

Tulband met banaan en Nutella

22 april 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Dit is een overheerlijke cake voor de Nutella lovers onder jullie. Niet alleen vindt ik Nutella en banaan lekker voor op de pannenkokeen, maar je maakt er ook heerlijke zoete baksels mee. Deze tulband met banaan en Nutella is heel eenvoudig om zelf thuis te maken.

Een overheerlijke tulband met banaan en Nutella

Overijpe bananen moet je nooit weggooien! Deze zijn ideaal geschikt voor het bakken van cake, zoals deze tulband met banaan en Nutella. Bananen geven niet alleen je cake meer binding, maar het is ook een natuurlijke manier om je cakebeslag te zoeten. Ik heb maar even mijn oude tulband vorm afgestoft , want met een paar kleine aanpassingen op mijn standaard cakebeslag recept, maak je deze overheerlijke tulband met banaan en Nutella.

recept tulband met banaan en nutella cake
Noten in een potje

Oh en die Nutella is eigenlijk meer uit luiheid ontstaan. Ik had namelijk erg trek in een bananencake met walnoten. Maar omdat ik geen walnote meer in huis had, ging ik voor het alternatief: noten in een potje.. en dan kom je toch vrij snel uit bij Nutella!  Hoe dan ook, de tulband cake met banaan en Nutella smaakt er niet minder om en is meteen een persoonlijke favoriet geworden!

Nog meer Nutella recepten

Deze dame heeft een lichte Nutella verslaving en naast het heerlijk recept voor dit vlechtbrood met Nutella heb ik nog meer Nutella recepten in de aanbieding. Wat dacht je van deze smeuïge Nutella Brownie Taart met slechts 3 ingrediënten? En de liefhebber maakt ook eens dit vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg voor het ontbijt. Ga je liever op de gezondere toer? Beaufood maakte namelijk een gezonde ‘Nutella’ smoothie om je dag mee door te komen!

Hou je van bananen in cake? Maak dan ook eens een van deze (gezonde) bananabread recepten!

Print

Recept: Tulband met banaan en Nutella (cake)

recept tulband met banaan en nutella
Print Recipe
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours 15 minutes
  • Total Time: 1 hours 30 minutes
  • Category: Cake
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 2 grote bananen,
  • 200 gram roomboter (+ extra) ,
  • 200 gram (licht)bruine basterd suiker,
  • 100 ml melk,
  • 4 eieren,
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (+ extra),
  • 3–4 eetlepels Nutella (in een glazen potje),
  • eventueel een beetje poedersuiker.

Instructions

  1. (Laat altijd eerst alle ingrediënten in 30 minuten op kamertemperatuur komen.)
  2. Verwarm de oven voor op 160 graden / 145 hete lucht. Vet een tulbandvorm in met boter, en bestuif met een klein beetje bloem om plakken van de cake tegen te gaan.
  3. Prak de bananen fijn met een vork en zet apart. Klop met een handmixer de boter en de rest van de suiker smeuïg: dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
  4. Voeg de eieren een voor een toe en tot slot de melk. Blijf ondertussen door kloppen. Schep nu in 2 delen het bakmeel toe, en blijf tussendoor goed kloppen.Tulband met banaan en Nutella
  5. Voeg tenslotte de geprakte bananen toe, en klop nog 1 minuut door. Giet 2/3 van het beslag in de tulband vorm.
  6. Verwarm het potje nutella in de magnetron (zonder deksel), zodat deze een beetje vloeibaar wordt (bij mij duurt dat 30 seconden.) Voeg 3-4 eetlepels nutella toe aan het de overgebleven 1/3 beslag, en roer goed door. Giet het Nutella mengsel bovenop het beslag in de tulband en gebruik een mes om er een paar strepen doorheen te trekken. Dit geeft een ‘marmer’ effect aan de cake.
  7. Dek de vorm af met zilverfolie en plaats de cake in het midden van de oven. Bak deze in 75 minuten gaar, maar verwijder de zilverfolie al na 30 minuten. De cake is gaar als je er een saté prikker in kunt steken, en deze er helemaal schoon uitkomt. Laat de cake goed afkoelen alvorens deze uit de vorm te halen.
  8. Poeder een beetje poedersuiker over de afgekoelde tulband en snijd in plakken.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept tulband met banaan en nutella



Category: Cake recepten Tags: bananen, bloem, boter, cake, eieren, melk, Nederlandse keuken, nutella, oven, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Piperade met eieren (en craquelins)
Volgend bericht: Saltimbocca van kipfilet »

Lees Interacties

Reacties

  1. kim

    22 april 2014 om 7:49 pm

    Dit klinkt heerlijk! Mijn vriend is gek op nutella en bananen dus denk dat ik hem hier heel blij mee kan maken 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept zelf roti plaat maken © bettyskitchen.nl Zelf Roti Plaat maken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in