Dit is een overheerlijke cake voor de Nutella lovers onder jullie. Niet alleen vindt ik Nutella en banaan lekker voor op de pannenkokeen, maar je maakt er ook heerlijke zoete baksels mee. Deze tulband met banaan en Nutella is heel eenvoudig om zelf thuis te maken.
Een overheerlijke tulband met banaan en Nutella
Overijpe bananen moet je nooit weggooien! Deze zijn ideaal geschikt voor het bakken van cake, zoals deze tulband met banaan en Nutella. Bananen geven niet alleen je cake meer binding, maar het is ook een natuurlijke manier om je cakebeslag te zoeten. Ik heb maar even mijn oude tulband vorm afgestoft , want met een paar kleine aanpassingen op mijn standaard cakebeslag recept, maak je deze overheerlijke tulband met banaan en Nutella.
Noten in een potje
Oh en die Nutella is eigenlijk meer uit luiheid ontstaan. Ik had namelijk erg trek in een bananencake met walnoten. Maar omdat ik geen walnote meer in huis had, ging ik voor het alternatief: noten in een potje.. en dan kom je toch vrij snel uit bij Nutella! Hoe dan ook, de tulband cake met banaan en Nutella smaakt er niet minder om en is meteen een persoonlijke favoriet geworden!
Nog meer Nutella recepten
Deze dame heeft een lichte Nutella verslaving en naast het heerlijk recept voor dit vlechtbrood met Nutella heb ik nog meer Nutella recepten in de aanbieding. Wat dacht je van deze smeuïge Nutella Brownie Taart met slechts 3 ingrediënten? En de liefhebber maakt ook eens dit vlechtbrood met Nutella en bladerdeeg voor het ontbijt. Ga je liever op de gezondere toer? Beaufood maakte namelijk een gezonde ‘Nutella’ smoothie om je dag mee door te komen!
Hou je van bananen in cake? Maak dan ook eens een van deze (gezonde) bananabread recepten!
PrintRecept: Tulband met banaan en Nutella (cake)
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 1 hours 15 minutes
- Total Time: 1 hours 30 minutes
- Category: Cake
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
- 2 grote bananen,
- 200 gram roomboter (+ extra) ,
- 200 gram (licht)bruine basterd suiker,
- 100 ml melk,
- 4 eieren,
- 250 gram zelfrijzend bakmeel (+ extra),
- 3–4 eetlepels Nutella (in een glazen potje),
- eventueel een beetje poedersuiker.
Instructions
- (Laat altijd eerst alle ingrediënten in 30 minuten op kamertemperatuur komen.)
- Verwarm de oven voor op 160 graden / 145 hete lucht. Vet een tulbandvorm in met boter, en bestuif met een klein beetje bloem om plakken van de cake tegen te gaan.
- Prak de bananen fijn met een vork en zet apart. Klop met een handmixer de boter en de rest van de suiker smeuïg: dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
- Voeg de eieren een voor een toe en tot slot de melk. Blijf ondertussen door kloppen. Schep nu in 2 delen het bakmeel toe, en blijf tussendoor goed kloppen.
- Voeg tenslotte de geprakte bananen toe, en klop nog 1 minuut door. Giet 2/3 van het beslag in de tulband vorm.
- Verwarm het potje nutella in de magnetron (zonder deksel), zodat deze een beetje vloeibaar wordt (bij mij duurt dat 30 seconden.) Voeg 3-4 eetlepels nutella toe aan het de overgebleven 1/3 beslag, en roer goed door. Giet het Nutella mengsel bovenop het beslag in de tulband en gebruik een mes om er een paar strepen doorheen te trekken. Dit geeft een ‘marmer’ effect aan de cake.
- Dek de vorm af met zilverfolie en plaats de cake in het midden van de oven. Bak deze in 75 minuten gaar, maar verwijder de zilverfolie al na 30 minuten. De cake is gaar als je er een saté prikker in kunt steken, en deze er helemaal schoon uitkomt. Laat de cake goed afkoelen alvorens deze uit de vorm te halen.
- Poeder een beetje poedersuiker over de afgekoelde tulband en snijd in plakken.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
kim
Dit klinkt heerlijk! Mijn vriend is gek op nutella en bananen dus denk dat ik hem hier heel blij mee kan maken 🙂