• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Piperade met eieren (en craquelins)

Piperade met eieren (en craquelins)

17 april 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Vandaag voer ik jullie meer naar Frankrijk voor een  overheerlijk ontbijt of lunch gerecht! Deze piperade met eieren zit boordevol smaak en smelt haast op je tong. Het is zo’n heerlijk hartige ontbijt of lunch gerecht met ei!

Recept uit FoodWeLove Box

Omdat we met Pasen natuurlijk helemaal in de ban van eieren zijn, stond dit recept de afgelopen weken hoog aan mijn ‘to-cook ‘ lijstje. Vorige maand werd er namelijk een nieuwe FoodWeLove box afgeleverd met als thema de Franse keuken. Een grote verassing waren voor mij de craquelins:  de Franse versie van beschuit. En daar serveer je natuurlijk deze piperade met eieren in. Dit gerecht lijkt qua uiterlijk een beetje op ‘Shakshuka‘, maar daar worden lekker kruidige Midden Oosterse smaakmakers in gebruikt. Zeker een recept om ook eens een keertje uit te proberen!

Piperade met eieren (en craquelins)

Baskische Piperade met eieren

Piperade is een typisch Baskisch stoofpotje genaamd Piperade. Dit gerecht komt uit de grensstreek Baskenland (Frankrijk/Spanje) en is nog het beste te omschrijven als een pittige stoofschotel met paprika’s en tomaten.  De eieren die pocheer je in de stoofschotel, en tezamen maakt dit een heerlijk en vullend gerecht. Lekker LowCarb en glutenvrij indien alleen gereserveerd met een kleine (groene) salade. Maar serveer je deze juist op de glutenrijke craquelins, of op een dikke geroosterde boterham, dan waan je je heel even in op vakantie in Frankrijk. Deze piperade met eieren gaat komende zomer nog vaker voorbij komen in huize Betty.


Print

Recept: Piperade met eieren

Print Recipe

Vandaag voer ik jullie meer naar Frankrijk voor een  overheerlijk ontbijt of lunch gerecht! Deze piperade met eieren zit boordevol smaak en smelt haast op je tong. Het is zo’n heerlijk hartige ontbijt of lunch gerecht met ei!

  • Author: FoodWeLove
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 1 hours
  • Yield: 2–4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Franse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui,
  • 3 tenen knoflook,
  • 4 geroosterde paprikas (uit een pot), uitgelekt,
  • 1.5 theelepel paprikapoeder,
  • 0.5 theelepels crushed chilli’s,
  • 2 laurierbladeren,
  • 1 blik gepelde tomaten,
  • 4 eieren,
  • platte peterselie
  • optioneel: 4 craquelins of 4 dikke plakken geroosterd brood (= niet glutenvrij of low carb!).

Extra:

  • ovenbestendige koekenpan of hapjespan (bijvoorbeeld van gietijzer),
  • Oven.

 

Instructions

  1. Pel en halveer de ui. Snijd de helften in dunne halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. En snijd de paprika in reepjes, en daarna in blokjes van 1-2 cm. Verhit de pan op laag vuur en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 6 minuten.
  2. Voeg daarna de stukjes paprika, paprikapoeder, chilli’s, en laurierbladeren toe. Maal de tomaten een beetje fijn met een pureestamper (of gebruik hier je handen voor) en voeg toe aan het paprika mengsel. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes koken gedurende 25 minuten. VOeg eventueel halverwerge een scheutje water toe om aanbranden de voorkomen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor tot 230 graden / 205 hete lucht. Snijd de peterselie fijn. Haal de pan van het vuur en maak 4 kuiltjes in de piperade. Breek in elk kuiltje een ei. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak de piperade 7-10 minuten totdat het eiwit stevig is en de eidooier nog zacht.
  4. Breng op smaak met zout en peper, en bestrooi met de peterselie. Serveer de piperade met eiern eventueel op een craqueline of geroosterd broodje en serveer direct.

Eet smakelijk!!

Groetjes, Betty

Keywords: piperade, eieren, tomaten, paprika,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Piperade met eieren (en craquelins)

(Bron recept: FoodWeLove Box Maart 2014)

Category: Lunch recepten Tags: detox recepten, eieren, FoodWeLove, Franse keuken, Glutenvrij, laurier, Low Carb, oven, Paprika, Pasen, peterselie, Spaanse keuken, stoofschotel, tomaten, uien, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Chocolade Mud Cake met Amarula
Volgend bericht: Tulband met banaan en Nutella »

Lees Interacties

Reacties

  1. monique

    12 november 2016 om 8:36 am

    Ziet er superlekker uit

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      12 november 2016 om 2:34 pm

      dank je wel Monique!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee