• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pindacurry met zoete aardappel

Pindacurry met zoete aardappel

22 mei 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Laatst had ik zin om lekker de keuken in te duiken en wat uitgebreider te koken. En zo kwam ik op deze veganistische pindacurry met zoete aardappel, Chinese kool en spinazie. Ik serveerde er rijst bij, maar je kunt er bijvoorbeeld ook gewone aardappels of naanbrood bij serveren. Net wat je lekker vindt!

Curry’s

Deze vegan curry is een waar vitaminebommetje, maar ook verslavend lekker. Ik maakte dan ook een flinke pan vol en heb een deel daarvan ingevroren. Absoluut een tip, want zo heb je in de weken erna nog lekker een voorraadje liggen die je zo kunt opwarmen. Zowel voor de lunch als voor het diner. Wat ik ideaal vind aan curry gerechten is dat je er lekker veel groenten in kunt verwerken. Voeg dan ook vooral toe wat je lekker vindt, of wat je nog hebt liggen. Want deze pindacurry met zoete aardappel is ook ideaal om kliekjes in te verwerken. Bij dit gerecht zou bijvoorbeeld ook heel goed wat courgette, sperziebonen, paprika of kikkererwten passen.

Pindacurry met zoete aardappel

Nog meer lekkere vegetarische curry gerechten

Op Betty’s Kitchen is veel inspiratie te vinden voor lekkere, gevarieerde en vegetarische curry gerechten. Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze vegetarische gele curry met paprika en koolraap en deze spinazie curry met paneer (palak paneer). Ook hebben we een aantal lekkere recepten gedeeld die niet veganistisch of vegetarisch zijn. Kende je bijvoorbeeld deze Thaise groene curry met kipfilet en courgette al? Of deze Caribische viscurry? Kortom, voor ieder wat wils!


Print

Recept: Pindacurry met zoete aardappel

Pindacurry met zoete aardappel
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lekker makkelijk recept voor een veganistische pindacurry met zoete aardappel, Chinese kool en spinazie. Serveem met rijst of, aardappels of naan brood.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram pure pindakaas (waarbij op de ingrediëntenlijst alleen pinda’s staan)
  • 400 gram zoete aardappels
  • 200 gram Chinese kool
  • 50 gram verse spinazie
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • +/- 2 cm. verse gember
  • 400 ml. kokosmelk
  • 3 el. tomatenpuree
  • 1 groentenbouillonblokje (voor 0,5l. bouillon)
  • 1 tl. gemalen komijnzaad
  • 7 takjes verse koriander
  • Een hand pinda’s (ongebrand en ongezouten
  • Peper en zout
  • Kokosolie om te bakken
  • Indien gewenst 200 gram rijst om erbij te serveren

Instructions

  1. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de ui en snij in dunne halve ringen. Verwijder de buitenste bladeren van de Chinese kool en snij de stronk eruit. Snij vervolgens in reepjes. Schil de gember en rasp of snij deze heel fijn. Pers de teentjes knoflook alvast uit. De zoete aardappels snij je in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Knip of snij de blaadjes koriander alvast fijn.
  3. Verwarm een ruime pan op middelhoog vuur met 2 el. kokosolie. Voeg de uien toe en bak deze totdat ze glazig worden. Vervolgens voeg je de gember, knoflook, komijnzaad en tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed door en verwarm een minuutje mee.
  4. Giet dan de kokosmelk en 400 ml. water in de pan, samen met het bouillonblokje, de pindakaas en zoete aardappels. Breng het geheel aan de kook en laat voor 10 minuten zachtjes doorkoken. Vervolgens voeg je ook de Chinese kool en spinazie toe en kook de curry nog eens 10 minuten.
  5. Roer de verse koriander door de curry, proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe. Serveer de curry samen met de rijst en verdeel de pinda’s er ter decoratie overheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Pindacurry met zoete aardappel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Pindacurry met zoete aardappel wilt gaan maken.

Pindacurry met zoete aardappel

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, bouillon, Chinese kool, curry, Glutenvrij, hoofdgerechten, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, Nanda Appelman, notenpasta, pinda's, pindakaas, spinazie, tomatenpuree, uien, vegan, vegetarisch, zoete aardappel

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pindakaaskoekjes met chocolade
Volgend bericht: Makreelsalade met mango »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee