• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Pindakaaskoekjes met chocolade

Pindakaaskoekjes met chocolade

18 mei 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Het is vandaag Hemelvaartsdag en er is een hele grote kans dat je vandaag lekker vrij bent. Ben je in de mood om lekker wat koekjes te gaan bakken, dan zijn deze pindakaaskoekjes met chocolade een aanrader. Je hebt er niet veel voor benodigd maar ze zijn bovenal heel erg lekker!

Zelf pindakaaskoekjes met chocolade maken

Het is waarschijnlijk de combinatie tussen de hartige pinda’s en zoete en pure chocolade stukjes die dit koekje zo onweerstaanbaar maken. Heb je nu geen chocolate chips (druppels) in huis, dan kun je ook gerust een reep (pure) chocolade in stukjes hakken en die door het koekdeeg heen kneden. Het is een lekker dikke cookie met knapperige stukjes en een beetje zacht van binnen. Perfectie noemen we dat.Ze zijn niet heel zoet van smaak maar deze pindakaaskoekjes met chocolade zijn bovenal gewoon heel makkelijk om te maken.

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies
recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

Nog meer koekjes met pindakaas of chocolade

Nu is het geen geheim dat wij thuis enorm fan zijn van zelf koekjes maken en je vindt er dan ook tal van recepten voor op deze website. Zo dus ook meer koekjes met pindakaas of chocolade. Probeer ook eens deze pindakaas koekjes met abrikozen. Die zijn ook erg fijn. Of ga voor een XXL Chocolate-chip cookie om te delen. Voor het ontbijt is dit mini appeltaartje met pindakaas een aanrader! Liever vegan pindakaaskoekjes maken? Probeer dan eens deze variant met appel. Veel bakplezier alvast!


Print

Recept: Pindakaaskoekjes met chocolade

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min + koelen
  • Cook Time: 12 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: koekjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout (als dit niet in je pindakaas zit)
  • 225 gram pindakaas
  • 125 gram fijne suiker
  • 100 gram roomboter, gesmolten
  • 100 gram fijne suiker
  • 2 eieren
  • 2 el melk
  • 2 tl vanille extract
  • 100 gram chocolate chips
  • 50 gram ongezouten pinda’s

Extra:

  • Keukenmixer met bisschopsspatel (koekjesklopper)
  • bakpapier
  • ijsscoop

Instructions

  1. Roer in een grote mengkom bloem, maizena, bakpoeder en zout goed door elkaar.
  2. In de mixerkom stop je pindakaas, fijne suiker, gesmolten roomboter, eieren, melk en vanille extract en klop net aan door elkaar tot een smeuige massa. Voeg daarna het bloemmengsel toe en laat op middelhoge stand tot een egaal koekjes deeg kloppen.
  3. Voeg tot slot de chocolade en pinda’s toe en klop nog even door om te vermengen. 
  4. Dek de kom af met folie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden celcius (165 hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Scoop 8 grote bollen van het deeg, niet afstrijken. Plaats deze evenredig (3-2-3) op de bakplaat en druk de bollen iets platter met de palm van je hand. Let op, je wilt niet dat het gaat uitscheuren. Bak de pindakaaskoekjes met chocolade gedurende 12 minuten af in de oven. Het resterende deeg kun je tussentijds het beste in de koelkast bewaren.
  7. Haal de plaat uit de oven en laat de koekjes minstens 5 minuten op de warme bakplaat staan, dit houdt ze lekker zacht van binnen. Verplaats daarna naar een rooster om volledig af te koelen.
  8. Vervolgens scoop je een nieuwe batch koekdeeg op de plaat en bak deze ook af.

Eet smakelijk!

Keywords: koekjes, bloem, roomboter, suiker, pindakaas, chocolade, pinda’s

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor pindakaaskoekjes met chocolade - chocolate chip peanutbutter cookies

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze superfijne pindakaaskoekjes met chocolade wilt gaat maken!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: kidsproof

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham
Volgend bericht: 20x recepten met burrata »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept pastaschotel met kip en broccoli Pastaschotel met kip en broccoli
  • Gepofte aubergine met geitenkaas Gepofte aubergine met geitenkaas
  • recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl 20x recepten met burrata
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • broodje pulled mushroom vegetarische streetfood party LIDL @bettyskitchen.nl 5 x gezonde inspiratie voor op je boterham

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant cereal maken © bettyskitchen.nl

Croissant Cereal maken

recept baklava met pistachenoten © bettysktichen.nl

Baklava met pistachenoten

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

bananen brood recepten © bettyskitchen

10 gezonde snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pastaschotel met kip en broccoli

Pastaschotel met kip en broccoli

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee