• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gele curry met paprika en koolraap

Gele curry met paprika en koolraap

6 februari 2023 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag combineerde ik het beste van 2 werelden: namelijk de oer-Hollandse koolraap met een lekker kruidige Aziatische gele curry met paprika,  kikkererwten en rijst. Dit is een kleurrijke vegan maaltijd vol groenten en peulvruchten.

Aziatische gele curry met paprika

Ik vind het altijd leuk om ingrediënten uit te proberen waar ik niet zo vaak mee heb gekookt. Vaak zijn dat eigenlijk ook wel echt de ‘vergeten groenten’, zoals knolselderij, pastinaak en aardpeer. En deze keer was dat koolraap, waar ik zelfs nog nooit eerder mee had gekookt. Een echte wintergroente, en gezond ook want koolraap zit vol vitamine C. De smaak van koolraap is mild, zelfs een beetje zoetig en past perfect bij deze gele curry met paprika en kikkererwten.

vegetarisch recept voor gele curry met koolraap en paprika

Nog meer recepten met vergeten groenten

Heeft deze gele curry met paprika en koolraap jou ook zo goed gesmaakt? En ben je nu ook enthousiast geworden om (weer) eens te koken met die vergeten groenten? Eerder maakte ik onder andere deze pastasalade met knolselderij en kruidenkaas. Maar laten we ook deze aardperensoep met salie en Parmezaanse kaas nog eens een keer aanhalen. Of wat dacht je van deze lekkere ovenschotel met gnocchi en raapstelen? Ook echt zo’n vergeten groente, althans, in mijn keuken dan! Geniet dus heerlijk van nog meer recepten met vergeten groenten.


Print

Recept: Gele curry met paprika en koolraap

vegetarisch recept voor gele curry met koolraap en paprika
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag combineerde ik het beste van 2 werelden: namelijk de oer-Hollandse koolraap met een lekker kruidige Aziatische gele curry met paprika,  kikkererwten en rijst. Dit is een kleurrijke vegan maaltijd vol groenten en peulvruchten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 200 gram rijst (ik gebruikte meergranen rijst)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 500 gram koolraap
  • 200 gram kikkererwten (uit blik of pot), uitgelekt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el. gele currypasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • 5 takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Chiliflakes indien gewenst
  • 2 el. kokosolie

Instructions

  1. Schil de uien en snij in dunne, halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de paprika en snij in reepjes. De koolraap schil je en snij in blokjes of repen. Knip of snij de blaadjes koriander alvast fijn.
  2. Verwarm de kokosolie in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en na een paar minuten ook de paprika. Bak totdat de uien glazig worden. Schep de currypasta in de pan, en voeg ook de kikkererwten, uitgeperste knoflook en koolraap toe. Roer goed door en verwarm voor ongeveer een minuut.
  3. Vervolgens giet je de kokosmelk in de pan en 150 ml. water. Schep alles goed door en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur zachter en laat voor 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Ondertussen kun je alvast de rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Roer de verse koriander door de curry en proef. Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe, en indien je van wat pittiger eten houdt kun je naar eigen hoeveelheid nog chiliflakes toevoegen. Serveer de curry met de rijst.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Ik maakte een flinke pan van deze curry en rijst. Door elkaar geschept (en goed afgekoeld) kun je dit gerecht enkele dagen in de koelkast of enkele weken in de diepvriezer bewaren. Alleen even opwarmen en je hebt weer een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan!

Keywords: gele curry, vegetarisch, vegan, paprika, kikkererwten, koolraap

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

vegetarisch recept voor gele curry met koolraap en paprika

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor vegetarische gele curry met paprika en koolraap wilt gaan maken.

vegetarisch recept voor gele curry met koolraap en paprika

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: Aziatische keuken, chilipepers, curry, Glutenvrij, hoofdgerechten, kikkererwten, knoflook, kokosmelk, kokosolie, koolraap, koriander, Paprika, peulvruchten, rijst, seizoensgroenten, vegan, vegetarisch, vergeten groenten, Winter

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek
Volgend bericht: 5x Nep Sneeuw maken (DIY) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Groene Monster Pasta (Halloween)

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in